Дали некој бил кај физијатар Оливера Чапароска во поликлиника Чаир? Ме интересира дали е океј докторката.
Може да ми стане полошо? Не користам никакви третмани и лекови. Т.е. од скоро приметив. А другите резултати ми се добри.
Najdobro e ako imas maki da se konsultiras so maticniot za ponatamosni kontroli so ortoped ili nevrolog. Proveri gi usite t.e.centarot za ramnoteza ako imas uste vrtoglavici Zemaj b6 za vrtoglavicite
Zdravo moze da mi kazete sto da napravam so bolki sum vo vratot ima skoro 2 meseci napraviv rentgen mi izleze diskus hernija. Piev rapten duo so diazepam taman mi pomina pak se ukociv i sega celo vreme imam bolki nitu mozam da spijam ni da ja navednam glavata ,ne znam sto da napravam mi tekoa magnet na vratot ama se plasam ne znam kako e moze nekoj da spodeli iskustva
Напрај магнет обавезно и оди кај матичен нека те боцнат нелој ден кортико и неш за болка у меѓувреме на невролог оди за терапија А магнет обабезно да се виде шо дијагноза е
A kolku vreme traee magnetot toa me plasi malce ,kako proceduraa oti se plasam mnogu od zatcoreni prostorii
Jas pravev vo otvorena magneta vo dracevo i traese 20 min. Vo zatvorena trae pokratko okoly 12 min mi rekoa vo petrovec bolnicata koga prasuvav Ako ti e strav 6200 e magnet na vrat vo dracevo.
Снимањето во понови затворени апарати трае 10-15 мин за сите делови од тело. Воопшто не е клаустрофобично (кажувам за поновите апарати), осветлени се убаво, каде-каде пошироко делува од старите, има супер вентилација додека си внатре, плус отворено е назад. Единствена мана е дека малку е бучно, а и многу е досадно додека лежиш. Не се плаши воопшто. За уште подобро искуство, затвори очи пред да те сместат внатре. Ако можеш да си дозволиш, оди некаде приватно на понов, затворен апарат, за подобра снимка. За болките - бруфен од 400 мг и крема локално. За кремата консултирај ортопед. Ако нема некој ефект, нека те боцнат дирек инјекција.