Здраво физикалната мораш обавезно тпа ќе ти помогне највише и незнам за во швајцариа ама muskoflex во мкд ги има за таму незз покрак физикална и овие можат многу да то помпгнат
Da da kje morash, Gledaj najdigi najdi podobar analgetik pojak kako duclo duo po 2 pati na den se pijat pojaki se malce i kje imash pomali bolki zavisi koe godiste si i toa e bitno
Дали спондилозата може да е причина за покачен крвен притисок, покрај главоболка, болки во врат и вртоглавица?
Имам вртоглавици и тогаш одма помислувам дека ми е покачен притисокот. Мерам, покачен е пр. 140/90,пробувам да се смирам и за кратко е 120,130/80,90
Jas imam nizok pritisok i visoko vratna spondiloza sekoe menjanje vreme potoplo poladno dizd veter mi se pojavuvaat vratoglavici zatoa ke odis na maticek ako ti se mnogu loso da ti dade apcinja i moras vezbi fizikalna doaga esen mnogu poloso ke ti bide
Мислам дека можи,знам комшивка кажуваше дека од тоа на мајка е и се покажувал притисокот,јас еве од вчера сум со ужасни болки,и од тоа ме боли и главата,додуша уште незнам дали ми се шилци или нерв,бев да се снимам и наместо вратот тие половината ми ја снимале,па фати коронава и уште незнам што ми е битно си ги имам болките
Незнам,добар ми е притисокот,анти за секој случај појди си на матичен и зборни си,вака само ќе си нагаѓаме,јас плус имам и анксиозност
Дали ве фаќа замор од спондилоза?пред една недела имав силна болка во грбот,дури беше мн топло ја немав од кога намалија температурите ми се врати,сега ме боли константно ама не мн ама ми прави и замор,а ми се случи и мал стрес
Здраво, осеќам вкочанетост во вратот подолг период и се сомневам на спондилоза. од пред два дена осеќам повремено како грч или како струја на десната страна од главата кој трае неколку секунди, почнувајќи од вратот до тилот како некој нерв да ми е оштетен, некој слично искуство да сподели?
Лековите се само привремено решение. Вежби за спондилозата и масажа на две недели многу помагаат. Јас одам во Пржино кај една жена, преубаво масира. После тоа сум целосно релаксирана и не ме боли ништо.