1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вратна спондилоза

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од pilar, 7 февруари 2010.

1. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.947
    Еве 3 недели таа болка што ја опишувате сите на темава само без вртоглавица. Спортувам, трчам болката е иста со трнење на показалец и среден прст. Мало подобрување има во споредба со пред 3 недели кај трнењето на средниот прст, некад не ме боли ни врат ни горен дел на грб, некад болката се менува од надлактица до подлактица.

Пијам б комплекс, овошја и храна со б витамини, ама некои денови ко да ми е иста болкта од кога почна.
    Чаре? Ми препорачаа киропрактика спортисти каде за неколку термини исто ко нови биле.

Или да не спортувам воопшто некој период па има шанси само од себе да помине?

2. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    1.435
    Да, матичен те упатува ако сакаш на државно, а за на приватно не ти треба.
    Ортопед - на државно не се сеќавам како се викаше, од клиника Букурешт е и не сум задоволен, а приватно бев кај докторката од ПЗУ Оскар Лек на Илинденска, ми изработи влошки за чевли затоа што заклучивме дека имам и рамни стапала кои придонесуваат кон болка и вртоглавица, од неа сум задоволен, само што преглед и изработка чини 2500 денари. :drunk:
    Невролог - на државно бев кај Кандикјан, исто од Букурешт, ама гледам сега е пензиониран. Тој беше Ок, ама на крај пак ме препрати да направам магнетна. На приватен невролог бев кај Оровчанец, по второ мислење, после магнетната, и сум комплетно незадоволен.

Не знам колку ти помогнав ама генерално од докториве не видов аир. :)

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. hub

hub Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    608
    Milgama vo skopje vo koja apteka gi naogate?

4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011
    Кога правите магнетна, кој дел ви го снимаат?
    Само вратот?
    Дали постои опција и врат и глава во едно снимање да бидат?

5. Mayaasa

Mayaasa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2018
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    172
    Каква перница користите за спиење?

Дали има некој гел што ви помага за болки во вратот?

6. elvida

elvida Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Sto drugo piete za spondiloza jas Imam i vrtoglavica

7. Tireogirl

Tireogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    31
    Извини, малку каснам со одговорот...малку повеќе
    Во Пржино е во куќа во една слепа уличка, карши вила Елени, ја има мислам на гугл мапс. Тел. 070937675. И на Инстаграм има профил vitalium_masaza. Само мора да знаеш дека штом е формирана грпката од спондилоза, не се расформира лесно. Мора редовно вежби и масажа. Само така поминуваат и главоболки и вртоглавици.

На BeautifulMind му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tireogirl

Tireogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    31
    Извини што каснам со одговорот. Ете и на @Srekjna13ka дури сега одговарам. Погоре објаснив каде е и тел. Само не сум била одамна, ваљда уште работи. Тогаш направив повеќе последователни масажи и сега регулирам со вежби. Она ќе ти даде кои да ги правиш.

9. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.885
    Ми препорачаа корективни вежби за врат. Вежба некој и знае ли кои се тие вежби?

10. Mayaasa

Mayaasa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2018
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    172

Јас овие ги правев и подобро ми беше.

На riba79, Tireogirl и zence им се допаѓа ова.
  11. Tireogirl

Tireogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    31

Мене овие вежби ми ги дадоа. Уште си ги правам одвреме навреме

На riba79 и BeautifulMind им се допаѓа ова.
  12. elvida

elvida Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Osven vezbite piete nesto za bolki za vrtoglavica

13. Ordinary Mom

Ordinary Mom Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    311
    Dobro utro. Bremena sum 37 nedela, vcera od pamet se izvadiv. Pri obid da stanam od krevet i pri vrtenje od levo kon desno, mi se slucuvaat strasni vrtoglavici. Tolky se strasni so mozam da povratam vo momentot. Na otorinolaringolog mi rekoa deka e zaradi vratot. Dr doktori ne me ni pregleduvaat zaradi sostojbata. Ova minuva li nekogas? Preplasena sum, imam edno dete i edno na pat..

14. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.940
    Јас често имам вртоглавици кога ми се здрвени вратот и грбот, тогаш одам на масажа на физиотерапевт и сум како нова. Одев и кога бев бремена, е сега не знам дали во 37ма недела се препорачува, ќе треба да си прашаш. Треба да го погодиш и физиотерапевтот, обична релакс масажа не ми помага, ама не сум во Скопје за да ти препорачам.
    А најдобар лек, бар за мене, е редовно вежбање. До степен на вртоглавици доаѓам кога не можам да вежбам подолг период, што е доста поредовно последнава година ипол откако се породив... обврските околу бебе си го прават своето.

На riba79 и Tireogirl им се допаѓа ова.
  15. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    312
    Отидеш обавезно на невролог тие ќе направат процена дали е од главата или од вратот и ќе ти направат некое еег или може да треба магнетна битно да кажат дали е од главата немој да чекаш не значи дека е ама мора да ја исфрлат таа можност

16. Tireogirl

Tireogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    31
    Мислам дека си под стрес оти го очекуваш бебето да дојде секој момент. Не се плаши, ќе биде добро. Апчиња не можеш да пиеш, напиј се повеќе вода, седни си удобно на столче и направи си неколку вежби за вратот, на Јутуб имаш безброј видеа. Нека те измасира маж ти по вратот и грбот, само за циркулација да имаш повеќе и уживај :)

17. ProfesorX

ProfesorX Нов член

Се зачлени на:
    25 ноември 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    dali od spondilozata na vratot muskulite tie sto odat nakaj glavata predizvikuvaat zestina go glavata i vratot dali e od toa i sto moze da se napravi da se pie da pomine ?

18. The Greatest

The Greatest Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    29
    Дали вратната спондилоза ви предизвикува покачување на крвниот притисок и силни главоболки кои траат и по неколку дена?

19. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    1.435
    Крвен притисок не би рекол, ама главоболки да.
    Обично кога седам долго пред компјутер или влечам тешки торби, знае да ме фати. Еден Ефридол и како нов.

20. december

december Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    42
    Дали некој пиел таблети бетахестин за вртоглавица од спондилоза, кога менува времето ептен ми е лошо..