Не вреди секогаш, вреди само во одредени случаи, на пример кога и другата страна се бори, и си сигурен/на дека и другата страна толку сака да ја зачува љубовта како и ти што сакаш, ако некој не ја цени љубовта како прва и важна работа во животот, тогаш не вреди ништо да се прави. Јас од кога се фатив со дечко до денес и понатака се повеќе и повеќе учам за љубовта и ја запознавам, па со тоа и знам да давам на други совети кои прв пат почнуваат. За мене вреди да се бори некој за љубовта, само кога е искрена, сигурна, бесконечна и во која нема никакви лаги и повредувања.
пред неколку дена се разделивме по негова иницијатива ( неможам да сум со никоја тежок период разбериме те молам бла бла бла).. сите што не познаваат двајцата ми викаат да се трудам да го вратам као вредел... јас никогаш не сум се трудела за некого ако не сака да е со мене океј чао ама некако ме замислија коментарите од блиски луѓе па сакам и неутрално мислење.. а човекот стварно вреди ама немам ни идеа како да се трудам за него.. што можам да направам за да го вратам?
За мене постои само една и единствена љубов. Не знам дали после него ќе се заљубам во друг. За него би се борела, ама немам сили јас за љубовта. Затоа не се борам иако тој ќе ми биде еден и единствен.
Не се нашла до сеа шо вредела, абе ти и пружаш се шо можеш и слобода и се и разбирање и шо уше не, и пак као знаеш па мн си добар со па нз шо, 5години еј, и муабет се прави и се уочуваат постапките и последиците со тие нејзини рабпти шо ги прави, и ајде плачки па да така точно е, мн те сакам знаеш, и на крај, почнуе као игнор, незаинтерецираност, и одговор абе знаеш ја изладив, ама колкѕ чоек е по фер и коректен и се, толку повише ја наебува,искусено, а свака им част на некои девојки. А Кармата стварно работи да бидете сигурни 100%, се враќа баш коа сте најсреќни,само кој колку памти со направил у минатото, е сега го искусив на моја кожа од една врска пред 15год, ама мозе да се рече се пофтори оно сега у обратна насока тс, мене да го осетам тоа што јас и прекинав на таков начин на една девојка, али нема лутиш, шо викаат поднеси го мушки, али прекинав за госпожата од погоре, и на крај од 3те подолгото.
Зависи да, ама ако е чоек попарен неколку пати, па оди ти после залагај се труди се, после сето што си го приужул/а или борел/а.