Вреди ли СЕКОГАШ да се бориме за љубовта?

Discussion in 'Разделби' started by doll, Dec 10, 2009.

1. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Не вреди.

Tanjamm and Sejfullai like this.
  2. Justicija

Justicija Форумски идол

Не !
    Ако бирате меѓу срце или разум изберете го разумот !

Tanjamm, Veta and Regina.Phalange like this.
  3. piksooki

piksooki Популарен член

Секогаш кога сум се борела за љубов таа ми покажала дека не треба да се борам за неа. Или ја има или ја нема.

Tanjamm, eliesaab and edna_malecka like this.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Тоа ако само ти се бориш, а другиот си спие на ушите.
    Ако и на двајцата ви е битно и сакате да останете заедно, и ако и двајцата се борите, тогаш вреди.

piksooki, poi, cresa-jagoda and 2 others like this.
  5. mula

mula Популарен член

Кога е взаемна и има реални изгледи да расте - да.

poi, eliesaab, cresa-jagoda and 2 others like this.
  6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

За љубовта, секогаш ама секогаш вредело да се борам! Со љубов се се победува, со љубов секое зло се уништува, нема нешто што би било на иста бранова должина, како љубовта, ништо ама баш ништо во животот не доаѓа лесно, па така ни љубовта, таа се негува со години, со почит, внимание, со тага и болка понекогаш, со трпение и смореност, па и со нервоза и избувливост... Љубовта е борба, борба која никогаш не престанува, борба за да докажеме на некого колку ни значи, колку го сакаме, борба за заеднички да ги постигнеме своите цели, борба за да останеме заедно иако не е секогаш се совршено, борба за да докажеме колку сме силни, против зборовите на другите, љубовта не е само "те добив, те имам", треба посветеност, изградба, внимание... се што ќе остане само на тоа "те добив" не е вистинска љубов.

eliesaab and poi like this.
  7. piksooki

piksooki Популарен член

Да јас за тоа велев. Многу често сум се нашла во ситуација да се докажувам а потоа сфаќав дека тие личности намерно ме доведувале во таква ситуација за да се откачат од мене. А јас тогаш се борев за таа љубов да опстане. Таму ми е грешката. Инаку ако има љубов меѓу двајца би се борила до последната сила.

Tanjamm, edna_malecka and WildMk like this.
  8. Aqualina

Aqualina Истакнат член

Вреди, иако борбата не значи дека секогаш таа љубов ќе опстане.

Tanjamm likes this.
  9. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Вреди ако двајцата се борат за нештото .

thelittle17, poi, poenta and 2 others like this.
  10. Nightwish11

Nightwish11 Истакнат член

Не вреди.

Tanjamm and Veta like this.
  11. Veta

Veta Истакнат член

Се согласувам :muscle:

Tanjamm and Nightwish11 like this.
  12. prominent

prominent Форумски идол

Вреди ако тоа не' прави среќни, макар и за ден...

Crna Dama likes this.
  13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Не. Кога бев тинејџерка бел лудо затрескана во еден дечко кој не беше атрактивен физички, но го засакав поради позитивата која зрачеше од него. Но, тој беше некој поинаков тип од другите, не се заморуваше многу со женски во тие години, слободен беше, и му беше важно да се дружи, ужива, не се оптоваруваше со врска. Потоа некое време почнавме интензивно да комуницираме во смисла да се јави и со часови да разговараме, а кога го опоменував дека зборува веќе два часа велеше дека е ок, не е проблем. На крај секогаш измислував дека имам обврски инаку немаше да прекине. А ми беше пријатно да разговарам со него. Но, сигурно се чуделе дома кога им доаѓале сметки високи, оти во тоа време само фиксни имаше. Ден денес се чудам каде наоѓавме толку теми за разговор. Така некако тераше де го има, де го нема, оти живее во друг град, а доаѓа во местото каде јас живеам одвреме навреме. После некое време кога конечно му текна на мене и сакаше врска, кога конечно сфати дека јас навистина го сакав, јас веќе се откажав од идејата да бидеме заедно. Се среќаваме сосема случајно после години, јас пријатно изненадена што го гледам, а и тој мене, и ме кани на кафе, да пишам на фб, ќе се договориме. Не пишав, штом го немаше толку време, а можел да биде со мене, сакав веќе да држам дистанца и да не се залажувам. Во меѓувреме се сменив. Пиењето кафе пропадна, тој си беше слободен, освен ако нешто не мател. За една недела се ожени со едно девојче кое беше малолетно, и кое само гледаше да избега од дома, оти беше без едниот родител, а другиот беше болен и веќе тонеа во проблеми, семејни и финансиски. За девојчето кое не видело ништо во тие години, главниот град е Париз, иако тој од нејзе е постар 16 години, што секако е голема разлика. Кога ова го слушнав ми беше сеедно, тотално сеедно. Не планирав ништо со него, но ми беше драг како познаник. Девојчето ме тргна од фб, а потоа и тој. Така што не вреди да се бори човек за љубов, но вреди да се бори за компатибилен партнер со кој би имало хармонија. Од овој пример сфатив дека веќе не смеам да ценам и преценувам луѓе кои не се докажале и покажале како некој кој треба да се цени.

Crna Dama likes this.
  14. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Ако е вистинска љубов вреди да

ЕденЧлен and carangigia like this.
  15. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Ако нема никаква иницијатива што би ме поттикнала да се борам за другата страна, не вреди.

Tanjamm likes this.
  16. bicycle

bicycle Форумски идол

Ако партнерот се труди, ќе се трудам и јас, ако нема иницијатива од негова страна тогаш нема што да правам тука.
    Залудни би биле сите напори за да опстане нештото ако немаш помош од спротивната страна.
    Еднаш направив таква грешка и никад више.
    Се трудев да вратам партнер кој реално никогаш и не бил мој кога ќе размислам.
    Вложив се што имам за да успее врската но само се понижив.
    Тогаш ептен бев заљубена, слепа, правев се за да му угодам.
    Сега се би дала за да се вратам неколку години назад и да постапам поинаку.
    Доброто од сето тоа е што научив лекција која би ја практикувала и во следни врски.

17. Осе

Осе Популарен член

Зависи со и против кого...

WildMk likes this.
  18. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Вреди да се бориш за љубовта со некој што те заслужува и го цени твојот напор....во спротивно, залудно би било

Tanjamm and WildMk like this.
  19. Sweetlove_0312

Sweetlove_0312 Популарен член

Не вреди! Колку и да сум се потрудила да се борам за да имам некого на кого би му се доверила и би му искажала љубов каква што сакав да имам, сепак испаднало лажно верување, губење многу време, реткост е да има за кого да се бориш. На крајот пак јас сум таа што дава сѐ што може, а губи и не добива ништо за возврат. Ако постои борба во љубовта мечот удира во мене. Колку пати само се повторува тоа флертување, што ме тера да заборавам на вистинска љубов, на таква љубов во која има борбена приказна. Што значи дека кај мене љубовта е флерт и чиста празна страна која нема кој да ја напише и да ја претвори таа имагинација во реалност. Вредноста во борбата е во еден момент кога еден ќе затропа на мојата врата и еден ќе ме прими во неговото срце и ќе ми овозможи да имам сѐ што изгубив да имам. Во борбата виновни се противниците, никогаш не смее да се дозволи да бидеме прегазени од противниците на нашата гордост и самостојност во одлуките кои ги имаме. Затоа што тој противник би сакал да е по негов памет, да тече сѐ како тој што си замислил а да не се согласуваме во тие случаи. Така да, не се борам за тој што никогаш не заслужил да ме има. Се борам само за правдината моја што треба да е сочувана и убаво е да ја знае секој кој што е противник.

20. JoanaS

JoanaS Популарен член

Ако се борат двајцата би вредело.
    Ако се бориш сам, подобро да си сам.

PuzzleGlow, eliesaab and WildMk like this.