Вреди ли СЕКОГАШ да се бориме за љубовта?

Дискусија во 'Разделби' започната од doll, 10 декември 2009.

1. sexy.vampire.girl

sexy.vampire.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    1
    СЕКАКО ДЕКА ВРЕДИ И СЕКОГАШ ЌЕ ВРЕДИ

2. parisheroinstars

parisheroinstars Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2010
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    25
    Зошто луѓето секогаш кажуваат: -Ако ни е судено, тогаш ќе бидеме заедно. Нели сфаќаат дека без труд судбината не успева? Вреди, и треба да се бориме за љубовта. :inlove:

3. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.450
    Допаѓања:
    5.413
    да и јас се сложувам затоа што борејќи успеав да го задржам толку години и добијам она за што секој сонува да остане со својата љубов :inlove:

4. Frosin4e

Frosin4e Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    179
    Многу нормално иако сеуште не сме успеале да ги надминеме сите препреки нешто во мене ми вели дека ке биде ке успееме....... :D :inlove:

5. sunshine93

sunshine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    37
    Нормално дека вреди. Таа не исполнува како никое друго чувство.

6. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    ВРЕДИ и СЕКОГАШ ќе вреди и секако таа личност исто така треба да заслужи да се бориш за него и повеќе верувам во тоа како ќе си направиме и трудиме така ќе ни биде,отколку само на тоа така ни било пишано..

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. girl12

girl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    43
    се согласувам .. мислам дека треба Секогаш да се бориме за саканата личност но се разбира доколку таа личност го заслужува тоа :)

8. aNy-to

aNy-to Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    394
    Секако дека вреди нема ништо поубаво на светот од тоа да си сакан и да сакаш.Нема ништо поубаво од тоа наутро да се разбудеш покрај саканата личности да ти кажат дека те сакат.Секако дека вреди да се бориме за љубовта ако таа е вистинска и ако вреди за неа да бориме.

9. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.117
    Некои велат дека треба до крај да се бориме за љубовта, дека изгубено е само она од кое сме се откажале. Се согласувам освен во ситуации кога другиот не ја заслужува вашата љубов. Е тогаш не вреди како прво, времето залудно да го трошиме.

10. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.284
    Не, не вреди секогаш да се бориме. Некогаш гледаме љубов во некој кој во нас не го гледа тоа, а за таква љубов не вреди да се бориме

11. Inseption

Inseption Нов член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Јас мислам треба да се бориш за вистинската љубов до крај,никогаш неможеш да кажеш како ќе биде и како ќе се заврши.Али треба да препознаеш вистинска љубов,затоа што некогаш сме понесени и не можеме да кажеме кога е вистинска љубов а кога само моментална привлечност.Меѓутоа времето,ќе каже се,а со тоа и цената ќе ја платиш ако си погрешил/а. : )

12. bibush

bibush Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    28
    Za vistinskiot covek i za vistinskata ljubov sekogas vredi da se borime.Sigurna sum deka navistina go sakam vistinskiot covek i se boram za nego so site sili, ne mi e voopsto lesno no znam deka vredi. Pozz

13. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    aко љубовта е вистинска тогаш треба да се бориш, ако мислиш дека тоа ти е само за поминување време или е откачи-закачи подобро не се бори ич .. ;)

14. MadeinHeaven

MadeinHeaven Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    70
    Бори се за љубовта што ја даваш за да ја поразиш онаа болка што ја примаш и скеој атом од твоето битие нека сака различно нешто така така љубовта нема да е ограничена и ќе е доволно слатка

15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    бори се ако знаш дека е возвратена... :D а во спротивно, не препорачувам, зашто освен солзи и разочарување друго ништо нема да се деси... :doh:

16. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.817
    Епа секогаш па баш и не вреди. Милион луѓе, милион карактери и милион разноразни ситуации. Не сум човек кој би ви рекол да се откажете од љубов, ама најубаво е кога сме самите способни да си процениме реално дали навистина станува збор за љубов, или е работава „ја го сакам, он ќе ме засака сакал нејќел“ па ајде со сила да се бориме. Е не иде! А за жал кога сме заљубени рационалното размислување ептен иде на страна, поготово за нас девојките е тоа карактеристично, ах што сме за тепањеееее некогаш ;) Па уште и добронамерен совет ако добиеме, ќе се караме, тепаме, се во име на тоа да си докажеме дека ТОЈ е вистинскиот и ова од страна што ни зборат е само знак на завист или чиста љубомора.
    Така да сума сумарум, ДА за да не се откажуваме кога знаеме дека вреди, НЕ за лупање со глава у ѕид и со сила останување со некој кој очигледно не ни ја возвраќа љубовта.

17. emmina

emmina Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Да се бориш за вистинската Љубов..Ако љубовта е вистинска и искрена обострано нема потреба од борби ,само една средба,искрена без гордости...

18. plavusha

plavusha Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    124
    Ако е женет да растурам семејство ? нема шанси посебно ако има деца!!! Ако е од друга вера не знам веројатно и тоа не би прифатила ниту пак моето семејство нема да го прифати, или пак да е на сестра маж? ОМГ НИКОГАШ!

19. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    824
    Зависи. Ако е вистинска да. Ама често од заљубеност и незнаеме дали е вистинска. Барем јас кога сакам сум ко забегана :tmi: Еднаш се мавав од земја за една зелка, а излезе дека не да не заслужувал да се борам, ами заслужувал да го натепам :lol: ама се е лекција во животот... така да слушај си го срцето, ако успее било вистинско, ако не лекција ;) ко мојата :hai:

20. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    spored mene ne vredi bidejki podobro e da si sakana odkolku da sakas bidejki ti mozes da sakas nekogo premnogu no toj tebe nema da te saka onolku kolku sto ti zasluzuvas i koga togas ke se razocaras od nego,zatoa podobro da go odbereme onoj koj sto nas ne saka zosto ke ni pruzi sve a so tek na vremeto moze i da go zasakame :)