Добар??? А што беше тоа воопшто?? Мислам во секој случај незнам дали воопшто знаеме што значи да си добар. Ниту еден човек не е „добар“ за секого, можеби за 1 е добар, за 50 лош, или обратно. Самото толкување и расудување на добар и лош е прилично индивидуално. А воопшто, да бидеш добар е во ред, толеранција, помагање, искреност... но да не се преминуваат границите, бидејќи, воопшто е тешко да се најде некој кој навистина ќе го цени доброто (а да не зборуваме за да ти направи добро), обично сите се љубоморни, сите лажат, сите сакаат само да направат некоја сопка, а зошто?? за нивна лична сатисфакција...
Колку повеќе си добар толку повеќе те мразат во денешницава..Х) има и исклучоци, но во многу ретки случаеви
Мислам дека не треба човек да го интересираат другите како мислат и враќаат на неговите добрини. Оној што прави добро и што помага, се чувствува добро и позитивно. И да не ја заборавиме кармата дека се враќа со добро
Точно така ,имам личен пример за ова колку повеќе си добар се некој ќе ти се качи на главата и ќе ти танцува по нервите....
Потполно се сложувам со тебе. Во ситлација сум да бидам многу добра и тоа го сакам,но тоа колку повеќе сум добра толку повеќе ме газат и може ме замислуваат како некоја будала. Но има моменти кога ја преминуваат црвената линија и тогаш напаѓам како некој ранет ѕвер. Мислам дека вреди да бидеш добар само со твојте најблиски, а со другите КАКО ТИЕ СО ТЕБЕ ТАКА И ТИ СО НИВ!
Potpolno se soglasuvam so ona vredi da se bide dobar samo so onie koi go zasluzuvaat toa... em ke bides dobra i pocituvana za tie em nema da im dozvolis na ostanatite da te gazat i da si igraat so tebe kako sakaat odnosno ke izbuvnuvas sekogas koga nesto neprijatno ke ti napravat ....a dobrinata koga i da e mislam oti ke ti se vrati...bidejki ne znam dali ste go pocuvstvuvale ona cuvstvo koga site najbliski ke posocat kon tebe kako najdobra i najdoverliva licnost...e togas se cuvstvuvas kako cel svet da e so tebe....
Па да,ама со тие што заслужуваат,а денес се поретко има некој што е навистина заслужен за непто така да многу многу и не вреди да си добар Се држам кон она: „ако си добар со добро ти се враќа“
Вреди, ама само со оние што заслужуваат. Знам дека е така, и пак по незнам кој пат ја правам истата грешка! Им верувам на сите, мислејќи дека сите се многу фини и срцки, и пак ја страдам !
Добра сум со тие со кои треба да бидам.Нити навредувам,нити повредувам,нити ласкам и лижам гз.Како тие со мене,така јас со нив,не ми е гајле кои се “I don't care if you're black, white, straight, bisexual, gay, lesbian, short, tall, fat, skinny, rich or poor. If you're nice to me, I'll be nice to you. Simple as that.” ― Eminem
јас се држам до тоа дека доброто со добро се враќа но и златна средина е добро се додека не правиш лошо
... ...............големо НЕ...... .. ...ако си добар,секој те прави и се однесува кон тебе како глупак,будала, те искориостуваат,ти наштетуваат....за жал сеуште живееме во околина во која секој гледа другиот како живее,а не си гледа како му е дома....колку и да си добар,ти враќаат со лошо...некогаш самата дури се прашувам...дали јас не сум во ред или другите не се....и после една добра самоанализа заклучувам дека луѓето се тие што не се свесни за своите постапки така да одат до крајност...најдобар начин е тој шо ги клавам на игноре,не се ни трудам да сум добра со никој,ама не ни наштетувам намерно....едноставно не се вредни за моето време и мојата енергија.. ...
Биди добар! Однесувај се кон другите онака како што сакаш и тие да се однесуваат со тебе. Можеби е точно по малку она: Кој е добар, лошо ќе го снајде. Не треба да бидеш предобар со сите, затоа што на некој начин испаѓаш глупав. :geek: (Господ гледа! )