Наместо 1000 пати да се кажува како сопствената жена е фригидна, ќе пробаш да си го спасиш бракот доколку стварно сакаш и личноста која што си ја избрал ти значи. Ај да си во врска па да кажуваш за партнер дека е фригиден ок можи ќе разберам, ама кога си во брак си level up и седнуваш разговараш, решаваш. Најлесно е да си најдиш некој друг за секс, потешко е да ги решиш приблемите. Се соочуваш, а не бегаш
Покуша, ама не му успеа. И си доби бан. Гинеколог замисли бил без диплома, така се пофали, ќе прегледувал он жени. Најстрашното е што џабе и да ги банираат пак се враќаат манијачиштава и ништо не се постигнува така. Само се надевам дека нема толку наивни кои ќе дозволат да им се играчка.
Стварно го банирале? О хааа... И кај мене проба уше у Мај да умочи, па сакав да прашам дали со жена му ме бирале заедно...
Да, недостапен профилот му е. Трол беше мочково по се изглеа, а тука време губевме со објаснување, он кур си ладел. Говедо манијакално.
Најголем ред флаг ми е кога некој ваков ќе рече - аМа 21вИ вЕк е...или второто е - сИте шВрљААт, нОрмАлнО е..ПОТРЕБА Е.. Не знам кого се обидува да излаже дека тоа е модерно, универзално, напредно...Дека е во ред и ОК? Себе или таа што сака да ја ќари?! Демек тие што се моногамни и верни, што никогаш не мамат и немаат двојни врски се многу заостанати и се изроди на човечкиот вид.
Ме ежи темава. Разбирам забава разбирам да си со некој поради задоволство - топ! Зошто одиш со некој зафатен? Баш до тој ти дошло? Леле овој што има жена/девојка највеќе ми праи ќејф. НЕЈЌАМ СО ДРУГ. И од каде нај грешниве работи почнаа да стануваат нормални ? или јас сум падната од Марс. До утре ќе пишувам колку ме фрустрираат овие работи.
Клецање is overrated. Не е некој подвиг да најдеш некој за секс. Што не најде некој со кој ќе има права љубов и искрена врска? Тоа е подвиг. А ако мисли дека тоа веќе го има со жената што ја мами и од која има тајни, само себе се лаже. Тоа што го имаат е многу други работи ама не е љубов
Тајните врски се најслатки, и исполнети со огромна страст, но проблемот е што секогаш биваат откриени и завршуваат со скандал, расправии, па дури и физички пресметки, бидејки 1 од партнерите или двајцата се веќе или во врска или во брак. Инаку зошто би биле во тајна врска ако се слободни? Моментално се наогам во некој таков вид на врска, бидејки сопругот ми почина од корона 2020 год, имам голем син кој е женет и има деца, и не ми пага на памет да се премажувам или да бидам во класична врска да ми се смее светот. Многу сум внимателна со тајната „врска“ бидејки не би сакала да избие скандал и да си го нарушам угледот. Уште на почетокот пред било што да се случи, многу отворено разговарав со „партнерот“, дека сме ние во зрели години и дека не доликува да лугето си испираат уста со нас, посебно што тој е во брак. Максимално гледам да сме неупадливи и да во јавност ја држиме максимално таа дистанца. Олеснителна околност е што ние сме куќни пријатели откако се омажив овде во Ск, инаку родум не сум од ск. Се извинувам ако бев малку подолга во моето излагање.
А дали “партнерот “ е слободен како тебе ? Искрено не гледам ништо лошо ако врската си ја официјализирате, не сте тинејџери па ке се криете. И што има светот да кажува за вас то е твој живот и одлука.
Мислам дека веќе напоменав дека тој е во брак ококу 20 и кусур години и двајцата сме во сериозни години. Но и да е слободен не би се решила за брак, бидејки за деца кои се сврзно ткиво е доцна, а со официјализирање имотноправни проблеми и расправии се неизбежни. Зошто зарад некој наш хир би им стварале непотребна бламажа и проблеми на децата? Може да биде животот и вака убав и да најдеме нешто друго што ќе не исполнува, иако признавам дека понекогаш мачно кога ќе се спремиш и легнеш, а таму нема никој кој би те гушнал, би ти шепнал убав збор на увце, би те помилувал.... Но како што веќе реков човек се навикнува на се па и на самотијата.
Замисли обратна ситуација, на некоја мажот починат и маж ти да си шврља со неа ради разонода, а ти и син ти си живеете во замислена идилична семејна атмосфера... Не сфаќам зошто да не се разведе штом дома не му е погоден сексот?! Зошто мора да повредувате и да навредувате некого!? Жената ништо не ти згрешила!!! Најди си некој слободен и така ти е само за секс. Жено ова најбуквално: слободно можеш да се ебеш со кого сакаш ти бираш женет! И не, не мора да бидете во брак. Ти веќе си им проблем на твоите деца.
Светците почнаа да напаѓат. На жената и е убаво, дошла да сподели со вас. Дајте и малце подршка наместо веднаш да и ја јадете душата. Македонче ненаситено за туѓа несреќа. Жено уживај си и не се замарај со коментариве
Со должна почит кон вас и вашиот став, но мислам дека некако многу ги вулгариз иравте работите и се сведовте само на секс, иако кога една жена ќе помине 40+ не е сексот она најбитното. Не велам дека ова што ми се случува во моментов дека е според некои високи морални и божји критериуми, но постојат некои моменти кои според мене не можш да ме ставиш во ист кош со другите. Јас не растурам ничие семејство, ниту имам намери за такво нешто, туку напротив, мислам дека позитивно влијаам на нивниот однос. Во ниту 1 момент не ми е целта да преземам нечии маж или да им ги нарушпа, односите туку напротив. Зошто не слободен? зата што тој ќе бара врската да биде јавна, да излегуваме, па и да живееме заедно, што ниту ми е цџелта, ниту би прифатила такво нешто со типов ми е убаво, се чувствувам безбедна, не сум слушнала муабет, дискретен е, ми посветува време онолку колку што ми е потребно, но никако на уштрб на семејството.