На жената ѝ било убаво, дошла да сподели, па мора да ја поддржиме, а не душата да ѝ ја јадеме. Срам било во нормална врска, ама во тајна врска немало да им се смее светот. Пошо углед нели Па и придонесува кон позитивен однос со жена му. Така де, расположен си е бар братот, среќен, се му е наредено, одлично, подобро не може да биде. Нема оправање, касно е за тоа.. Ова може и трол , или профил направен специјално за traffic, знаат дека палат причиве, кои толку често ги има во реалноста.
Воопшто нема да бирам зборови бидејќи ова го зборувам од болка. Јас сум била другата страна не во брак во врска. Бев во врска за која мислев дека ќе стане брак, врска во која сум мислела дека работите се супер, ама не биле... Ти воопшто не помагаш во нивниот брак, ти си теретот на тој брак, ти си ударот што ќе го скрши стаклото. Во ситуацијава само тебе ти е убаво најсебично, најодвратно, најболно. Важно е тебе да ти е убаво, а за неговата жена и деца не е важно. Не е ниту важно син ти да дознае дека мајка му спие со женет маж на кој бракот му виси на конец. Ти слободно ебуфкај си за да истрошиш калории и да истресеш нервоза. Советувај го да се разведе. Не знаеш колку е тешко да живееш во илузорен свет. Будењето од паралелниот универзум е пеколно многу тешко. Никоја жена не заслужува да биде после швалерката.
Максимално гледам да сме неупадливи и да во јавност ја држиме максимално таа дистанца. Олеснителна околност е што ние сме куќни пријатели откако се омажив овде во Ск, инаку E ova e teska hipokrizija, teska ako te premlati zena mu boga mi, ne e za mazot tuku zs si mn mudra, mn mudar izbor na ton sami mazi, koi garant nema da padnat u trans da bidat u javna vrska. Oset malku ma jok ... Koj rece empatija da imala drugata strana hahhaa dobar vic dobar vic. Kukjni prijateli, covek olesnitelna okolnost auuu
A be kakva srekja, ova sto citas na srekja ti lici? Odi te molam, se ima po svetot, si imaa taa pricini sto se ufilmala vaka, i bilo tesko drugarot na mazot se ponudil da utesi, ne citas kolku e ufilmana, nekoj sloboden kje saka javna vrska, a ona svetica sto kje kazat decata, ne nikako. Ostavi ziti se, jezivo e samo sto kukjni prijateli, a be aj ...
После толку испишани страни во темата “Врска со оженет човек”, во оваа тема, идентична дискусија. Веќе очигледно е, тој/таа што сака да биди во ваква ситуација, ќе си најди 1001 “добра” причина, т.е. оправдување. Најтрагикомично од сѐ, е кога се бара разбирање од опкружувањето. Меѓутоа, никогаш нема да разберам толку себични луѓе, кои мислат само на себе и на сопственото задоволство и чие мото е “животот е краток” за сметка на туѓа тага и несреќа.
После прочитаново се молам универзумот да ме чува од партнери што сакаат авантури надвор од брак, од себични жени што свесно одат со зафатени мажи оти се бЕз ОбАвЕзИ, и од сите луѓе што ова го сметаат за нормална појава.
Кога двајца се наоѓаат на иста бранова должина се раѓа љубовта и е во самиот зародиш. Тогаш тие двајца поминуваат многу време заедно а, времето што не го поминуваат заедно го минуваат мислејќи еден на друг. Сите околу нив го знаат тоа и ги сметаат за пар бидејќи имаат слична филозофија за животот и погледи кон светот. Така вели педагогијата. Едниот не може без другиот. И така на дополнувајќи се почнуваат да ги делат меѓусебните обврски и да работат заедно насочувајќи ја љубовта кон рутина. А, кога е рутина и е навика. Нема зошто љубовта и врската да се крие од очите на јавноста единствено ако не си сигурен во партнерот. За да се изгради една врска потреба е сигурност. И емотивна и финансиска. Во таквата врска ако се вмеша трето лице тогаш врската е тајна но е се разбере и нема врската повеќе да биде тајна. Се ќе си продолжи по старо и повредената личност ќе биде третото лице кое се вмешале. Или пак?
Не ми се верува што читам, ме фати туѓ срам. Вие сте возрасна жена, како може да паднете волку ниско да се замешате со комшиски швалеранци? Никој вас не ве спречува да имате врска после смрт на сопругот, но туѓ маж е во прашање.
Јас мислам дека ова е една голема зафрканција, одбивам да верувам дека како луѓе и како нација се симнавме на волку ниско ниво, ова не е ни на ниво на 18 годишна тинејџерка а камо на 40+ години жена. Одбивам да верувам дека постојат вакви карактери и мислења.
Ne mozam da ti se nacudam, za kogo zivees, za sebe ili za svetot? Zeno bozja u beter gluposti si upadnala za "sto kje kaze svetot". Svetot denes kje si lae utre kje te zaboravi, ama ti nema da go zaboravis ova. Zosto da se premazuvas covek? Koj rece treba da se premazis? Otvori ocite, ne ja gledaj ilizijata sto e mn zabavna, si bila slaba, sama, te nacekal tipov kako nekoja hiena, te utesil, i toa e toa. Ne sakas da izbie skandal, a ne sakas ama mn mozno da izbie, nema tajna sto e trajna. Grzno e covek, sedis so taa zena i sto i olesnuvas vo brakot ziti mene, go smiruvas maz i da e pofin so nejze, daj osvesti se. Sto bi rekol nekoj "od glavata si patime" i od koj sto kje kaze. Odi ziveej raat, ne so broeno vreme, ne so nz kakvi gluposti uste ne. A sin ti ako mn ti popuva, kazi mu da ja ostavi zena mu ako e dobro za nego, dobro e i za tebe. Bori se za svojot zivot da si zivees mirno i dostoinstveno pred se. Gledas kolku e nesto tajno, kolku moze da bide tajno, si sednala na forum.
Ви благодарам на искреноста ако тоа беа ваши искрени ставови а не лицемерие како што вообичаено се случува, едно зборувам друго правам. Почувствував потреба после читањето на сите коментари да ви се обратам и да ви појаснам некои работи, зошто вака а не зошто онака како што вие велите, што реално е многу поедноставно. 1.зошто не слободен? Затоа што ќе наидам на осуда од околината а и син ми никако не би прифатил да на овие години, имам некој друг, затоа како што ми има кажано повеќе пати, дека не може ни да замисли да после татко му бидам со некој друг, едноставно тоа не може ни да го замисли. 2. не сум јас тип на жена која сака да излегува, да оди по кафани да се мува по коли или тајни скровишта, како да простите ороспија. 3. Не растурам ничии брак, затоа што јас ништо не очекувам од него, туку дружење што би се рекло повремено кафепиење кога ќе се создадат услови за тоа. Да, можеби не е по божји прописи, но сите грешиме на овој или оној начин. Немам некое изразено либидо за да имам тој тип потреба од некаква врска. Затоа многу ми е поедноставно вака, дружба со луге кои и претходно сме се дружече и не предизвикуваат внимание посетите помегу нас. Си земам редовно анти беби пилули и од тој аспект не може да се случи ништо не предвидено. Морам да напоменам дека и од снаа ми имам огромна помош, не знае детали што и како се случуба, но секогаш кога се излезени пред да дојдат ќе ми пише, доагаме, или ќе ми титне... на шала кога сме сами вели, што си е сигурно сигурно, да не налетаме на изненадување. јас и велам, ма што ти е стара сум јас за тие работи... простете што бев екстензивна, иако тука има уште многу да се каже, засега толку, ако има интерес секако ќе ви излезам во пресрет на вас и вашата љубопитност.
Hahaha ne mozam da ne se nasmeam hahah kje da si tezok trol "na ovie godini" ama obavezno "anti bebi piluli" hahaha i mn vnimanie dobi inaku posoodvetna tema za posturanje ti e "vrska so zenet covek" smisli nesto i za tamu
Едно нешто ќе ти кажам - имаш многу искривени перцепции за реалноста и живееш во еден свој, себичен свет. Ако навистина мислиш дека никому не наштетуваш, продолжи со тоа размислување, ама гадно се лажиш. За вакво умислено “грешење”, не господ, сатаната, нема да ти прости. Ако си се заебаваш овде со нас и ти е интересно, нам уште повеќе ни е, бидејќи некој/а некогаш ќе прочита и ќе им биди поука или совет како да (не)постапи при сличен проблем.
Фрапирана сум Жена на жена - волк. Куќна пријателка, дома да ми иди а со мм да се разонодува. Зборови немам. Одбивам да вервам дека е можно вакви себични луѓе да постојат. И да, секогаш се' се дознава порано или подоцна.
Eden prijatel Srbin ednas mi reče:"Država se čuva od neprijatelja, a žena od prijatelja" Ili vo tvojot slučaj mažot.