Sakam da mi analizirate nesto kako primer ovie fakti so kje vi gi nabrojam. 1. Ne te bara nikogas na telefon. 2. Ne te pokazuva na nikoj mislam ne spomnuva da te pokani sam I ne te pokazuva kako drugarka a kamo li ko devojka (ne te Kani bilo kade pred bratucedi). 3. Najbitno!!! Se sprijateluva so drugi zeni I bara fejzbuci I se pisuva so niv I izlaga namesto da drzi distanca I pocit. Isohod? I rezlutat I komentar od ova so kje kazete?
Што треба да кажиме на оваа повеќе ? Само за корист е и овде немљ љубов. Толку нема шти дури и се срами од личноста што се гледа. Премногу е очигледно.
Me interesira samo Kako bi reagirale vie na vakvo nesto da ste bile na moe mesto toa me maci mi treba uteha inaku nov dal kje najdam kje vidime so vakva etiketa tesko I ne sum nekoja kvalitetna devojka ne sum ni ubava
Искрено да ти кажам баш ми е гајле дали си квалитетна или убава, нит па сметам дека треба да давам утеха на особа која со години само се лигави по темиве за некој вол и никад не применува совет туку доаѓа тука само колку да траума думпне. Така да, еве конкретно јас никад не би била на твое место и мој најдобронамерен совет е прај што сакаш, имаш триесе и кусур години, што би рекле крши глаа.
Со вакво мислење за себе тешко дека ќе привлечеш нешто добро за тебе. Посебно ако постојано го потенцираш пред нив. Сигурно имаш некои позитивни работи кај себе поврзани со карактерните особини, не мора да се заснова на физичкиот изглед. Така да треба да изградиш самодоверба, која очигледно ја немаш.
Каква етикета? Ако ти сама не се сметаш дека не си квалитетна ниту убава не очекувај да те цени некој друг. Стварно не си ми јасна, не си дете мало па да имаш 0 самодоверба. Бог да чува. Уште ова го немав прочитано.
Ова е за жал многу добар пример дека луѓе не гледат низ призма на нашата перцепција. Нормално дека ако ова го мислиш за себе: Дека и некој друг ќе го мисли ова за тебе. Нормално ако мислиш дека нема нешто подобро за тебе, ќе се задоволиш со полошо. А, полошото ќе сфати дека немаш излез и ќе го искористи то во своја полза и само еден ќе страда тука - ти.
Удри му клоцата и прекинете вие женскиот род да се понижувате за некои дебилни створови кои ви ја намалуваат самодовербата. Како мислиш не си квалитетна и убава, немаш ботокс, немаш патка уста? Дај ценете се и сакајте се такви какви што сте. Ако самите не се цените, не очекувајте друг да ве почитува и цени.
Дали си реална? Јас мислам дека тебе повеќе ти треба разговор и малку поддршка, да престанеш да се убедуваш дека не вредиш. Не си ставај сама етикети дека не си квалитетна или убава и дека поради нешто што ти се случило тешко ќе најдеш некого. Прво среди си го мирот во себе, за „нов“ ќе има време. Расчисти со овој, биди едно време сама, посвети си се себеси.. Најдобронамерно ти кажуваат сите.
Искрено, мислам дека претерувате. Девојкава дали има самодоверба, какво мислење има за себе, не е битно. Не заслужува ваков третман само затоа што има одредено мислење за себе. Дали само луѓето кои пукаат од самоувереност заслужуваат да се сакани? Непопуларно мислење, ама не секој го има луксузот да мисли високо за себе си(а можеби е само реална!) и на луѓето им влијаат негативни искуства од минатото во развивање на само-перцепцијата, што е сосема нормално. Според ова што го пишува, јас би рекла дека е повеќе наивна и и страшно неискусна во меѓучовечки односи па не знае што е прифатливо а што не, па прашува по форуми за совет. Ако сите ја третирале вака, на 30+ уште живее под надзор на мама и тато, како да знае што е нормално однесување од дечко? Некои луѓе се социјално уназадени, едноставно таков е животот. Се сеќсвам и јас кога немав никакво искуство со врски прашував глупи прашања и мислев дека "не е толку страшно како што изгледа". Пак ќе речам, не сите го имаат луксузот да знаат секогаш најдобро. @Ane_na_Bisera16 не е нормално ова однесување, не сака да биде виден со тебе и сака само да те користи. Раскини му, прекини контакт, подобро е да бидеш сама отколку некој да те крие. Многу е понижувачки.