Sepak vi blagodaram za sovetite no nema potreba nekoi da me navreduvaat deka nemam poim od zivotot ne e ubavo taka bidejki sum pod dlaboka psiholoska trauma bev loso prelazana nedaj boze sekomu ne bi posakala takvo nesto I zatoa ne mozam da se kotroliram mozebi, tuka sme za da spodeluvame mislenja iskustva na forumut a ne da se navreduvame bez pricina. Po forumite kje procitate se I sesto ne treba taka da se gleda, mozebi ova moe iskustvo kje bide lekcija za nekoj sto go cita. Ne sme tuka da kazuvame dal nekoi ima poim Ili nema poim jas samo pobarav mislenje a ne navredi I predrasudi mozebi ja sum se se razbolela psihicki moze ne mi e dobro, mozebi vekje ne mozam da razlikuvam dal e nesto dobro Ili loso od kaj znaes.
Не му значиш. Не те сака. Не ти треба таков. Остај. Не е битно што мислат другите. Гледај да си направиш да ти биде подобро.
Види, од тоа што го имаше наведено, една позитивна работа не видов. Не те барал никогаш? Ај да е "отсутен" ден два, ама ич? И другите наведени, секако дека не е во ред. Може ќе изгледам како папагал ама и јас ќе ти кажам, работи на самодоверба, они ќе те бараат не ти нив. Секое добро
Треба да ти биде лекција за самата себе. Ти ги прочитав претходните мислења, не знам како сте дефинирале дека сте во врска. Почит никаква не прочитав. Зарем сакаш да бидеш со некој што не сака да биде со тебе? Нема врска како изгледаш, секој човек заслужува и може да биде сакан. Веројатно твојата ниска самодоверба ја храниш со трошките од дечкото што по ниту една дефиниција не е дечко. Исто така, ако веќе поставуваш такво прашање, значи и самата си свесна дека нешто не е во ред со тоа што го имате меѓу вас. Мене повеќе ме плаши фактот што имаш констатирано дека твоите не ти даваат на одмор да идеш на твои 30 години. Сметам дека на тие години, не се ни прашува дали може да одиш. Веројатно работиш, сигурна сум дека имаш финансии да си дозволиш. Ги прочитав и другите мислења, нема да бидам дрска со тебе, но навистина ми е жал, не ради ,,дечко ти", туку во каква општа ситуација си. Ниската самодоверба да знаеш дека ти е предизвикана од прекумерната заштита од твоите. Едноставно не ти даваат да пораснеш и на твои години се однесуваш како тинејџерка која прв пат се заљубува и не знае што е добро што не е. Убавината навистина е релативна. Не може и не мора да си убава на сите. И во твојот случај, убавината не игра воопшто улога, туку твоето однесување кон себе. Претпоставувам каков тип на родители имаш, познавам девојка која исто така има прекумерно заштитнички родители. Не е порасната до ден денес. Прво покажи на нив дека навистина имаш 30 години, со свои одлуки и желби, понатака ќе ти се изгради самодоверба да знаеш да кажеш стоп кога длабоко во себе знаеш дека некој те омаловажува. Ако е истиот што само на чат си пишувате, а никогаш не зборувате телефонски, заслужуваш да застанеш еднаш зад себе и да кажеш стоп. Вредиш повеќе од тоа и заслужуваш некој што навистина ќе те третира како негова девојка.
Прво од кој си се разболела психички? Од човек што не ти е ни дечко? Друго, да, немаш поим од животот, самата себе си се девалвираш, т.е не се цениш, објасни ми како очекуваш некој да се гордее со тебе дека си му 'девојка'? Кај ти е изгубена самодовербата да си ја побараш. Оддамна те читам и стварно, ама стварно не ми личиш на жена од 30+. Имаш многу по паметни работи во животот да направиш отколку да се разболуваш психички од некој што не ти е ни дечко! Понекогаш острата критика треба да си ја сфатиш и применеш, а не да се жалиш дека те навредува некој. Животот ако беше едноставен и розов како што сакаме, сите ќе цветавме тука.