И јас пред некоја година бев ама баш во истиот случај. Тој бил повреден од неговата бивша, не знам како сум била толку глупа и му верував на се зашто бев заслепена.... Заедно бевме 1 година и нешто и се беше нормално само што не излегувавме во јавност и на крај јас му раскинав, а тој после 1 недела почна да излага со друга во јавност. Значи имаше он во меѓувреме. Раскинаа, он уште трчаше по мене, но јас никогаш повеќе. Сега кога гледам отстрана ова за мене е понижување, да кажи некој неможам заради бившата, значи не ме сака доволно. Според мене треба малце да го избегнуваш, да видиш како ќе реагира, макар да флертуваш и со друг. А, не прашав колку време сте заедно?
Tri meseci bevme pobliski, ama pocnav da se odalecuvam si sedam na distanca edno vreme mu raskinav mi falese, me barase go odbegnuvav I rekov ako mu znacam ke me pobara I me pobara sega mozebi mu znacam nesto zavisi kakva licnost e jas na primer ne bi gubela vreme so nekoj ako go nejkes ili ne osekas nisto pa uste da spijam ili da se budam so nego
Машки ефтини фори.Глупости. Зошто би била со некој што "не сака" да те покаже пред другите? Т.е што те скрива. Дај пораснете,размислувајте малку.
Паузирајте некое време. Ништо нема да изгубите ако се сакате и двајцата. По пишаново, овој јако те дрибла и баш заради тоа треба да си дадеш пауза, оти после нормално ќе ти значи повеќе и ТЕБЕ ќе ти биде полошо. А него ништо нема да му биде- уживај си. Иста финта- нова будала.
Stom ne saka vo javnost so tebe samo e poradi sex. Ama ti treba da se cenis sebe si i da prekines.Mislam deka sekoja licnost zasluzuva da bide sakana i da ne bide kriena. Jas licno sakam prvo nekolku pati da izleguvam so nekoj vo javnost pa posle da odlucam dali ke bidam vo vrska so toj a ne prvo da imam sex so nekoj pa.posle da me seta i da odime negde vo javnost. Te sovetuvam i tebe taka da pravis. No ako i tebe ti odgovara samo sex vrska vo toj slucaj prodolzi.
Дајте си шанса и ќе видете како ќе биде, но ако тоа потрае многу време во тајност не е убаво. Ако те сака и ако му значиш нешто нема потреба да бидете во тајност, тоа ме потсека како да сте љубовници, како тој да има друга па да не го видат со тебе. Можеби не е така но тие работи ме асоцираат на тоа.
Тоа е се , само врска не е . Јас не би се нафатила. Зошто да се криеме , швалери да не сме? Очигледно или не е многу заинтересиран па си му пролазна станица или се надева на бившата.
Паметам еден случај,кога братучетка ми,имаше еден дечко. После неколку години,случајно ја запознав жена му,и открив дека имаат близначиња,кој биле родени баш во времето кога они,кобајаги беа дечко и девојка Значи тој веќе бил женет и кога беа во врска со братучетка ми И со причина мажите не излегуваат јавно....да не се открие тоа,дека се женети
Auuu strasno kaj mene ne e zenet sloboden, e dali ima druga nz ako I so taa tajno nema ni da se znae I ete cim e tajno sigurno ne me gleda kako sto go gledam ja nego najuboo da si se trgnam na vreme ?:
@Bruneta "Врска" во која едниот си го пополнува времето, а другиот е заглавен во очекувањата не е врска. Ако нему му е убаво така, а ти си ја прифатила таквата ситуација, доаѓа до општа констатација дека навистина ви одговара таквата состојба и убаво се чувствувате и двајцата. Доколку не бидеш одлучна да ставиш крај, можеби само ќе веруваш дека нештата ќе се променат, а тој наводно ќе лечи љубовни рани. Преболувањето на бившата не му дава за право да глуми жртва додека твоите емоции кон него почнуваат да те доведуваат во ситуација да побараш совет што да правиш понатаму. Оддалечи се и не размислувај на можноста дека ќе изгубиш нешто. Дај му предност на разумот и согледај твојата позиција во т.н. врска. Ако тој е личноста што треба да ја склопи твојата љубовна сторија, ќе се случи. Среќата е реалност која и двајцата ќе ја чувствувате и споделувате. Тајните средби не можат да те исполнат, како безгрижните минути поминати заедно, гледајќи го будењето на утрото, долгите прошетки во вечерните часови, спонтаните погледи, слатките насмевки... Тоа се неопходни моменти во една врска кои позитивно влијаат на блискоста, потребите и емотивната поврзаност на партнерите. Во спротивно, врската во изолација прифати ја како полезно искуство од кое си му дала време на твоето време. Тоа е драгоцено исто колку и твоите чувства.
Se soglasuvam so tebe realnosta e taka iakoo barame druga realnost koja ne postoi sigurno mu e gubenje vreme sekoj sonuva za ubava vrska pa I na pocetok da ne e javna, ama da e sovrsena no sekoj nema sreka I se zaslazuvame so sitnici koj mislime deka gi zasluzuvame mislime taka treba da bide zosto on ne e nesto podobar od mene on ako se naucil taka ne moze sekoj falat tie prosetki koj so nego gi nemam nemam nisto od toa sto bi sakala da delime se I sesto no ete kako I sekoj pocetok sekoj se povrzuvas pisuavnje izlaganje I se zblizuvas zosto ne mozam da najdam nekoj slicen na mene
Секој заслужува да биде сакан и почитуван а не да го користи некој за секс, потполнување на слободно време и хранење на егото. Колку побрзо се отргнеш толку побргу затоа што сега се три месеци ако се заљубиш уште повеќе и се затрескаш ќе бидат три години дур да трепнеш. Ќе заглавиш во круг од кој потешко ќе излезеш, ти ќе бидеш таа која вложува, која се труди да го насмее, расположи, ти ќе инвестираш во промашена личност и врска и на крај ќе бидеш повредена затоа што тој сигурно од некоја страна ќе се појави некоја која тој си ја сметал за подобра прилика. Тоа дека тој бил повреден е само изговор а кој не бил? Баш дека бил повреден треба да си даде шанса да има врска со добра личност. Тоа што не можеш да си најдеш друг како тебе не треба да те врзува и да се задоволуваш со ситници. Главата горе може еден ден ќе се сети што изгубил но касно ќе му биде.
@Bruneta па 3 месеци е доволно за да сфатите дали сакате врска или не. Според мене сега е моментот, ако сега му оставиш простор да те има кога сака, тој никогаш нема ни да сака врска со тебе зашто ќе те има кога сака. Колку години сте и двајцата? И кога те побара ти што му рече? Пак си со него? Размисли уствари ти што сакаш, не дозволувај да ти биде тој центар во твојот свет. Не биди очајна девојка која попушта на негови лесни фори, всушност биди забавна, покажи му дека можеш без него. Тој знае дека ти си затрескана и тоа го си го искористува, стави се на негово место и ќе сфатиш се.