Едвај чекам да помине времето и пак да сме заедно, само некако ми се чини дека кога ќе сме повторно заедно нема да е исто како порано.
За врска на далечина треба пред се да бидете психички зрели и да знаете што сакате од животот. Тешко е ама со комуникација, љубов и разбирање ќе биде во ред. Ако еден од партнерите е не сигурен, ако не знае што сака, како, кога и колку, пиши пропало.
Не е тешко ништо ако има љубов и ако се сакате доволно... Имав врска на далечина 4 5 месеци, се гледавме по 2/3 пати месечно.. Јас бев спремен на све, бев заљубен како никогаш и сеуште неможам да ја преболам али таа неможеше да издржи па за жал прекинавме...
Od moe iskustvo vrskata e taa što se raspagja po 3i pol meseci... ako može da sw nareče vrska takvo nešto t.e dopišuvanje....predizvik e i za zreli vrski ...ne znam vo koja faza e tvojata
Дали би успеала врска на далечина ако не се видиш 6 месеци на почеток имаше голем жар, се осеќаше тоа, но сега незнам како да е ладен и покрај тоа што кажува дека имал нешто да ми даде кога ќе сме се виделе. Како ги одржувате вие врските на далечина? Дали на некој ви успеало да се остварите заедно?
Комуникација(не да се давите еден со друг), почит, разбирање, доверба, трпение, да знаете што сакате од животот и така.
Верувам дека може да опстои ако партнерите се трудат. Другарка се омажи за дечко од друга држава после врска на далечина од неколку години. Не сум била во ваква врска.
Каква е таа врска на далечина?Дали воопшто може да се нарече врска.Да може да функционира но временски,од лично искуство кажувам.
Би можела да опстане само доколку партнерите навистина се сакаат и почитуваат еден со друг..и имаат трпение... Инаку се друго е матна вода...