Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска на далечина

Дискусија во 'Врски' започната од Mireto, 21 ноември 2009.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Систина
    Сериозно би дала 300€??

На INNERBEAUTY му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.278
    Допаѓања:
    21.774
    Чекај, чекај, јас иам чуено дека треба да наполниш када со топла накај жешка вода и да го ставиш маж ти внатре ( со сила, ако не соработува) , и ако јајцата му останат доле значи добро е, полни му се, ама ако се искачат нагоре тоа значи дека се испразнил некаде. :D:D:D:D
    Ама не збори многу по луѓето за ова, оти маживе слушнаа дека така ги проверуваме и ја измислија Туш Кабината. :D

На tanjita, emiliana, Anie93 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.460
    Допаѓања:
    5.447
    А колку од нив познаваш што се сеуште среќно во брак, евентуално официјалните статистики дали некој знае да ги сподели? :D

Батали тестови јас имам добри другари астролози, и по некои тарот слеш гатачи:D што се бават со швалерска астрологија точно до секунда, што би се рекло нема трте-мрте, можам да ти препорачам ако сакаш.

На Ajronmen му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    абе тестов од Систина е најсигурен, ама ќе ги почеша џебот

На sino.o.oka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.460
    Допаѓања:
    5.447
    Чекај сеа 1 е 300е? Ама ќе треба два...

На Ajronmen и Feminka22 им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.278
    Допаѓања:
    21.774
    Ќе дигнат кредит, не е проблем :D

На bicycle, Biljarkata, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    едно тестирање е 300е
    ама дава за 30 дена само..
    а од влакно од коса и до 90 дена ама тој поскап бил

На bicycle и INNERBEAUTY им се допаѓа ова.
  8. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.352
    Допаѓања:
    20.324
    А од влакно од доле?:wasntme:

На Stark и Feminka22 им се допаѓа ова.
  9. slatka39

slatka39 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2023
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    698
    Само за пред 30 дена дава резултати тоа? :^) Кај нас се во прашање неколку месеци. :rofl:

10. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    8.857
    Ама постои можност да лаже гатачката ако изневерувал клиентот со неа. Мала можност е, ама сепак постои.

Ти благодарам. Сепак би го префрлил признанието на вработените во алкалоид.

Ги кријат официјалните статистики.
    Оти реално ново откриена намена за пцр тестот е и се држи во тајност од две причини.
    Првата е за да не се украде идејата од други компании.
    Втората е затоа што некои си ја имаат мувата на капата и се плашат да не бидат откриени самите.

На АринаАрина, Angie1432 и INNERBEAUTY им се допаѓа ова.
  11. gtramg

gtramg Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2024
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    46
    Врска без врска.

12. slatka39

slatka39 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2023
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    698
    Zdravo zenski, tesko mie pa sakav ovde da se obratam da me utesite i da si iskazam sto mi lezi na dusa. So decko mi odime veke 4 godini i 8 meseci od koj sto 3 godini i nesto sme samo vo vrska na dalecina. Na pocetokot od vrskata nekako i dvajcata mnogu polesno pominuvavme sve, sekoe moe vrakanje nazad sve bese nekako polesno moze od pricina sto ne bevme dovolno povrzani eden so drug bevme pomali i seuste nezreli, se nekoj od pricinite so koj si se tesam. Posle 3 godini i nesto/4 godini imavme prv seksualen odnos (ova bese avgustot 2023) i posle toa i dvajcata nekako premnogu se povrazvme nemozevme eden bez drug. Bev jas sto bev vo mk megjutoa denta koga trebase da si odam se custvuvav uzasno, samo, znaev sto me ceka i se plasev da se vratam vo realnosta povtorno. Koga se vrativ nazad mi bese tesko den dva i se naviknav nekako. Prodolziv da ziveam so bolka. Sekojdnevno go iscekuvavme denot povtorno da se vidime. 8 meseci ne bev otidena vo mk i so tekot na vremeto kako da ne bese toa toa sto bilo nie si se sakavme i sve megjutoa toj period imavme dosta karanici bevme gnevni sto ne mozeme da se vidime vo momentite koga sakavme i sve od sto si falevme eden na drug se sozdavaa karanici i negativna energija za nisto bukvalno. Odprilika 2 meseci pred da odam povtorono vo mk imavme dogovor deka nema da se karame i stvarno bese taka edvaj go iscekuvavme denot da otidam i povtorno da si se gusneme, i ete pominaa 8 meseci i duri posle 8 meseci jas otidov povtorno vo mk (april 2024). Lugje nie ovoj pat ne se odvoivme, bevme nonstop zaedno pominavme milion preubavi raboti, se custvuvav nikad poubavo, po srekno imavme sekojdnevno odnosi i moze sve ova me zblizi milion pati povise od toa sto bev so nego. Ne se karavme voopsto, bese najdobar so mene presakano se custvuvav i mislam deka ova doaganje nikogas vo zivotot nema da si go zaboravam. Megjutoa eve pominaa 5 dena kako se vrativ jas nemozam da se sovzemam site pesni sto gi slusavme zaedno koga ke gi slusnam placam, oblekite sto sum gi nosela so nego nesakam da si gi odpakuvam od sto mi mirsaat na nego, nonstop placam mi se nasolzuvaat ocite duri koga mu kazuvam deka go sakam najvise od sve bidejki mi napravi da se custvuvam kako najposakuvanoto devojce na cel svet. Sledno idenje mie za 2 meseci pocetok na juli znam deka e dosta dosta pokratok period od tie sto bile prethodno megjutoa mie stresno bidejki pocnuvam i so praksa na rabota a istovremeno sum i vo skolo stresno mie i sve mie sobrano megjutoa se custvuvam kako da se vek ovie 2 meseci se custvuvam osameno bez nego, mnogu mie tesko, samo nego go mislam, samo mu zboram kako ni bese si gledam sliki nasi kolku bevme srekni i kolku za pomalce od eden den sve se smeni. On e nonstop so mene nonstop me tesi vo vrska so sve koga i da mie tesko mi dava nadez deka sve ke bide, da ne se sekiram, deka ke uspeeme vo sve sto sme si zamislile zaedno, nonstop sme vo komunikacija ama srceto me boli. Kako bi me utesile vie? Neznam sto da mislam vise sega sakame da go izvadi pasosot i na esen da dojde ovde da vidi sto kako. Imame planovi za ponatamu preubavo nie i na dvajcata. Neznam sto da mislam vise do koga ke bideme vaka razdeleni. ;(

Последна измена: 29 април 2024
    На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.031
    Допаѓања:
    55.324
    Сосема те разбирам. :hug: Сите се соочуваат со ова на далечина, затоа овие врски ги издржуваат само силните. Нашите видувања беа августот 2023 и потоа тој дојде годинава во март за мојот роденден. Тие месеци ми изгледаа како вечност. Си замина пред еден месец и јас се уште знам да си поплачам кога се сеќавам како последен пат се разделувавме на аеродром. Ужасно ми фали да го гушнам и бакнам најмногу, сексуалниот дел не ни ми е толку битен колку физичка, интимна блискост.

Ама можам да ти кажам некои совети кои ми помагаат мене да издржам:

1. Редовна комуникација секој ден. Макар да нема што битно да си кажите. Значи не (само) пишење, туку да се слушате и да се гледате повеќе. Кога си одделена од некој многу побитно е да му го чуеш гласот и да му го видиш лицето отколку да си типкате на тастатура.

2. Одделување време еден за друг. Барем еднаш неделно имајте „дејтови“. Исто така многу битно бидејќи овие не се како нормалните врски каде си излегувате и шетате. Тоа можи да биди јадење заедно, гледање филм заедно истовремено, гејминг ако сте по тоа или едноставно видео повик каде си кажувате како сте поминале таа недела, исто така и за подлабок разговор време. Ние користиме Телеграм за секојдневни кратки видеопораки, Вибер за видеоповици и подолги разговори и Дискорд за играње игри и гледање филм заедно.

3. Last but not least, имање заедничка цел. Имање во план следно гледање е многу полесно, бидејќи ти помага да се фокусираш и да имаш нешто што вреди да се чека. Исто така овде се планови за во иднина, кога планирате да ставите крај на дистанцата, каде ќе живеете, како, работа наоѓање итд. И зборувајте често за ова.

Јули е многу блиску верувај, а ние веројатно ќе се видиме следно август. И иако се чини далеку, многу е поблиску отколку претходното чекање, и тоа ме теши. Имаме некои планови кои сакаме да ги исполниме дотогаш, па надежно тогаш ќе биди.

Далечината е тест за врската до каде ќе оди. И доказ што љубовта е посилна од само физичкото. Ако се соочите со ова, потоа секој нареден проблем што ќе ви застане на патот ќе ви изгледа полесен.
    Ви посакувам среќа и наскоро да почнете заедно да си живеете. :)

На tambelina, bicycle и slatka39 им се допаѓа ова.
  14. slatka39

slatka39 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2023
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    698
    Premnogu ti blagodaram na poddrskata i na sovetite. Se nadevam brzo ke pomine sve i ke si bideme povtorno gusnati. Inaku vi posakuvam i na vas premnogu sreka da si se sakate i da ne se otkazuvate nikogas. :l::hug:

На Arjanit2021 и Amellie13 им се допаѓа ова.
  15. From5

From5 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3
    Од искуство многу тешко,секоја чест на оние што успеваат

На Anettta и GirlLove им се допаѓа ова.
  16. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    876
    Бев 6 години во таква врска, дури еднаш се случи еднаш годишно да се видиме.
    Кога се сака сѐ се може.

На Realist1 и Stark им се допаѓа ова.
  17. From5

From5 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3
    А сеуште сте заедно?

На Amore123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    876
    Да, сега сме во брак скоро 3 години

На From5, eliesaab, Amellie13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.612
    Допаѓања:
    18.853
    Со среќа да Ви е!

И јас имав врски на далечина и го делам мислењето со себе ако се сака се се можи. Во смисла повеќе ќе си се посветиш на повици, видео или пак чат, да сте блиски-топли и отворено да си комуницирате, би било океј..

На eliesaab, Amellie13 и Amore123 им се допаѓа ова.
  20. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    876
    Ти благодарам!
    Кога љубовта е силна, мислам дека далечината не може ништо.. вистинска љубов е една, или сакаш или не сакаш, тоа е, сеуште ни е исто како првиот ден...
    Секако не е и баш лесно на далечина, но понекогаш вреди и да чекаш :)

На GirlLove, eliesaab, Stark и 1 друга личност им се допаѓа ова.