Со среќа да ви е, уште долги години да сте заедно. Воопшто не е лесно но кога некој вистински сакаш далечината нема да те спречи. Година ипол+ со две видувања и чувствата ми се исти како на почетокот. Како поминува времето сакам што побрзо да ја затвориме дистанцата, ми фали премногу до мене. Но мора уште малку трпение. Врски на далечина aren't for the weak.
Имам врска на далечина веќе 5 години со швалерката, по 3 пати во годината ќе се видиме, значи функцинира. Секс прва лига.
Искрено, не сум за таква врска.. Не можам да замислам да не сме заедно барем неколку пати неделно, и не само за секс, општо, самото тоа што ми е блиску ми дава чувство на сигурност, тоа чувство не може да се има со комуникација преку телефон или со видео повик.. Готвење заедно, туширање, гледање серии, слушање музика, ништо не може да го замени физичкото присуство.
Првата причина е дека дечко ви 99 кома 99 посто ќе ве вара... И за муж е исто... Е сеа за жени, ние уште сме глупи по тоа прашање, те го сакала, те прв и последен, те муж бил, бла бла бла... Али еве со модерниве времиња и еманципации, место таквите да не ги множиме, ние ко нив се понашаме. Али еј, yolo.
Можиш и од друга перспектива да го гледаш нештово, подобра комуникација било дали на телефон или видеокол или кога и да се видите. Исто така поквалитетно време поминато заедно пошто е броено да речам и поинтересно. Исто така тест на посветеност е да проверите колку сте еден за друг и да видите дали сте издржливи. И секако во иднина да си планирате да седите негде заедно. Сметам дека пребрзо е одма ко че одиш на дејт и утре други ден се бањате, готвите и слично ги каните сите мувачи и дечковци девојки по дома. Не верувам.
Да, ептен сакам да ми се брои времето со тој шо го сакам, да стравувам дали ќе имам уште 5 минути да го видам дури да си замини, па до следно видување. Никој од одма не се бања и не готви заедно и не кани уште од прва недела дома. Нема врска, секој различно го гледа нештото, реков пак не сум против ама тоа е моето мислење