годините може не ама државите да! голема далечина е сепак не верувам дека би успеало.. он ми кажа што бара и што ми нуди.. разбирање, верност, искреност, љубов, трпение, нежност... и др работи ама сепак далечината е огромна...
jas sum vo vrska pomegu dva grada..se e super,samo treba doverba.najmnogu se nemame cueno 3 dena,i toa mi e prirodno bidejki sum curuk karakter.e sega jas drugata godina zaminvam vo Avstralija da studiram.a toj premnogu go svati seriozno toa.i ne se odnesuva isto so mene kako nekogash.verojatno zoshto ima strav bidejki ke go ostavam sam i tn. i bidejki prilicno nikoj ne saka da go ostavi nekoj na dnoto vo najubaviot period od vrskata.mnogu mi e teshko a znam deka vakvi shansi ne se propushtat...
Е вакво размислување ми се допаѓа.Искористи си ја шансата,оди надградувај се,види го светот.Ако тој те сака,нема да те остави.
Да ваквите врски успеваат , според мене кога се сака се се може. Многу е важно да се има доверба , двајцата да бидат искрени и двајцата да се трудат врската да успее ,еден ако се труди тогаш ништо не може да биде , па за љубов се потребни двајца. Јас имам дечкко од Ох а јас сум од Шт еве веќе сме заедно 1 година , осевен далечината кај нас има и други разлики , од различна вера сме , мојте не ми дозволуваат да сум со него , но јас не ги слушам бидејќи тој е тој со кој сакам да бидам.НО да се вратам на темата ...Ваквите врски се да потешки имаат повеќе негативности , бидејќи не можеш секогаш да бидеш со него , не можеш да ги споделиш радосните моменти ни па тешките , единствено преку нет и преку тел. ама тоа не е исто. Исто така негативно е тоа што постои помала доверба,се поставуваат мн прашања,сумљи итн.ПОстојат и позитивности , колку повеќе време не сте се виделе толку повеќе ќе си недостигате и кога ќе се видите тие деновииии ќе бидат најслатки можеби кратки ама слатки ,искрени... Успеваат доколку се искрено сака одвете страни нормално и најважно од се е и двајцата да бидат искрени и двајцата да сакаат оваа врска да успее. Среќно на сите што се во ваква врска на далечина.
jas sum imala vrska na dalecina sekoj den se dopisuvavme na fb, msn .. sekogas mi velese kolku mnogu me sakal , edvaj cekal da me vidi .. no edna vecer se dopisuvav so negoviot drugar i toj mi veli primetiv deka si mnogu dobro milo i iskreno devojce zatoa ke ti kazam nesto .. ja se pocudiv i toj mi veli no ke te rastazi.. ii mi kaza deka decko mi si nasol druga devojka i deka momentalno e so nea .. jas se pocustvuvav kako da sum iskrsena na 1000000..... delovi .. Zatoa ottogas ne veruvam vo vrska vo dalecina .. i mozebi postoi nekoj par koj mnogu se saka pa mozat da ja odrzuvaat vrskata na dalecina no ne veruvam zosto sekoe zivo sustesvo ima potreba od decko/devojka da bide pokraj nego i da se viduvaat pocesto.. a ne da se odaleceni tolku mnogu .. no sepak so sreka neka im e na tvojata drugarka i nejziniot decko sepak mozebi se srodni dusi i nikogas ne bi izneverile
Прво,ај пишувај на кирилица Второ, точно е дека имам потреба од дечко ми а сега преку летото не сме заедно,но јас имам потреба за него,а не за некое друго машко Исто е и кај него. Така да, не мора да значи дека сите што имаат врски на далечина изневеруваат
Мене дечко ми секогаш ме убедува дека кога ќе е тој во друга држава не одел за да се забавува таму туку одел за да работи.И поради тоа немало да биде опкружен со девојки и немало да ме изневерува. Не знам дали да верувам на ова? :geek:
Срцулка се е до самиот човек.Ако сака да најде време за такво нешто ќе го направи тоа.Но,не мора да значи.Ако те сака,почитува и цене доволно нема ни да помисли на такво нешто без разлика дали ќе има прилика или не!
хм...абе мора да има мала доза на сомневање...ама сепак се е во довербата па здравје....јас еве три години просперирам само така три месеци ваму,три наму.....ама ајде се е навика
Исто така не значи дека ако е тој во странство или сме од различни градови дека само јас ќе се сомневам во него. И тој би се сомневал во мене! -Мора да се има таа доза на сомневање.Ако се нема дури не би било нормално. Сепак се зависи од личноста и нејзиниот карактер. Убаво кажавте дека е до самиот човек и важно е и ДВАЈЦАТА да се цениме,почитуваме,бидеме искрени,да се има доверба и нормално да се сакаме.
zabe ne e kazano,ljubovta e posilna od se,ako treba vrskata da uspee ke uspee kolku i da ste razdeleni kade i da ste,a ako nema dovolno ljubov,ako ne treba da uspee, i prvi komsii da ste,se e zabe.
Врска од далечина hehe interesni mislenja vo vrska so temava.. da se nadovrzam i jas imam vrska na dalecina veke godina i mesec i se raboti za golema dalecina iskrenoo jas licno za mene ne mislev deka nekogas ke bidam vo vakva vrska i se cudev na drugarkami kako idese so eden od drzavava a sega jas dr kontinent...ete se desi se zaljubivv idese so zenska on jas imav decko se zblizivme poleka on i raskina na nejze radi mene jas na deckomi radi nego a seuste se nemavme videno bevme 24/7 bukvalno ne idese u skolo za da sedi so mene poleka se gradese doverba sepak dalecina e ..se soglasuvam deka nikogas nemozes da bides sigurna dali ti kazuva vistina ali ne idese da trosi nekoj tolku vreme na tebe ili pa tolku vreme da pominuvas so nego go znaev kako dise se e zasnovano na doverba izmisluvaa sekakvi gluposti ali i dvajcata uspeavmeee da stigneme do ova sto sme denes ne veruvav deka mozebi ke uspee volku ali eve stignavme dojde zaedno sme .. samo sakav da ggo spodelam ova iskustvo poso gledam dosta ima kako mene ))) vrska na dalecina moze da uspee dokolku ima doverba ))
Врска од далечина Никогаш за мене не би можела да профункционира врска на далечина. Едноставно не можам, сакам да бидам со него кога ќе посакам, а не кога ќе ни се даде услов за тоа. Поретко гледање, види се тие 2-3 дена па изеди се начисто, сексој, љубења ти реков ми рече, и после тоа тажна дома. Тоа ти иде нешто ко отворена врска, или мување онака. Ама да бидеме искрени, таква врска е ништо. Уствари, секој како си може, мене ми е тешко така.
Врска од далечина Епа вака.. ние двајца уствари сме од исто место. Тој работи во Скопје а кога се запознавме јас бев средно. Врската ни функционираше одлично тие 9 месеци пред и јас да одам во Скопје на студии а потоа цело време бевме неразделни.. заедно сме 2 години и воопшто не жалам за тие 9 месеци кога се гледавме два пати во месецот. it was worth it
Врска од далечина Неможам да кажам дали сум за или против врска од далечина ама јас имам лошо искуство од тоа.Имав две врски и двете ми пропаднаа.Кога сум заљубена сакам да го гледам човекот секој ден.Неможе секој да поднесе да е раздвоен на подолг период...
Врска од далечина Скептик сум за ваквите врски али ако се сака се се може. Денес и онака се функционира преку интернетот па така да може да се договараат состаноци на Скајп Сепак ќе се има доза на страв дали едната страна изневерила, ама сепак зависи од луѓето и колку се заљубени, колку време ќе се одделени, колку километри се одделени... Али Све за љубав
Врска од далечина ако навистина се сака нема далечина и нема препреки никакви. барем кај мене е така,па луѓе некогаш и повеќе се сакаме кога нема да бидеме заедно цело време.а и плус ова го зборувам за оние кои се гледаат после една две недели а не за цело време врска на далечина,мислам дека тогаш нема да успее..
Врска од далечина ммм баш супер девојко... ке ми помогни ли некој со мојов случај...прво јас сум нова на форумов инаку ова е мојата приказна.. бев во кичево на гости кај баба ми ... и таму запознаф едно машко ми се свиѓаше и сакав да одам со него барем еднаш ...бев и после уште еднаш и толку после еден дден зи заминаф значи дома во прилеп ама од ко заминаф почнаф да чуствувам нешто не обично...како да го засакав иии мн ми фали...но за жал тој има женска од босна што значи е босанка уи заедно се веќе 3 год....ке ми каже ли некој како да го вратам ?