Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска на далечина

Дискусија во 'Врски' започната од Mireto, 21 ноември 2009.

1. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Врска од далечина

Неможе да се генерализира дали е успешна таквата врска.
    Уствари незнам што подразбирате под успешна врска..и онака секоја врска пука после одреден период,без разлика дали е 1 месец или 1 година.
    Успешна врска е со оној дечко со кој ќе стапите во брак,меѓутоа и тоа е релативно.
    Факт е дека врската на далечина е сложена и многу деликатна.
    Нејзиниот успех зависи од околностите,дали партнерите се познаваат доволно,дали биле заедно претходно па морале да се разделат и да се во врска на далечина,дали од сам старт се од различни градови,нивните карактери,доверба.
    Но за оваа врска потребни се и средства.
    Пари и време.
    Инаку има и предности и мани оваа врска,како и нормалната.
    Мааните се што не е секогаш партнерот тука,кога ти е потребен..потоа и нормално е да имаш потреби од него,сексуални.Кога се карате,тапа е мирењето преку скајп..а не слаткото мирење со гушкање.
    Едноставно далечината си го прави своето за некој работи..
    А пак предности има што имаш повеќе време за себе,не се оддалечуваш од друштво,патуваш,кога ќе го видиш е најслаткото нешто..знаеш дека имаш некој кој те чека,некој на кој му недостигаш и тој не ти преминува во навика,секоја ваша средба е нешто ново..возбудливо.

Штом сакаш - можеш,но..спомнав дека се потребни пари и време..што значи не е љубовта доволна.
    Со еднаш годишно гледање..заебано е,па секоја чест на тие што се држат заедно..а верувам дека ги има такви.

На lovely91, Offspring и annnni им се допаѓа ова.
  2. freund

freund Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    1
    Врска од далечина

Врска на далечина функционира , битна е довербата , љубовта . јас сум 6месеци во врска оддалечени 160км и се гледаме преку еден викенд (значи на околу 13 дена ) ...и секако има мали караници ама тие се позитивни затоа што се доаѓа до некој компромис и така подобро се запознаваме , значи реагираме на некои работи она што на кој што му смета во врската и што сакам јас од него и обратно . Значи треба да се има коректен однос и да се почитува лицноста , да не се бара да ве сака туку да ја сакате ....

3. k.i.t.t.y

k.i.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    74
    Врска од далечина

Евентуално, или ке прекине таа врска поради одалеченоста, или втора опција едниот ке отиде да живее кај што живее неговиот сакан и така среќно ке си живеат хепили евр афтер :) Ама мислам дека може да успее врска на далечина.... Каде што има љубов, волја, желба и одлучност магични работи се случуваат :)

На icy, Adi888 и Mistery им се допаѓа ова.
  4. ofi4

ofi4 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Врска од далечина

Секако дека врската од далечина функционира,ако и двајцата се спремни на тоа да се гледаат на одредено време...Како на пример јас студирам Ск и некогаш со дечко ми се гледаме преку една недела,а некогаш се случува и три недели да не се имаме видено...но во мојов случај досега немало никакви проблеми :)

5. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Врска од далечина

Јас и дечко ми сме пример дека врска на далечина може многу добро да успее. Е сега па и не е некоја голема далечина, но сепак сме разделени. Веке четири години сме разделени поради стидии, е да е лесно не е ама се што се сака се може. Имало е периоди кога сме се гледале и еден викен во месецот, а имало е периоди кога и секој викенд сме биле заедно. Според мене најбитно е поверението и љубовта се што се сака се може. Јас дипломирав еве и дечко ми годинава е апсолведн пребродивме многу тежок период, но сепак успеавме да останеме заедно.

На Nightwalker му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    Врска од далечина

јас од моја страна можам да кажам дека може да успее ако се сака и ако има љубов разбирање и почит...е сега за тешко тешко е посебно кога сите другарки си излеват со дечко а твојот преку 2 држави во третата он ама пак се ке се издржи...никогаш не се покајав што се одлучив на таква врска и кога сите ми збореа демек нема да успее јас ко коњ напред не се замарав сеа им докажав дека може да успее откако почнавме да живееме заедно секој ден се повеке сум срекна што сум направила одлична одлука и што сум издржала така...

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ivana91

Ivana91 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Врска од далечина

vrskata na dalecina e nesto najubavooo bidejci za toa vreme koga ne ste zaednooo uste povece si se posakuvate i koga ke bidnete zaedno posle nekoe vreme nemate vreme za raspraviii

8. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    Врска од далечина

da vo pravo si ama nedaj Bože pa da izleze nekoja mala kavga poteško se rešava situacija preku kamera nego vo živo i 4 oči

9. Ivana91

Ivana91 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Врска од далечина

И тоа е тоцно.Јас имам пример дома за тоа мојот брат има девојка и таа уци во штип и место да се радуваат кога таа ке дојде за викенд тие нон стоп се караат ама тоа зависе се од луѓето тоа не е ни до далецината

10. Maths

Maths Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Врска од далечина

Врската на далечина може да успее,но сепак зависи од карактерот на луѓето.Ако си некој кој не сака чести јавувања на телефон,кој не сака да каже каде,со кого и зошто ќе оди на кафе тогаш поарно да немаш таква врска.Зошто врската на далечина бара пред се огромна доверба и почит на партнерот.Јас и дечко ми сме заедно 3 и пол години во ваква врска и искрено супер е.Можам да кажам дека повеќе се сакаме од некои кои се по цел ден заедно и се знаеме еден за друг исто како заедно да живееме а не да не делат 200 км.

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Врска од далечина

имав ваква врска скоро 2 години несакам никого да обесхрабрам но целата моја енергија што ја имав пари све вложував имав и убави моменти се осеќав сакана затоа и сакав да вложам во таа врска но колку повеќе поминуваше времето едноставно се повеќе и повеќе се зближуваш почнува да настанува голема љубомора ради далечината проблеми излегуваат кој треба да чекаш да дојде некоја дата за да се видиш со тој што го сакаш па да разговараш некогаш се осеќав толку осамено и празно кога ми беше потребна една прегратка да ме стопли да ми се стегни раката и да ми каже дека све ќе биди во ред јас тука сум до тебе копнеев понекогаш по такви моменти копнеев но неможеше да ги имам кога знаев дека километри ме делат од саканиот а една порака или повик се понекогаш многу малку да ти ја стоплат душата можеби ова е сурово од мене но тоа е нешто јас што го доживеав и така се осеќав после таква врска се осеќав истрошена и изгубена
    сега искрено со дечкоми се гледаме скоро секој ден се смееме разговараме можам да го гушнам кога ми е тешко може раката да ми ја стегне кога ми е потребен по главата да ме погали тука да биди за мене едноставно таквите моменти се незаменливи и ништо неможе да ти ги надохнади
    но ако некого сака вистински можеби тоа не би требало да е пречка нека се бори :)

12. Sharlott

Sharlott Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    14
    Врска од далечина

Јас само едно ќе кажам - Далеку од очи, далеку од срце. :) И стојам зад ова.

13. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.221
    Врска од далечина

лелел па скоро истото и мене ми се дешаваа...само малце ние се поткарваме за глупостии..ама секогаш се смирваме оти двата премногу се сакаме :l: :D

На macenceee17 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. decko

decko Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    60
    Врска од далечина

Ај да го дадам и моето мислење.

Бев во ваква врска последните 10 месеци, заврши неславно.
    Наводно, не можела да издржи повеќе, и се смачило, сфатила дека не треба дома да седи (никој не ја ни тераше), дека сакала да живее.
    Демек само неа и беше тешко, смачено и шо уште не. Yeah, right!
    Ми дојде многу изненадно, бидејќи 2 дена пред да раскиниме, се беше во ред.
    Те сакам муце, срце, душо, не можам без тебе, секогаш ќе те чекам, секогаш со тебе и на крајот, ОП, ми се смачи.
    Ако го сакаш некој, ако имаш волја, а особено ако вреди, ќе стисниш заби, ќе издржиш, а не да потклекниш пред притисокот.

Има еден убав цитат за врски на далечина:

И потполно се согласувам со ова.

НАРАВОУЧЕНИЕ: ако немате доволно силна волја, воопшто не влегувајте во ваква врска.

На Adi888, punkt4 и Hipica им се допаѓа ова.
  15. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Врска од далечина

Брат запамти ја следнава реченица ..... НЕКОЈА КАМИКАЗА ИМА ВЛЕТАНО У ИГРА!!!!!!!! Ќе дознаеш кога и да е, па ќе ти текне на тој Мистери што ти кажа дека заради друг е ;) Затоа главата горе и ич да не ти свирка ..... !!!!!

На decko му/ѝ се допаѓа ова.
  16. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Врска од далечина

Дознав пред некое време дека другар на дечко ми му нудел работа во Словенија, а он одбил.Го прашав наивно зошто, ми вика па уште студираш не можеш да оставиш факултет на пола за да дојдеш со мене.

Мислам дека му беше малку криво, зашто понудата беше стварно добра, ама јас еднаш му кажав-дека јас не можам да одржувам врска преку пораки и интернети, дека сакам да е до мене, а не да ми требаат математики, банки и автобуси за да се видиме.

Кога црвсто би ми рекол одам, би го оставила, без карања зашто не сакам да забранувам, би му објаснила дека кога ќе се врати(ако е привремена работа) би била пак со него, ама инаку не би се измачувала.

17. decko

decko Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    60
    Врска од далечина

И мене натаму ми замина паметот, ама ај си реков, да не си прам Бајрам со умот.
    Се враќам дома за брзо, па ќе се видиме, ќе ја сетам дали лажи. :)

18. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Врска од далечина

Ќе осетиш да...Како и да е, не ја исклучувај таа можност дека "она нема шанса"...биди спремен на секакво сценарио за да не те удри шок ;)

19. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Врска од далечина

јас имав таква врска одевме една година и во текот на таа година се видовме 3 пати дечкото не ни беше од мојот град а студираше во ск и нормално јас си излегував и така запознавање со други машки далечината си го направи своето а мислам дека детето стварно ме сакаше по што дојде и четврти пат во мојот град а јас не излегов да се сретнеме и цела ве4ер ме бараше и мислев ќе ми раскине по што тоа го сакав не сакав јас да му раскинам ама не ми се налути и морав да барам друг начин да се оддалечиме.......а знам и мн парови кои оделе со години и од кога девојката ќе отиде да студир во друг град го остава досегашниот партнер или од машка страна ако замине во странство е сега има некои и кои успеват ама поретко..........

20. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Врска од далечина

Неможам да го разберам ова ОДЕВМЕ 2 ГОДИНИ , АМА ЏАБЕ ТРУДОТ-ЗАВРШИ..
    Па добро бе , и до тебе е шансите се МНОГУ ГОЛЕМИ да раскините после 5 месеци , после 5 години!
    Значи , ако раскините врска на далечина , не значи дека таа била неуспешна.
    Не заборавајте дека сте поминале убави моменти заедно и покрај тоа што биле малку.
    А за проблематиката на ваква врска , не коментирам пак, кажав според мене и недостатоци и придобивки неколку страни наназад.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.