Врска на далечина

Дискусија во 'Врски' започната од Mireto, 21 ноември 2009.

1. ayla

ayla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    ај еднаш да беше.. ок... ама две врски до сега сум имала од далечина и не успееа.. е може и до мене да е :?: :?

2. srcence18

srcence18 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2009
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    6
    се се може ако се сака :) имам врска од далечина и можам да кажам дека воопшто не ми е лесно, секогаш кога ми е најпотребен тој не е тука :( но многу се сакаме и мислам дека ќе успееме да ја одржиме нашата врска, во различни држави сме и еве сега одвај чекам да дојде ги бројам и деновите :) таму каде што е љубовта, далечината не постои :)

На inlovegirl и Vik-to-ri-Ja им се допаѓа ова.
  3. scorpion

scorpion Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3

src, katastroofaa.... bas mi e zal za tebe, ama bas mi e milo so si silna ko mene :D ... ncncnc.... ubavo kaza-masko kako masko... :worried:

На Vik-to-ri-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gwen

gwen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    81
    Нема да генерализирам , туку ке си ја раскажам својата прича :?
    Значи огорчена од невоможна врска ,решив да се излуфтирам
    од Македонијава наша мала и да заминам на 8000км...
    И бидејќи ми беше убаво да си се журкам наидов на еден тип
    и тој скршен ко мене, и ете се разви некоја врска од неколку месеци
    секој ден гледање, од типот шо ќе праам без тебе кога ќе си одиш.
    Ветувања од типот се ќе направам за тебе..
    И нормално после се се сведува на Скајп , мсн, телефон, пораки..
    Ама не било исто кога си на 8000 км далечина
    и коа сакаш да споделиш некоја прегратка ...
    После некое време момаков нешо почна чудно да се однесува .
    За на крај да излезе далеку си , неможам да поднесам што не си тука,
    Боље да си останеме пријатели...
    И ме фати јанѕа, е неможев да се помирам со тоа и
    ко мрдната си скоцкав една година од животот, да се лишам
    од се, за само да отидам пак да го видам и лично да видам што се случува.
    И ништо не се случи , добив еден никаков одговор ,
    премногу те сакам ама не сакам да те повредам.
    Значи ОК е почитувам врска иста држава , различни градови ,
    ама различни континенти , некако не ми иде..
    Бидејќи нели потребите си го прават своето.. :?

5. angel

angel Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2009
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    52
    Навистина лош крај, но очигледно тој не те заслужувал. БРАВО за твојата храброст! Ретко кој може да го направи истото ;)

6. hristin4e

hristin4e Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.319
    i jas imam vrska od dalecina skoro edna godina.i ne e bas lesno sekogas koga mu e tesko ili mene mi e tesko toj ne e tuka,se slusame sekoj den pa 100pati a vo vikend se gledame.no ne e toa sto treba da bidi i da lici kako vrska.nekogas koga nema da dojdi vo vikend izleguvam so drugarkite a toj vika izleguvas so drugiot decko.ne me veruva dovolno.i me drzi podkontrola gi prasuva drugarkite dali sum bila so nekoj taa vecer i sto sum pravela. :( mislam deka uspeva vrska od dalecina ama treba da se ima poveke doverba vo partnerot :( :( :(

7. Avatar

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    12
    HMMM odgovaram na prasanjeto na devojkata sto imala drugarka cij decko ucel vo Bugarija...mila sestro kazi i na tvojata drugarka da ne se zalazuva oti ima ubava vrska toj koj znae kolku ja izneveruva, prosto e nevoznozno da vrska da uspee.ako uspee raka ke im dadam.megudrugoto i jas imav vrska od 4ri godini pa dojdov vo bugarija da ucam....i pogodi sto se sluci:) daleku od oci daleku od srce

8. Avatar

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    12
    Super e sto veruvas vo toa i se nadevam deka taa vrska navistina ke uspee...no nemoj na krajot da si razocarana i skrsena

9. senisuperstar

senisuperstar Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    jas imam vrska na dalecina, decko mi e od drug grad. zaedno sme veke 2 godini. imame dvajcata doverba eden vo drug i mozam da kazam deka za sekoja uspesna vrska najvazna e doverbata a ne dalecinata. Ako nekoj ne ti veruva djabe i da ste blisku ama koga postoi vzaemna ljubov iskrenost i doverba sigurna sum deka vrskata na dalecina moze da opstane pa duri i da bide podobra od vrskite kaj koi dvajcata partneri se od isto mesto. A ako decko ti ne te saka i ne te pocituva, ako mu doslo do varanje i pred tvoi oci ke bide so druga. Se e do karakterot ne se site maski isti kako sto ne sme i nie zenskite isti! :D

10. adorija

adorija Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    14
    Далечината на врските им го прави она што ветрот на искрите...ако е силна само ќе го разгори пламенот. Ако е слаба искрата, ке ја изгасне. Љубовта која опстоила и на далечина само покажува колку била силна :D

На nena-26 и Srcka3 им се допаѓа ова.
  11. chocolate.power

chocolate.power Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Врска на далечина ...хммм..до сега две сум имала.Првата не успеа,пукна после неколку месеци ко се преселив во метрополата...А втората еве ја трае уште,веќе 4 и пол години...трае и од ко се вратив од Метрополата ...да не ја зарекнам.Зависи од карактерот на партнерите прво и основно,а второ од љубовта,зашто ако не си цврст и лојален на партнерот се друго е излишно...и љубомората и раправиите... ;)

12. alba

alba Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    tesko mi e decko mi go poznavam od gradinka sekogas bevme zaedno vo dobro i vo zllo sekogas zaedno.sega zamina u stranstvo.mi veti mnogu nesta veruvam vo nasata lubov no se plasam deka so tek na vreme nestata moze da se izmenat

13. marinastr

marinastr Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    jas imam 3 godisna takva prekrasna vrska...preubavo mi e..i iako ne e do mene sekogas znam deka mozam da smetam na nego sekogas..pred nego imav vrska od moeto mesto a bev sto pati po osamena od sega..luge se e do LjUBOVTA ako ja ima i 200 km ne se precka :)

На inlovegirl и freund им се допаѓа ова.
  14. capricorn93

capricorn93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Jas sum imala 2 takvi vrski i mene iskreno ne mi uspeale ... kolku i da sum se trudela i sme se trudele no ne uspealo no nemora da znaci toa na nekoj moze bi mu uspealo no ja sum takva i sakam postojano da se gledam so deckoto sepak podrugo e spored mene ....

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.876
    Допаѓања:
    203.020
    Зошто да не може да успее? И јас бев скептик, многу повеќе откако ми пукна првата врска на далечина што ја имав... а не беше којзнае колкава далечината, само околу 70тина километри... ама до човекот е, не до врската... и да, ако има љубов и доверба, може да успее... знам, затоа што ете, пак имам врска на далечина, овој пат поголема е далечината...

и точно е она Далечината за љубовта е исто како и ветрот за искрите... ако е мала ќе ја изгасне, ако е голема ќе ја разгори... ама тоа важи ако љубовта е вистинска, искрена и од срце....

16. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Според мене не важи правилото дека делеку од очите е далеку и од срцето.
    Не е точно дека ако си со него 24/7 се ќе ви биде совршено и подобро ќе функционирате-во никој случај!
    Напротив, далечината е како тест, колку партнерите се сакаат и си веруваат еден на друг. Нормално, ако нема доверба, и по цели денови да сте заедно, цело време ќе се расправате.
    Далечината и го прави на љубовта, она што ветерот и го прави на искрата-ако е мала, ќе изгасне, ако е голема, уште повеќе ќе се разгори!

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.825
    Јас искрено не би се осмелила на ваква врска. Но се се случува во животот, можеби некогаш ќе го променам мислењето.

18. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    571
    ej,i ja imav vrska na dalecina i kao demek se sakavme mnogu,ne e bitno kolku so kako,bitno poentata e mu zvonam da mu cestitam nova godina i se javuva zenski glas prvo i jas go baram nego,mislev majkamu se javila deka na domasen mu vrtam,i toj se juvuva i veli deka toa mu bilo verenicata :) si se veril covekot tamu bez uopste da spomne predhodno deka fatil devojka i sl,i mi vika izvini mnogu neznaev kako da ti kazam itn itn. ;) a ja se utepav visejki na internet i trosejki pari na telefon..eee daleko e francija :D .taka da sakajte se ne velam jas ne,ljubovta ako e vistinska ke opstane,ama sepak nemojte bezrezervno da mu veruvate..

19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.247
    Допаѓања:
    67.790
    Eeee tanja kolku lezerno go raskaza ova,ama sigurno ne ti bilo lesno... I jas ne sum za vrski na dalecina. Imav decko od drug grad, pa ne ni uspea(poradi obvrski i se toa), a ne pa od druga drzava.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    571
    eee ne mi bese lesno bogami,ama kao so vika tvojot slogan"what doesn't kill you makes you stronger" ;)