Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска на далечина

Дискусија во 'Врски' започната од Mireto, 21 ноември 2009.

1. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Врска од далечина

Секоја чест за оние кои имаат успешна врска на далечина. Јас мислам дека ваквите врски тешко успеваат, а кај мене никако не би успеала. Премногу е потребна доверба, искреност што јас не верувам дека ќе ги добијам од друга личност. И каква е таа врска со некој што ретко ќе го гледаш... љубав преко жице :x
    Незнам за вас, ама ваква врска според мене не е квалитетна врска.

2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.935
    Допаѓања:
    26.205
    Врска од далечина

Од септември пак ме чека ова ;( ;(

3. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Врска од далечина

Мојата е врска на далечина и еве 5тиот месец го тераме и се ок сега засега. Имаме понекогаш караници за глупости ама среќа што и двајцата не сме тип на луѓе што сакаат да се караат, да викаат или пак да склопуваат слушалка па брзо ги разрешуваме проблемите.
    Сакав да кажам, точно е тоа дека се си е до човекот. Не се сите луѓе исти и не можат да бидат. И мислам дека вакви врски само ја зацрвстуваат љубовта и дека го челичат човекот. Едноставно не ти се губи време да се расправаш за глупости и сакаш секој момент кога си со него максимално да го искористиш. Бар мене ми е вака, да не зборам за другите :)
    Се си зависи до карактерот на пратнерите и до тоа колку им е силна љубовта.

4. bebence2

bebence2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Врска од далечина

vo brak sum 3 godini i se odlucivme za poubava idnina da si ja probame srekata da ziveme vo stranstvo a seuste nemnzene da bideme zaedno nikogas ne izleguva kako sto treba kako da imat frleno crna magija da nemozam da bidam srekna !!!

5. bebence2

bebence2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Врска од далечина

vo brak sum 3 godini i se odlucivme za poubava idnina da si ja probame srekata da ziveme vo stranstvo a seuste nemnzene da bideme zaedno nikogas ne izleguva kako sto treba kako da imat frleno crna magija da nemozam da bidam srekna i da si gi ostvarime zaednickite sni!!! Inaku veruvam vo vrska na dalecina.Premnogu se sakame za da stradame zatoa razmisluvam dali da se otkazeme od taa zelba za podobra idnina? Nekoj veli vredi da se ceka no od den na den imam se pomalo trpenie!

6. bebence2

bebence2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Врска од далечина

vo brak sum 3 godini i se odlucivme za poubava idnina da si ja probame srekata da ziveme vo stranstvo a seuste nemnzene da bideme zaedno nikogas ne izleguva kako sto treba kako da imat frleno crna magija da nemozam da bidam srekna !!!

7. PParaskeva

PParaskeva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    260
    Врска од далечина

Ај уште еднаш напиши жити се не те сватив од првите трипати :rofl:

На UbavkaBube и LivingGlam им се допаѓа ова.
  8. unlucky

unlucky Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    80
    Врска од далечина

хммм.. ако може да се нарече искуство... всушност тоа е детска љубов :D

тој доаѓа во мојата земја, во мојата улица еднаш годишно.. ми бил прва љубов... и јас него :$
    и ете лани си беше детето пак дојдено.. и кога ме виде.. ми вика леле колку си пораснала.. веќе не си онаа малецката... и така цело лето дур си беше тој тука ме молеше да се фатиме, дека и кога ќе замине ќе комуницираме и се тоа.. ама јас инает.. реков не фаќам дечко.. ќе му вратам зш не ме сакаше ко имав 5 години.. :D ах луда ко и секогаш
    а душа ме сакаше.. на 5-6 момичиња им даде корпи, со никоја ништо не напрај зошто мене ме сакаше.. и кога замина, ми пишеше на секое, и контактиравме и се тоа.. па мислам дека би функционираала врска на далечина, зошто ние сме на огромна далечина, а имам пак доверба во него... па за следната шанса, ќе подразмислам пред да речам не :D

9. femina989

femina989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    14
    Врска од далечина

Јас сум имала врска од далечина и тоа беше лошо и горко искуство цели 2 години. Среќа што не биле и повеќе. Секако да не претерувам имаше и убави моменти инаку како би имала надеж дека работите ќе се сменат и ќе биде подобро. Студираше доволно далеку за да се гледаме само 2 пати годишно. Речиси секое негово доаѓање беше борба со него за да се гледаме малку почесто затоа што остануваше само недела-две. Секое негово заминување беше ужасно болно за мене. Истата болка секогаш. Бев тотално, лудо заљубена, прва љубов, не сакав да го изгубам, бев спремна се да направам, да чекам колку што е потребно за да успее нашата врска...но за љубов треба двајца нели? ;) Слепо му верував, не гледав или не сакав да видам, неговите лаги ми беа пред очи, а јас не ги гледав. Неговото лошо однесување кон мене многу ме повредуваше и на крај сепак јас бев таа што правеше се да се среди, се извинуваше итн...За среќа сепак си ги отворив очите и завршив со таа приказна и сега веќе 3 години си сум среќно заљубена со мојот сегашен дечко и се надевам ќе потрае :rofl:

Ова не значи дека сите се исти, луѓето се различни, различно се однесуваат, имаат различни чувства, едноставно мене ми се погодило да доживеам лошо искуство...за сите останати се надевам дека ќе ги следи среќа и ќе им успее нивната врска од далечина :*

10. ssaannii

ssaannii Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Врска од далечина

Zdravo devojki jas sum nova na forumot i gledam bas interesni mislenja vo vrska so temava.I jas imam vrska od dalecina veke 2 godini i sum mnogu nesigurna kako ke zavrsi celava rabota.So deckomi se bese ok i planiravme da se potpisime i da otidnam i jas kaj nego ama nesto demek negovite nemozele da dojdat,nemale odmor a site dokumenti bea sredeni deka toj e roden vo druga drzava pa malku e podolga procedurata.Ok jas prifativ se toa i prodolzivme zaedno,inaku ne sme od isti grad pa koga doaga vo Mk insistiram da odam kaj nego ama demek nema nisto interesno kaj sto zivee i se nesto izbegava,a toj doaga mnogu cesto.Za da me ubevi deka se e ok i ke bideme zasekogas zaedno gi vodese i negovite da me zapozaat ovde namesto jas da otidnam kaj niv.Neznam sto da mislam dosega nikogas ne rekol da odam da go posetam kaj sto zivee vo drugata drzava tuku toj sekogas doaga demek jas da ne se maltretiram.Tesko mi neznam sto da pravam,sekoja praznik sum sama,postojano sum doma ne izleguvam.Se slusame po 5-6 pati na den ama nesto ne mi e sjajna rabotata.Sovet!!!!

11. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.247
    Допаѓања:
    6.722
    Врска од далечина

Jас да ви кажам од септември незнам што ќе правам .
    Тој заминува на факултет Скопје јас останувам овде .. Со оглед на тоа што е реткост да помине ден а да не се видиме јас од сега плачам бидејќи знам дека ќе бидиме разделени и некогаш може и 2 недели да не се видиме ! :sweat: Морници ме лазат кога ќе ми текне дека треба да оди. Не дека не му верувам туку дека нема да биде до мене секогаш кога ми е потребен :(

12. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    Врска од далечина

Леле Фирегуеенн дај молим те еве го дека е Ск...има парови кои се разделени по 3000км па пак трпат...не се секирај кога и да сакаш на автобуска и ете те во Ск...сега со овие повратните карти уште поефтино и подобро ке ти биде...

На modest-girl и 2468 им се допаѓа ова.
  13. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    762
    Врска од далечина

firequeenn: Не се плаши срце, што и да е ако е љубов успева. Јас сум оделечна од мојот свршеник 2000+км па трпам, надевам се, паѓам у депресии, носталигии...ама се ке биде како што треба, верувај. Ако се сакате, па и да сте на милиони км одалечени ке се сакате. ех колку е лесно да даваш совет на друг , а коа ти текне на тебе коси кубеш :) ајде силни сме ке издржеме, па џабе не викат „љубовта е посилна од се„
    Јас на 15 јули правам свадба, а се шо организираме е „он он там„ ја од тука.. ама оде некако... бива бе :D
    љубовта нема граници, љубовта не гледа на ништо... глава горе и верувај на твојте срце :* :*

На firequeenn и LivingGlam им се допаѓа ова.
  14. Karol.Ina

Karol.Ina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    74
    Врска од далечина

леле фајрквин и мене истото ми се случува. он ке замине ск а јас останувам тука. ;( уште од сега ми фали :( никогаш пред ова не сме се разделиле незнам како ке издржам.

15. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    Врска од далечина

јас сум 6 години одалечена од него.. верувајте ако се сакате се ке биди ок .. добро можеби ке има некогаш расправии ќе ви биде тешко , ке имате потреба од прегратка, бакнеж.. но тоа е.. се е навика.. знам дека е тешко но ако сакате да бидете заедно ќе успеете и нормално треба двајцата да се трудите за тоа да биде така... јас сеуште сум раздалечена со него но сепак се трудам за сето тоа време што сне го поминале да продолжи така и да сме среќни и ќе се борам за тоа и покрај се...ЗАТОА ШТО САКАМ ТОА ДА БИДЕ ТАКА.. не е лесно да кажам без нервози или нешто слично но мора тоа да си го викаме и ако некогаш не можеме да поминиме така лесно покрај некои работи.. но сепак вие сте блиску кога сакаш ќе можеш да појдеш да се видите.. ако се сака се се може.. позз големмм

На firequeenn му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Pepa.17

Pepa.17 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Врска од далечина

И јас имам дечко од Германија..:( Во Мк иде само 2 пати во год. последен пат го видов на 5 ти фебруари, и сега ќе дојде дури во јули. Едвај чекам да го видам ..Многуууу е тешкооо ;(

17. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    762
    Врска од далечина

Ајдеее моторите у гзо и без кукање :)
    Ке биде бре, еее чим се сакате, кој може да ве оделе, тешко е ама па ништо не е леб и млеко ;)
    Само верувајте во тоа, ако се сака се се може, доверба во себе и напред само со крената глава!
    Верувајте во себе и во вашата врска и се ке биде супер. Секоја среќа е тешко да се добие , затоа мора малку борба ама после тоа е најслатка :)

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    100.376
    Врска од далечина

Ако е љубовта вистинска ,ништо не и можат ни километрите ни годините :rock:

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.257
    Допаѓања:
    113.595
    Врска од далечина

Да ве чита некој ќе мисли кој знае колку ќе сте далеку. А бе ајде Македонијава е мала. За 2 саати се стига секаде. Да ве видам како би издржале кога тој што го сакате е со илјадници километри од вас, кога ви требаат авиони да стигнете до него, пари и време. Е тие се прави врски на далечина. Знам, сум ја имала, и тоа со човек што сум го сакала и ќе го сакам цел живот ама ете далечината не уби и не сме заедно. А за врски каде што он е во Скопје а она во гевгелија пример ми е смешно да се плаче и да се кубат коси кога буквално кога сакаш можеш да се видиш со него.

20. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    Врска од далечина

во право си нена2010 баш и јас тоа го напишав малку погоре..од било кој град да е до ск најмногу 3 сата и треба да стигне....а што е со врските кои се далеко по 3000км мање више :)