Врска од далечина Не се секирајте вие што имате врски само во различни градови а сепак во Мк,па најскапата карта е 700 денари што се вика,еднаш ти еднаш он во месецот и тоа е ќе се издржи,јас имам дечко што е во Германија,а имам сериозна врска,не велам дека не е тешко,тешко е кога не ми е тука за роденден,ете сега за апсолвентска,вас барем на побитни моменти можат да ви дојдат не е толку далеку и толку скапо,уживајте,само треба малку повеќе разбирање и доверба и ништо нема да ве раздели
Врска од далечина Многу е потешка врската на далечина јас и мојот партнер сме во врска девет месеци..тој е во Италија...да ми е во Македонија како и да е барем еднаш месечно ќе се гледаме а вака е многу тешко...Има моменти кога навистина ти треба до тебе...секоја кавга ја решавате на нет или на телефон..и е многу поразлично од разговор кога сте заедно..но сепак ако постои љубов сето тоа ке се надмине...
Врска од далечина jas i mojot decko sme od razlicni gradovi,no vrskata ni funkcionira super...megutoa sega toj mi zamina u amerika na rabota i tamu ke ostane nekolku meseci...mnogu mi e tesko bez nego sega,samo mislam na nego kaj e kako e sto pravi,dali ke me zaboravi za tie nekolku meseci neznam sea dali mojov problem(ako mozam taka da go narecam)e za tuka..no bi sakala ako nekoja imala slicno iskustvo da mi kaze kako pominala
Врска од далечина Ако те сака вистински нема да те заборави за неколку месеци,јас се плашев исто така,ама поминаа 6 месеци си дојде дури и ми беше поубаво отколку претходно,цело време бевме заедно,после тоа пак отиде,па при крај на летово ќе дојде пак.Мислам дека не треба да се замараш со тоа дали ќе те заборави,само немој да му пишуваш некои глупости во пораки,љубомора многу и слично,зошто ќе го оттргнеш од себе
Врска од далечина ау....па мислам дека ваквите врски не се доволно емотивни,исполнети со љубов и интересни.Единствено,колку и да имаш доверба во другата половина секогаш ке те мачи она,,каде е?со која ли е сега и кој знае..ваквите претпоставки ве уништуваат.Мислам дека не успеваат вакви врски ама сепак..до човекот е
Врска од далечина Да, зависи. Најважно е доверба и како тој гледа на вас двајца. А за најдобро да откриш во кој првец би се развивала ситоацијата, подпрашај го како му се допаѓа таму, како е импресиониран, и ако видиш дека е добро импресиониран, замисли се малку што понатака, бидејќи освен ако не е крајно сериозна врската, па дури и ако е ќе има некои проблеми. Ќе ги нема доколку тој се врати и сте заедно у Мк, а ако тој оди таму а ти вели дека и тебе може подоцна да те земе, или раскини му или биди спрема на чекање, бидејќи дури тој земе документи ќе поминат мин 7-8 години. Ти го кажувам ова од искуство на мои блиски познаници. Затоа не знам какв а ви е врската, дали сте планирале нешто за прашањето што понатака. И дечкото на другарка моја замина странство, иако на почето квикаше као ок е не е нишо посебно, а сега убаво му било, ќе останел таму а неа он никако да и раскине ја мафта ќе ти раскинам-не ти раскинувам. Затоа е најдобро да си на чисто. НЕмој да се безохрабриш, само најди сила и биди подготвена за вистина и со трезвена глава и срце одлуч што понатака, дека само од тебе зависи. Најдобра среќа
Врска од далечина епа сеа незнам јас како да ви кажам,значи едноо е што се претпоставува друго е како се доживува истото,врската на далечина не е едноставна работа девојките што се на форумов и ја имале или сеуште ја имаат најдобро знаат што значи тоа,и воопшто не се согласувам со погоре наведените мислења дека ваквата врска не успева ако некој немаат разбирање и цел ден да се заедно ќе испукаат и ќе заврши таквата врска,значи и јас ја имам оваа врска веќе подолго време, да има кризни периоди не велам не ама се поминуваат, неможеш да си со него кока ќе посакаш, мораш да се задоволиш дека само ќе му го слушнеш гласот, ама затоа кога се гледаме е едноставно прекрасно тогаш се заборава на кавгите преку телефон и се живее во тој миг само јас и тој,поздрав за сите девојки кои ја имаат ваквата врска и верба дека на сите ќе ни успее
Врска од далечина не се согласувам ! едно е што мислиш ти,друго е како е реално, па како може баш ваквите врски да не се исполнети со љубов кога веќе е врска на далечина? ако нема љубов кој двајца будали би се согласиле на ваква врска?
Врска од далечина Па ако те интерсира, ќе прашаш... ќе иматш со партнерот некое ограничување, пример викендот на полноќ дома на скајп или слично, слушање преку дента и тоа другото е на поверение ако некој не сака така да се приврзи, тогаш има причина за сомневање (пример - во 12 на скајп? - ќе сум излезен докај 2-3. нели можеш да ги направиш тие работи порано наместо во 2-3 - не, па се знае што ќе се прави тогаш )
Врска од далечина добро сега значи неможеи до толку да бидете не смее да има ограничувања не пример секој ден во толку и толку мораш да ми се јавиш,пошто од била каква оправдана причина некој може да задоцни и тоа е само начин на незадоволство кај другиот и доаѓа до кавги, се треба да оди спонтано, за врска на далечина доврба мораш да имаш,ако не му веруваш некому зошто да се впушташ во истата? што по цели денови ќе мислиш кај е со кого е,ќе се нервираш?подобро ќе ја прекинеш врската,поштоа таквата врска без доверба не е врска и да не е на далечина... тешко филозофии се во прашање за ваквата врска
Врска од далечина Прво сакав да пишам во СДП ама одлучив овде. Можно ли е да се заљубиш во некого со кого комуницираш на интернет подолго време и после таа долга комуникација со таа личност согледуваш совпаѓање на вашите карактери,замисли,желби за во иднина?Едноставно потребна ти е таа личност за да ти биде комплетен денот,не можиш да замислиш ниту еден ден без разговор со него/неа. Спојлер ПС не е за мене ова.Си имам јас дечко.
Врска од далечина да може, јас така се запознав со мојот! Hо, сепак запознавањето во живо си го прави своето! ако девојчево 4-5 месеца само збори збори а абер немаат да се запознаат, тогаш Mислам дека ќе им се здосади! инаку и мојов е на страна, 2-3 месеца сме секој ден заедно 2-3 месеца само на скајп и телефони секој ден ни јас не знам колку пати, се навикнав Tака да ако се сака, ако се има доверба разбирање и реално согледување дека далечината не е лесна- а решени се да го земат тој ризик- зашто да не
Врска од далечина Па ако задоцни пола саат океј е може да ти се деси, но ако во сабота навечер договорот е во 12 на скајп ти си дојдеш дома а тој дојде во 3, сигурно нема метежот бо градот да бил проблемот.. или пак ако постојано доцни.. точно не треба да има мн огранучувања, но каде одиме ако и двајцата разделени секој викенд излегуваат со друштва до 3,4 наутро.. тоа е повеке осудено на пропаст, а така ако го сакаш па и немаш некоја вољја да се журкаш со друштво, едноставно ке нема да ти дава/ да му даваш причина за сомнеж.. ако има љубов, се ке си биде на место
Врска од далечина ^ aniston ^ kако мислиш ако го сакаш немаш воља да се журкаш со другари другарки .... нели го чекаме денот кога се ќе се среди и ова нема да биде врска на далечина,што правиме после? да,цело време заедно да си надокнадиме и секако,ама нема ваљда да видеме птици у кафез да не идеме нигде разделени... и тоа причината да соменж као демек не треба да идам нигде за да ми верува? е ќе ти кажам дека си погрешила,поради тоа што коа некогаш подлого време не идам нигде онака бедно се осеќам сам ми вели па добро бе аман веќе иди негде забавувај се малку... не се мила овие работи баш едноставни... ако имаме сомнежи еден во друг подобро е да се прекине врската него да биде е у толку задоцни неможеш таму... па и така е далечина... може на таков начин само побрзо да заврши врската,друго од тоа не се добива
Врска од далечина Не не мислев баш да си у кафез, па нормално дека ке се гледаш и со другарки другари и сето тоа, јас неможам да издржам цела недела ни еднаш да не испијам барем едно кафе со најдобрата другарка, немаш вољја за журкање од аспект на, во 3 часот наутро со другарки во бар.. и сега пример секој петок сабота така ти без него тој без тебе.. некако не ми оди... тргнувам од себе, кога излегувам сама низ кафиќ или бар, некако заборавам целосно на него, сакам целосно да се оттргнам од одговорноста, а мислам ретко кој не е таков.. Добро, можеби дека ни јас ниту пак тој излегуваме по барови и сл. разделени одиме само на кафе-шема и слично.. Инаку ограничувањата кај мене и немаат баш вркса со сомнеж и такви работи за изневера, ако сака да ме изневери може и да сме во иста кука и пак да го направи тоа, никакво ограничување нема да го спречи да ме изневери, каде и да е... Сакам да кажам дека ако си решен на врска на далечина мора да е се сериозно, а ако врската е до толку сериозна - па не личи и многу слобода (журкање пијанчење сето тоа само со друштво)
Врска од далечина Врска од далечина може да успее само со многу доверба, љубов и желба за таа врска да опстане!
Врска од далечина од мое исклуство можам да ви кажам дека за врската да успее не треба контрола детална (кај беше со кој ши јадеше зошто касниш 5 мин бла бла ) почитување,љубов,и голема желба да успеете....Бес љубоморни испади бидејки многу лошо може да си ги протумачи партнерот преку телефон или компјутер....
Врска од далечина Просечна раздалеченост на партнерите: 500 километри. Просечна должина на пенис: 15 сантиметри. Не гледам како може да успее врска на далечина.