Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска на далечина

Дискусија во 'Врски' започната од Mireto, 21 ноември 2009.

1. lavce

lavce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    36
    e i jas imam vakva vrska ama loso i se pisuva :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

2. Blage

Blage Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2009
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Tanja 6-Te razbiram i svakam kako ti bilo tebe posto i jas imav slicno iskustvo kako tvoeto. I jas bev v ljubena vo covek koj e predaleku od mene. I premnogu se custvuvam povredeno,bidejki mnogu go sakav toj covek. Toa bese kako ljubov preku zica. I jas isto trosev pari za javuvanje. No svativ deka se bilo za dzabe. Toj e 7 i pol godini daleku od mene. Celo vreme se slusavme i kontaktiravme. Negovite roditeli lani zaminaa kaj nego. Toj idese vo Makedonija. Bas sega bese dojden dva meseci pred Nova godina. Koga se slusavme edno kazuvase,a koga dojde i posle toa drugo kazuvase. Koga ke go prasav dali me saka? Sekogas ke mi recese deka me saka i deka ne sum trebalo toa da go prasam posto odgovorot sum go znaela deka bil pozitiven. Koga ke go prasav dali saka da se zeni i da formira semejstvo sekogas ke mi recese deka saka. Posledniov pat koga dojde mi rece deka idel specijalno za mene za da me zapoznae podobro. No toa nebese taka. Toj premnogu bese laden so mene. Jas otidov kaj nego. Toj e od drug grad. Vo Makedonija bese samo edna nedela. Dojde i kaj moite doma. Negovite roditeli,jas i moite sakavme da se zemime. No toj kazuvase na toa deka nesaka sega zasega da se zeni deka mu bilo rano i deka idel samo da me zapoznae mene podobro,a ne da se zeni. Deka drugo bilo pisuvanje na internet a drugo vo zivo. Za toa bese vo pravo. Kako sto dojde taka i si otide megu mene i nego nemase nisto posebno,bidejki toj odbivase se. Bevme i kaj negovi rodnini i prijateli isto i kaj moi. Donese dokumenti za jas da pobaram viza. Jas bev vo ambasada i srekna sum sto ne mi dadoja viza,sto me odbija. Na moite mu rece deka ako ne mi dadat viza deka ke dojdel naredno leto pa da sme se zemele togas. So toa gi izmami i moite. Tricetiri dena pred Nova godina se slusnavme i mi kaza deka nesakal da se zeni,deka nego ne go privlekuvale zeni,deka nesakal da formira familija. Odnenades mi gi kaza ovie raboti na koj jas onemev. Mi rece deka se nadeval deka jas ke sum najdela nekoj sto ke me napravel srekna,bidejki toj nemozel da go napravi toa. Vo toj moment neznaev poveke sto da mislam,a sto da ne mislam. I svativ deka gotovo e megu mene i nego. No trebase da mi kaze so vreme deka ne planiral da se zeni,deka nego ne go privlekuvalo zena,a ne da me lazi sive ovie godini. I Tanja 6 najbolno e toa sto razbrav deka toj e gay. Nemozam da poveruvam seuste. I koga go prasav zosto se trosel za dokumenti za jas da baram viza,mi odgovori na toa deka toa bilo od sto mu sum bila draga licnost. Pa nema smisla se. Sepak trebalo so vreme da mi go kaze toa. I od moe licno iskustvo na nikoj ne mu preporacuvam da se v ljubi so nekoj koj e predaleku od nego.

3. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    cekaj blage,kao sto te razbrav 7 i pol godini ste se slusale i ti vetuval ljubov ili?i na kraj ti priznal deka e gej?e ova e stvarno luda rabota.toj ne bil normalen skroz na skroz..ili.. mozebi i stvarno razmisluval da se ozeni kolku da zamacka oci na roditelite i bliskite ako ne znaele deka e gay..ama svatil deka ne moze,deka ke se izmacuva sebesi a tebe ke te povredi poveke...sepak ne go opravduvam vo nikoj slucaj,Nikako,ne smeel da te zalazuva tolku vreme pogotovo ako e 7 i pol godini kao so procitav..premnogu e...sepak gledaj od povedrata strana bolje sto si razbrala sea pred da stapis vo brak so nego,pred da se napravi svadba,gurultii troskovi..i otposle da si razbrala,pa razvod,problemi,bolka..vaka ispadnalo pomaloto zlo...e sea razocarana si sigurno,boli taguvas,ama ke pomine(se pominuva veruvaj samo treba vreme),i ke si najdes drug vistinski maz,sto ke te saka vistinski i zasluzuva a ne kako ovoj..

4. Blage

Blage Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2009
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo Tanja 6.
    Toj licno ne mi prizna deka e gey. Po toa sto mi go kazuvase deka nesaka da se zeni,deka nego ne go privlekuvaat zeni,deka nesaka da formira familija,deka toj nisto ne custvuval kon zena. I posle toa svativ deka e gey. Plus toa koga bese dojden tuka nesakase nisto da ima pointimno so mene. Celo vreme bese laden so mene. Site raboti vodat kon toa. I plus koga bese dojden jas setiv nesto po negovo ponasanje,oblekuvanje no si pomisiv deka se smenil po zivotot koj go zivee tamu vo USA. Deka nacinot na zivot tamu go smenil. Pa mozebi me imase tuka za da zamacka oci na negovite rodnini i prijateli. Da celo vreme nie se pisevme i slusavme. I pred da zamine za USA se druzevme no prijatelski. Jas uste pred da zamine za USA pocustvuvav nesto kon nego deka go sakam. Toj navodno pocustvuval deka me saka od kako zamina tamu. No se bilo laga. I duri sega mi kazuva deka celo vreme me sakal kako drag prijatel. Pa nema smisla. Mislam deka trebalo so vereme da mi go kaze toa. Mi rece jas nesakam nigoko da povredam no najmalce tebe. Jas mu vrativ deka premnogu me povredi. I deka toj mi kazuval indirektno se. No toa nebese tocno toj nisto ne mi kaza. Koga i da go prasav dali saka da se zeni,dali mene me saka kako zena,devojka toj sekogas velese da. Niskogas ne mi imase dadeno negativen odgovor. I na krajot mi rece pa jas tebe ne ti rekov da me cekas. I vistina ne mi rece da go cekam. No toa e pomina se. No samo jas si znam kako pominuva. Uste imam grutka vo gradive. Mu rekov licno ako ne custvuvas nisto kon zena i ako ne te privlekuvaat zeni,togas mozebi imas custvo kon maz. I toj na toa se iznasmeja. Kako na majtap si go zede toa.
    Se nadevam deka eden den ke se najde nekoj sto navistina ke me saka i pocituva. No da ti kazam najiskreno mi e strav povtorno da se v ljubam. Uste nemozam da poveruvam deka ova se sluci. I moite se isto povredeni.
    Pozdrav do tebe Tanja 6 i ti pozeluvam mnogu sreka.

5. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    toj ne priznal ama se ukazuva na toa,i muabetite deka zeni ne go privlekuvaat i ponasanjeto i promenata vo negoviot izgled,moze ne bil gay pred da zamine ama stanal tamu ama seuste nesaka da priznae..kako i da e netrebalo da te zalazuva,trebalo da ti ja kaze vistinata,da ne zivees vo iluzija deka si sakana vistinski,tuku da si baras nekogo..a nemu mu odgovaralo da ima nekoj koj go saka tamu daleku,koj misli na nego i na kogo sekogas moze da mu se javi koga se custvuva osamen i tazen... e takvi ti se mazite...ali ne site..ima i od dobrite seuste postojat...i ja mislev deka nema ama pred 8 meseci go sretnav deckomi i se uveriv vo sprotivnoto..e sea se utepav barajki ama bitno najdov :) taka da i ti ke najdes draga blage samo imaj verba...ti posakuvam sekoe dobro :)

6. Blage

Blage Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2009
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Fala Tanja 6. Da ne se znae kade ke bide srekata. Sto e pisano ke pominuva.
    Pozdrav i milo mi e za tebe.

7. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Jas ne veruvam deka jas bi mozela da imam vrska od dalecina no site sme nie razlicni neli!
    Imav vrska od 4 godini, se sakavme ama jas so stotuku zavrsen fakultet ambiciozna a on...epa pomalku ambiciozen. Normalno imase i ubavi i losi momenti.
    Se vrabotiv vo drug grad i tamu zapoznav novi luge, pocnav da imam moi pari, stan, sloboda se...
    Cetiri meseci se vlecevme so raspravii sto pravis ti tamu, so kogo si, zosto odis na vecera so kolegi itn.
    Jas ke se vratam vo petok posle rabota po avtobusi, nemas vreme ni da se odmoris a on ne te videl cela nedela i saka vamu saka tamu. Nemozev da izdrzam, zivotot e takov nepredvidliv, rabotite se menuvaat, lugeto ne ostanuvaat isti.
    Ne mi bese lesno priznavam ama krajot bese neizbezen.

8. LAVICA81

LAVICA81 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    20
    BRAVO!!!

На Strawberry.6 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. angel.11

angel.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    26
    ех за жал и јас имав ваква врска, ама добро заврши... не сум повеќе со него... едноставно не само далечината туку и фактот дека не сте заедно, почнуваш да живееш во друг круг на луѓе едноставно и кога се слушате преку нет настојувате да не кажете нешто што би можело да го налути. Верувајте мене оваква врска ме уништи со се. Значи и мојот учеше во Бугарија, и навистина ми бранеше со другарки да се дружам и се. Ги изгубив и другарките го изгубив и него подоцна/ По некогаш се прашувам како ли само можев да го трпам?

10. disturbia

disturbia Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    4
    сум го фкусила и ова парче во животот и искрено мислам дека не опстоевме затоа што небеше силна љубов од страна на мојот бивши партнер па така се разделивме,но познавам пар кој добро функционира затоа одете од самите себе од тоа дали љубовта е доволно добра за да можи да опстои пошто искушенија постојат секогаш,дали може да се остане имун на сето тоа?

11. monikaa

monikaa Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    26
    :roll: :roll: :roll: Lugje aj za pomoooos....Videte imam bratucedka vo druga drzava i mn si ja sakaaam.Taa e vo vrska so decko od Skopje..kade ziveam i jas , a deckoto raboti vo taa drzava kade sto zivee taa .... vo Germanija .. e sega toj kje raboti vo druga drzava nz tocno vo koja....Bratucedka mi bese tuka za praznicive i izgledaa deka se sakaat ,celo vreme pominuvaa zaedno . velat bilo seriozno a inaku odat 8 meseci i tamo bea vo razlicni gradovi...Megjutoa jas nekolku pati go imam videno deckoto kako e so bivsata koja inaku e mnooogu ubava devojka...E sega me maci kako toa tie se sakaat , daleku se mnoguuu , a toj e sepak so bivsata...Neli ako sakas nekogo nema da go izneveruvas barem jas taka mislam...A mislam deka i na deckoto seuste mu se dopagja bivsata pa e so nea...STO SEGA DA PRAVAM ...nemozam da kazam na bratucedka mi bidejki mn kje ja povredam so toa a taa premnogu go saka

12. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    moe mislenje monika e da i kazes obavezno,podobro e covek da se sooci so surovata realnost nego li da zivee vo iluzija i podocna realnosta uste posurovo da go tresne vo lice...treba da bides iskrena so nea pogotovo sto velis deka ja sakas mnogu..a i deka se seuste vo vrska ne se vo brak,podobro da si gi rascistat rabotite sega.vo brak e se pokomplicirano i da bese takov slucaj neznam so bi te sovetuvala..jas ke ti kazam eden moj primer.se gledav so eden decko dojden od stranstvo ama bese nekolku meseca ovde.e sega osven vo mojot grad toj imase kuka i vo drug grad ovde,i nekogas bese tuka nekogas tamu.vo toj grad jas imav drugarki i kogo toj bese tamu odev i jas na gosti i izleguvavme.e sea,koga ne bev tamu gi prasuvav drugarkite dali go gleaat so zenski oni"ne ne sme go videle voopsto".e od koga si zamina toj za stranstvo jas stradav normalno neli,bev zaljubena mnogu,i posle oni mi kazuvaat-"abe znaes sto,pa nie go imavme videno ama nejkevme da ti kazeme da ne te povredime"-nemas poima kolku sum bila izrevoltirana,ednostavno prestanav da gi smetam za vistinski drugarki,zasto trebalo da mi kazat togas,da se soocam so nego,i da ne se zaletuvam deka imam nekoja idealna vrska,i da ne stradam tolku koa zamina..ili pak ako ne mi kazale koa trebalo podobro ni nikogas da ne mi kazele, a ne otposle,ednostavno ispagas budala deka si mislela imas super vrska a oni znaele deka ne e taka i si kutele,i duri vo momentot bev zbuneta dali da im veruvam i poradi koi pricini traele...;zatoa poradi toa sto mi se desilo na mene moj sovet e sto poskoro da i kazes,zasto ako razbere deka si znaela a ne si i kazala ke bide mnogu povredena..zamisli da e bilo obratna situacija taa da znaela za tvoja vrska a da ne ti kazela,kako bi ti bilo..e sega ima sekakvi luge ima i takvi zenski sto ako im kazes ako im gi otvaras ocite nema da ti veruvat i ke mislat im zboris od ljubomora za da im rasipes,no bidejki taa ti e bratucedka i ste mnogu bliski sigurno nema da dojde do takva situacija.pozdravce.

13. milaaa

milaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    helppp!!! premnogu go sakam i prv pat vistinski sakam celosno...odeveme recisi godina a onak se gledame 2 godini..i celo vreme go sakam..no nikogas olku silno..povtorno za praznicite bev me zaedno i toj postojano mi nafrlase temi za vrska..za da si fati devojka..i edna vecer se sluci sto se sluci..sledniot den go nemase..go pobarav i mu kazav deka jas ne sum samo za negovite potrebi i deka go sakam i sakm pak da probame od pocetok..no toj mi rece kako sme razdeleni i ne moze nisto da bide megu nas..dvajcata studirame vo razlicni gradovi..jas stvarno go sakam i razmisluvam duri i da se premestam vo negoviot grad da prodolzam so studiite...mora da sum so nego... ;(

14. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Си размислила дека можеби тој од тебе ја сакал само таа вечер?
    Не велам дека тоа мора да биде така, но мора да ги разгледаш сите можности, наместо слепо да веруваш и да бидеш водена од твојата љубов кон него.

На inlovegirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. disturbia

disturbia Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    4
    да замине и да ти рече неможи да има ниш меѓу нас знај дека те сакал исклучиво за една вечер,извини сурова е вистината меѓутоа свести се порано и терај понатаки од оваа грешка научи дека неможе се да биде твое и кога е веќе еднаш изгубено тоа пак ќе замине

16. maria18

maria18 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    jas ne veruvam .....od iskustvo
    mislam deka maskite imaat potreba .... :(

17. mimeE

mimeE Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    imav takva vrska no zavrsi posle 9 meseci od koa toj zamina i jas ostanuvam na faktot " daleku od ocite daleku od srceto" no sepak nemora da znaci deka deka za sekoj e taka najpoveke zavisi od samite nas kolku sme spremni da vlozime vo taa vrska dali vredi da cekas zs spored mene koga togas nekoj ke izneveri sepak luge sme sekoj si ima potrebi i gleda nekako da gi zadovoli dokolku e mozno, ne go imav iznevereno vo tie meseci no posle svativ deka seto bilo dzabe i kolku sum bila glupava 6o sum go cekala ... no pak ke ti recam nemora da znaci deka za sekoj e taka no najveke mislam zavisi od karakt na coekot i kolku mozi da istraj ;)

18. mimeE

mimeE Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    pa ni zenskite ne se nesto podolu najcesto go prat od inaet ali sepak masko si e masko ;) .. od iskustvo :D

19. monikaa

monikaa Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    26
    Фала тања6...и што сега и кажав и не ми верувааааааааааааааааа :|

20. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    kako be ne ti veruva?misli deka ja lazes?ne zezaj.i so ti vika?zaradi koja korist ti bi ja lazela pa bliska bratuceda ti e pobogu,sigurno nesakas da i go maznes fraerot,svasta..abe i ona ke uvidi so tek na vreme ama sega e seuste zabludena,ama koga si i gi otvorila ocite sega,ke pocne da sumnja i ke go fati porano ili pokasno ne se sekiraj,i ke ti bide blagodarna so si i kazala.