И јас имам врска на далечина,всушност ние сме уште на почеток.1 месец сме заедно,но тој добро се покажа пред моите.Зборуваше зрело и достојно.Им кажа дека сака стабилна врска и дека јас сум во негови раце.Да не се сомневаат и да му веруваат.Тој одговара за мене.( јас имам 17 години ) И дека можам слободно да останам кај него на спиење,исто така и тој може кај мене. И во ред е.Уште на почеток да се знае што и како понатаму. Сега за сега е добро.Не е баш лесно цела недела да го исчекуваш да ти дојде да го видиш,да го гушнеш,да му кажеш дека ти недостигал многу... И јас бев кај неговите,ме запозна со фамилијата,со другарите.Излегувавме заедно,ми го покажа неговиот град.Дојде и тој кај мене.Излеговме,се прошетавме. Доколку се има доверба и доколку имаш цврст карактер,врската може да опстане. Љубовта незнае за граници,ни за километри. Ете така.
Мојата врска на далечина трае веќе година и 3 месеци, сега за сега е ок, сега и почесто се гледаме отколку порано, е сега некогаш ме фаќа депресија ама така, си се тешиме Инаку да, важна е довербата и искреноста, ништо друго.
Мојата врска од пред година и нешто стана далечна. Дечко ми замина за Франција. Си доаѓа преку 3-4 месеци на по 15 - 20 дена на почеток беше се ок, добро се носевме со далечината но сега нешто почна да кочи почнува да ми смета тоа што сум сама и што живеам само за речиси месец дена годишно ( кога е овде ) а како ке заврши се, тоа допрва ке видиме
Ние ја имаме моментално незнам која по ред веќе криза,многу се нервирам,ама се надевам добро да заврши.Го сакам,ама понекогш далечината е посилна...Сакам да можевме да се видиме и да нема вакви глупави кавги
Имав и не вервав, али пак сме заедно, имаше кавги, не велам не, и то за ситница, бувално ситница, шо не можиш ни да помислиш дека ќе ти напрај кавга, се смиривме пак треба да чекам до Август да го видам, тешко ми е не велам не, ама многу се труди, и гледам дека има сериозни намери, јас на моменти не го препознавам, сменат е од полугодишната врска да речам, го сакам премногу а знам и тој мене и ќе чекам колку шо треба, сега знам дека колку и да се повредивме двајцата, не можевме да бидиме со други, ми докажа дека ме сака и спремен е на се, а и јас исто за него, не можам да одречам дека не ни е тешко, тешко ни е и то многу, ама од работата нема бегање. Вервајте си, ништо друго не е битно, бидете искрени пред се и трпеливи. Се она за што ќе се потрудиш, успева
Да , имам врска на далечина, тој е таму, јас тука. Си доаѓа на секој 4-5 месеца, поприлично тешко. Но вреди, и тие што велат дека далечината е само бројка се тотално во право. Понекогаш ми се иде да го фатам првиот авион и правец кај него, но тој е тука да ме утеши и секогаш ги одбира потребните зборови. Врската на далечина може да ве уништи, или да ја воздигне вашата љубов на повисоко од ниво, се тоа зависи од вас.
И планираш да „паѓаш“ во депресија или ?!?!?! Јас ќе се потрудам да продолжам по можност без спомени, носталгии итн итн
I јас имам врска надалеко..мојот вереник работи надвор од мак-а Jас сум во македонија!. Sе гледаме 3пати во годината по една недела заедно седиме Vо мегу време се гледаме на нет,, разговараме и се тоа,, но цесто се расправаме за се несто ке се скараме и пак ке се смириме...сето тоа од лјубомора и нервоза сто не сме еден до друг Sето тоа карајне е само од далецината но искрено SE SAKAME и двајцата. Iако јас правам се за да му одговара него а и он се труди да прави како сто сакам-за се тоа да биде по насе и поубаво за да ги цекаме моментите за прегратка Nе е лесно но кога има лјубов се кE помине за моменти заедницки
И мојата врска на далечина заврши,пред точно 1 недела.И не очајувам.Само храбро сите,еј па многу сме биле
bi sakala da vi ja kazam mojata prikazna. so mojot decko veke 4 godini se znaeme od pred nekoja godina oficilalno vo vrska. minatoto leto bevme zaedno vo amerika toj odluci da ostane a jas da se vratam so vetuvanja deka ke se cekame dvajcata se do ova leto koga ke mozam da otidam za amerika. veke 7 meseca go nemam gusnato dopreno samo skype telefon ne minuvase den bez da se cueme i videme na skype. sega pocna da ima takvi denovi koga ne se slusame voopsto. zaradi finanskiski problemi sto gi imam se dogovorivme deka toj ke mi pomogne da otidam vo amerika sekako potoa da mu gi vratam parite. toj sega ima druga prikazna veli deka nemal dovolno zaraboteno i sega se soocuvam so toa deka jas nema da otidam tamu nema da go vidam mi veli deka za edna godina ke se vidime drugata godina koga pak ke mozam kako student da otidam vo amerika ovie 7 meseci ziveev so nadezta deka ke go vidam inaku mnogu e ljubomoren postojano me obvinuva deka go izneveruvam se zatvoriv doma ne sum izlegla ne znam od koga se odaleciv od drugarki predavanja i doma tolku za da bide vo red rabotata no ne e pak sum kriva za se pak go izneveruvam toj taka si misli ne e fer go stavuiv glaven prioritet vo mojot zivot a toj kako mi vraka sto da pravam ke se nadevam samo dodeka da moze da zaraboti pari da mi prati dodeka traat programite da apliciram taka demek rece no ne znam celosno sum beznadezna me boli dusava za ova sto mi se slucuva kako moze da sakas nekoj do bolka i vaka da se macis celo vreme placam go sakam premnogu i mislam deka nema da podnesam da ne go vidam ova leto a se poveke i poveke toa se ostvaruva deka nema da go vidam ednostavno ke se odalecime veke sme odaleceni ama seuste imam troski nadez se prasuvam zosto se slucuva ova
Мислам дека темава најмногу одговара тука.. Навистина чувстувам огромна тежина!! За една недела,ќе одам 11 дена во друга земја која е баги далеку од Македонија, воедно тука имам врска од 2 години, навистина не знам што ќе правам без дечко ми...можеби звучам разгалено ама мнногу ми е тешко ок би издржала неколку дена без да го слушнам ама 11 дена?? нешто искуство мислење ве молам
Па пораки постојат,скајп ако се снајдиш...А и еве и јас се немам толку слушнато со дечко ми подолго(ама кај нас ради друго де)знам дека е тешко ама ќе издржиш некако...Земи од таму бројче и пиши му барем,слушни го еднаш,двапати на кратко,незнам...Ако се сакате ќе издржите,што е толку проблем сега за 11 дена...Некој со месеци не можи да се види,сеа за 11 дена...Ајде напрајте си договор со него,земи си сликички од него и уживај
Каква депресија?! Не е ни прв ни последен. Не ми е сеедно, се трудам да не мислам на ништо што било меѓу нас и сега засега е ок, дај Боже инаетот да ми помогне во тоа.
ке ти помине веднас времето..не е толку многу време..сега имас нет телфон и се ке се слусате а и таму ке се сетас малце -ако одис за тоа--па ке помине брзо време....поз