Па немам некој голем став околу ваков тип на врски,зошто немам искуство пред се.Од глеање филмови,слушање други што ми зборат мислам дека врската не успева.Добро,тоа не е веќе врска.Не го гледаш дечко ти по цели месеци,може и години...Мсн,Скајп,Фејсбук..Ама тоа ли е поентата,само да го гледаш и да му збориш,љубовта е да го гушнеш силно,тој да ти возврати,да го бакнеш,да погалиш во косата.Многу други начини од гледање и зборување.Сигурно кога се гледате со дечкото не седнувате да се гледате и да зборите.Односно,сите различно,ама незнам..Според мене,човекот се мења во друга околина,јас без мојот неможам да издржам толку долго без да го видам.Можам 1 до 2 недели максимум,ама со месеци и години само преку камера...Не,барем за мене не.
мојава врска нема никаква веке смисла... многу ми е теско..верувај верувај и се сама се борам!!!!... незнам до кога веке
Јас јасно му се изјаснив дека кревам раце од се, дека не се борам веке и дека ако „умре“ љубовта што ја чувствувам кон него, ништо и никој нема да ме врати назад верувала или не СЕ СЕ СМЕНИ. Тој се бори за врската а јас само си уживам. И сега, се што му сметало веке не му смета. Значи, ако навистина те сака, не го оставај САМО СТАВИ ГО НА ИГНОРЕ, ако му е до тебе КЕ ТЕ ЧУВА КАКО КАПКА ВОДА НА ДЛАНКА од лично искуство ти кажувам ДАЈ БОЖЕ ОВА МОЕВО ДА ПОТРАЕ ми годииии
после многу пати зборејне за тоа..исто е пак..како овој пат да му казам дека ако продолзи вака со мацејне,само јас да се борам за нас..како да му казам дека мозе да ме изгуби??да свати дека е сериозно..дека не сакам како порано исто пак да прави..дека и мала греска и готово ке е...како успеја ти?
Врската на далечина може да успее, може да се одржи. Знам дека истото тоа е премногу Тешко! ТЕШКО, но не и невозможно. Има моменти кога не можиш да издржиш да си далеку од неа/него, ама мора да се пребродат. За да можеш да оддржеш врска, МОРА да има бескрајно меѓусебно разбирање, љубов за да се задржи она шо го имаш и се разбира, максимална искреност и доверба еден меѓу друг, од кои овие последните две мора да одат во пакет! Ако имаш само доверба во партнерот и му веруваш, а самиот ти не си искрен или обратно.. Секогаш има нешто шо не копка и ни праве да си поставуваме прашања, иако имаме доверба во партнерот. Тоа е нешто што потсвесно го има, барем за оној кој љуби и ако личноста му значи. Ако не ти значи, ти е гајле.. нема да се замараш со секакви детали поврзани околу саканата личност туку само ќе ја чекаш да дојди и... Тешка е ваквата врска, ама доколку вистински се сака, може да се успее... ама мислам дека не може вечно да се оддржува како таква. А инаку, многу зависи и од тоа на колку време се гледате и колку време поминувате заедно додека сте во близина. Секако дека не е исто кога се гледаш почесто и кога на пример се гледате еднаш во 2 години. Мислам дека на долги периоди, сакале или нејќеле врската заладува. Можеби ќе може да се обнови, ама.. сепак во меѓувреме би ви поминале мисли од типот: „Добро бе, чекам 2 години а сум во најубавите години во животот. Зошто да чекам а да не уживам во годините шо ги имам? Дали тој/таа чека како што чекам јас?“ Некој може да помисли „ех да јас ке седам ке го/ја чекам него/неа кој знае што прави далеку од мене“, во таков момент се доведува успешноста на врската затоа што ако го знаеш добро партнерот/ката со кој/а си во врска нема да помислиш ни во еден момент дека те изневерува. И дечкото/девојката ако се во исти град неможеш да видиш се во секој момент и се да знаеш каде е тој/таа што прави и со кого е. Зачестеноста на гледањето има големо влијание на врската. Ама со мали паузи од само неколку месеци мислам дека не се проблем. Јас лично, овие паузи ги сфаќам како мал меѓусебен одмор на кој нема да се здосадите еден на друг... Се што е претерано не чини. И многу арно не е на арно. На крај само ке речам нешто што константно го повторувам „ Не прави го она што не сакаш и тебе да ти го прават“.
Водев „инат“ еден месец. Додека сеуште не си беше дојден, месец дена не контактиравме, не седев на скајп , ко ке звонеше на тел не се јавував, едноставно го оставив да свати како ке му биде без мене. Да го почувствува моето вистинско одсуство. И најверојатно успеав, мислам дека свати затоа што сега е се како од бајките. буквално е така, не лажам ПРЕСРЕКНА СУМ Тежок ми беше периодот додека глумев дека воопшто не ме интересира, дека нејкам да го слушнам, дека нејкам да го видам НАВИСТИНА БЕШЕ ХАОС , АМА СЕ ИСПЛАТИ И СЕГА Е СЕЕЕЕЕ КАКО ШТО ЈАС САКАМ ДА БИДЕ. да се надеваме дека така и ке остане.....
Да точно е тоа дека слушањето на телефон не може да ја одржи магијата.... но сепак МАГИЈАТА постои... А и се е до самата личност... а и до големината на љубовта кај оној што се бори повеќе во врската.Во нашиот случај, тоа е дечко ми,затоа што да не беше тој ние немаше до ден денеска да бидеме заедно. Стварно многу пати ми докажа дека стварно МЕ САКА. И му верувам за тоа! А сеа дали бил со друга женска не верувам пошто зошто би правел уште муабет со мене ако има некоја таму што му е блиску? Потребна сум му јас...како тој што ми е потребен мене... Значи да не должам многу врските на далечина имаат и свои позитивни особини и ДА може да се одржи врска на далечина само во зависност од тоа колку сте спремни еден за другиот а со тоа докажувате и колкава е љубовта што постои меѓу вас. А и заборавив да кажам ... плановите подоцна можат многу да се сменат.На пример ако женското е во страна држава може да се направи напор за машкото да отиде таму ,да се најде работа па да си останат таму ... се доколку тој сака и е спремен на таков чекор... значи работите можат да почнат да се подобруваат и веке нема да има ни скајп ни телефон едноставно ке биде тука. Али за тоа треба ВРЕМЕ ХРАБРОСТ ОДЛУЧНОСТ и секако ЉУБОВ!!!
jas ne su uspejala vo ova..kolku pati da probam da ne mu zboram toj koga ke se javi jas mu odgovaram imame vaka napraveno so mesec dena ne sme zborele ama posle toa se ok i potoa on pak e ist...neznam kako da go napravam ova sto ke go svai seriozno toa deka ke bide kako sto treba so mene ili nema da me ima... sakam da probam vaka ...hm i ke probam pak ama ovoj pat da e seriozno i da svati ako svati voopsto..ali tesko on takov si e..nema da e lesno..ke probam-poz [mod-kirilica:28ckjad8][/mod-kirilica:28ckjad8]
Пробај со тоа што ќе се оддалечиш од него и нема да одговараш на никаков повик или што и да е ... Нема да ти е лесно ама нека те фати инат, да видиш ќе сфати ли дали му недостигаш и си му важна. Нема друг начин. Ете си му кажала пак тера исто ... Пробај вака па кажи.
цесто сум правела така и секогас он се јавувал и ме барал..само неколку пати јас али повекето он..и секогас после тоа бил дбар и по некое време пак иста приказна сега за сега нема потреба од тоа,,добро ни иде барем малце..но доколку несто испадне сто нема да мозам да трпам и ке му го казам тоа да си мисли и во врска со мене и нема да му зборам некое време додека не биде сигурен и како сто треба да биде,,поз и ке ви писам
imav mnogu dobar drugar, od druga drzava e. ne bese dojden vo mk okolu 2-3 godini i izgubivme totalen kontakt. odednas nekolku meseci pred da si dojde pocna da mi pisuva onaka drugarski kako i sekogas, no potoa pocna da pisuva i drugi raboti, da mi se javuva na mobilniot.. sakase sekoj den da se gledame na skype i da se slusame na telefon. jas imav vrska i nego toa mu smetase pa me prasuvase koga ke raskinam so decko mi.koga si dojdi, uste taa vecer sakase da se vidime. koga bese tuka se bese najubavo, edna nedela se druzevme kako drugari ama malce pobliski od prethodno, no mi kaza deka ne moze da me gleda so decko mi, deka mu e tesko a pricinata ne mi a kaza.i mene mi se svigase toj i toa uste od momentot koga go zapoznav, no toa nikoj ne go znaese, duri ni najbliskata drugarka, pa ja iskoristiv sansata da mu raskinam na decko mi i da bidam so nego. i posle edna nedela druzenje kako drugari, stapivme vo vrska i se bese najubavo, sekoj den bevme zaedno, duri i do poslednata vecer. mi kazuvase kolku mnogu me saka i kolku ke mu bilo tesko koga ke si zamine i deka ke izdrzi do letoto pak da se vidime.no se se smeni koga si zamina. prestanaa vike gledanjata na skype, prestanaa sms porakite vo docnite casovi, prestanavme duri i da pisuvame na chat. probav 2-3 pati da mu pisam, da go zadenam kako sto pravis, dobar li si.. toj ne mi vrakase pa jas prestanav da se trudam. posle 3-4 nedeli toj pak pocna da mi pisuva ama mnogu retko.. jas nekogas znaev da mu vratam, a sega pocna pocesto da me zadeva. pred nekoj den mi napisa, mu vrativ i mi kaza deka ke si dojde na krajot na ovoj mesec, ili pocetokot na maj.. se iznenadiv bidejki e mnogu brzo, pa pred 3 meseci si zamina. sega sum totalno izgubena i neznam sto da mislam i sto da pravam. [mod-kirilica:2qx5ynpj][/mod-kirilica:2qx5ynpj]
Според тоа што си го напишала, тој од тебе не сака ништо друго освен забава.. Иако ти се свиѓа, немој веднаш да му се фрлиш во прегратки доколку не сакаш така да се однесува со тебе. Немој да му дозволиш да те има само кога тој ќе посака, бидејќи секогаш кога ќе му треба девојка до него, така колку само да не биде сам, ќе дојде кај тебе, а кога ќе најде некоја подобра, ќе престане да се замара со тебе..Прави се малку недостижна за него, не си му ти играчка, па кога ќе посака да те има
еве сега дојде и тоа да се скараме што многу ме повреди и да не му одговарам на телефон кога ке ме бара...но незнам до кога ке трае тоа немозам?!!!!.... како да не мислам на тоа? на него? што ли прави? ке свати ли нешто сега да не ме слушне глас и да ме види?? колку ли долго да потрае?? или да чекам да нешто друго направи за да му одговорам?? многу ми е тешко....но нека пукнам нема да му зборам,,нека свати дека не смее да ми се дере на мене кога тој прави грески,дека не смее да ме криви за се мене кога е он виновен?!!!.... ај со лесно посакајтеми срејка...
Само остро и да си стоиш на своето. Да види дека не си наивна ни толку мека. Не дозволувај да "те вози".
ОМГ ова како јас да сум го пишувала... не баш исто...ама ептен слично. И јас имам врска на далечина што трае повеќе од три ипол години веќе накај 4 се наближуваме Не бевме од ист град до пред две години ама колку толку се гледавме еднаш, два пати , три пати во месецот,а сега не сме ни во иста држава.Има оддалеченост од 2500км...досеа се гледавме три пати годишно ... се надевам дека добро ќе заврши и ќе дојде кај мене на крајот. И јас исто како марама многу прекини, многу смирувања, многу љубоморни сцени, ретки гледања, а и период на ретки слушања, а не бевме скарани, решивме да оладиме полека, полека. Но, не фунционираше. Едноставно си бевме потребни еден на друг. Три месеци бевме божем раскинати и пошто ни беше потребен нашиот заеднички муабет се каравме на фејсбук... и на крајот се смиривме...пак скајп,пак си гугавме и супер ни беше.Двајцата си се тешиме дека мора да бидеме силни,мора да издржиме времево брзо ќе помине и ќе се видиме... ама испадна нов ПРБОЛЕМ ... тој заминува од Македонија и сеа појма немам како ќе биде...ни јас ни тој во Мк ама не се ни секирам за тоа затоа што знам дека ме чека,јас го чекам и се ќе издржиме ама на крајот ќе бидеме заедно... Е после ќе си го надокнадам за сето тоа време што не бев со него... Да,потребен ми е.Ми фали многу.На моменти излудувам.Сакам да сум со него а не можам.Скајпот и телефонот не можат да го заменат она кога се наоѓам во неговата прегратка... Полудувам кога ќе излезам и гледам парови што се гушкаат и бакнуваат и се среќни е тогаш ми се иде да убијам некој ги зјапам како некое мало дете од 5годинки што му е интересно да го гледа тоа... Ама знам дека ќе дојде денот кога ќе го видам и ќе си бидам со него. Мора се жртвуваме.Јас сум тука на студии,тој ќе оди на работа ... такада ако сакаме подобро утре тогаш мора да има ваков период,ама ќе помине брзо и после ќе си надокнадиме... Такада женски кај мене не важи Далеку од очи далеку од срце.НЕМА ВРСКА. Се зависи колкава е љубовта помеѓу двајцата што имаат ваква врска... ако таа е ГОЛЕМА и ВИСТИНСКА тогаш таа издржува НА СЕ ШТО ЌЕ НАИДЕ!!! Love is patient and kind, it is never jealous, love is never boastful or conceited, it is never rude or selfish, it does not take offence, nor is it resentful. Love takes no pleasure in others’ sins but delights in the truth; it is always ready to excuse, to trust, to hope and to endure whatever comes.
и мојата вска е со проблеми...али како сто каза ако е вистинска и голема мозе да надмине се...така да јас надминав се али он не може ништо за мене...знаци дека не била баш лјубов...лјубов е кога и двајцата се сакат,двајцата прават се еден за друг,кога се почитуваат...така да мојево само господ знае што е... нека ми помогне
Ни рекоа "далеку од очи, далеку од срце, но дај боже со вас да не биде така" Јас знам дека нема да биде така. Сигурна сум, и знам дека и он е исто толку колку што сум јас. Уште четири месеци имаме, да ги искористиме максимално а потоа, ќе се трудиме, што друго ни преостанува. Инаку опкружена сум личности кои имаат врски на далечина, и знам дека ако е она вистинското, ниту далечината неможе да се вмеша во емоциите кои ги делат тие две личности. Некои тврдат дека кога љубениот/љубената ти е далеку од очи, љубомората многу лесно може да те заслепи. Епа може и ако е љубениот и на 3-4 метри од мене. Јас на пример ќе треба да се одделам од Мисирот мој на 4 години, додека да завршиме факлутет, он тука, јас таму. Безброј пати е правен муабет на темава, а и он уште пред да се нафати за врска со мене знаеше како стои ситуацијата и дека јас во секој случај одам. И кога го слушам како ми зборува и како ме советува за целата ситуација, ми влева сила и надеж дека сепаќ ќе успееме. Некои ќе речат, малди сте, не знаете, тешко е, но јас не се откажувам.
уште трае тоа..не му одговарам на повици...ништо...иако ми е тешко од внатре али мора човеков да свати дека јас не сум играца и да си седи на збор и ветувајне..а ако не барем и јас да не би била на тоа исполнуване кое го правам за неги и нас..а он ништо...мислам дека не би сватил оти многу пати било вака али ете јас така ке си седам..ни јас за него но ни он за мене нема да знае кај сум,што правам и се....ајде да видиме до кога ке истарпам вака но морам морам да не се отказувам..нема да му одговорам нема ни да го барам нема ни роденден да цеститам...нека види како е....нека остеи на негова кожа....знам дека мене ке ми е потешко али нема.....НЕ СЕ ПРЕДАВАМ!..веке нема да созалувам...веке немаааааааааааааааааааааа ајде да видиме што сака нека биде....или ке бидеме заедно или не,еве ти повели да видиме што сакаш....цао