Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска на далечина

Дискусија во 'Врски' започната од Mireto, 21 ноември 2009.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    ке пишам ке пишам...иако од внатре сум за никаде самонервози но нема да попуштам..како што кажа јуле....ајде да видиме до кога и потоа што..па ке пишам...фала на сите што ме подржувате и давате совети :* :*

На N.Kety му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    12.627
    И јас не сум за врска на далечина. Треба многу труд, па одење натаму-наваму, а тоа чини и пари искрено. И на крај може да испадне дека тој се гледал со друга. Еве јас имав до пред енкој месец таква врска. Бевме на 60км, и се гледавме за викенди. Тој на работа, јас на работа. Треба ептен да го сакате и да му верувате на тој човек и дури тогаш да се решите за врска на далечина. И на крај кога раскинавме во лице ми рече -будала бил што се замарал само со една девојка, бил верен , одел натаму наваму-многу вложил, а јас тоа не сум го ценела. Ама ако доаѓа од друг град не значи дека ќе ме третира како тој што сака. Па не ме купил мајката, и така. Никогаш веќе си мислам. Вка контактирам , ми се пуштаат дечковци од други градови, ама не сакаам истото да го поминувам. А и од кај знам дека овој бил верен?Може не бил само така кажува?

3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    12.627
    Не верувам јас во вакви врски. За машко 4 месеци се многу да не те види. Јас тоа ни врска не би го кажала. најмногу ова го велам заради нивните потреби, машко си е машко, кај 4 месеци?

4. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Pred se da vi kazam zdravo na site bidejki sum nova na forumov
    A sega da vi pisuvam za temata i da vi ja raskazam mojata prikazna
    Jas imam vrska na dalecina veke 4 godini i 9 meseci.Pred da pocnam so segasniot decko imav drug od mojot grad so koj sto imav mnogu problemi znaci pred se premnogu bese ljubomoren ni sekunda ne me ostavase da disam na mira. E od kako zavrsiv so taa vrska se pojavi segasniot decko so koj sto prvo bevme samo drugarcina,kako sto se sguvame denes :D se zapoznavme ovde vo mojot grad i otkako si zamina non stop kontaktiravme preku net ,tel se dodeka eden den ne mi kaza deka cuvstuva nesto poveke za mene od drugarstvo i togas vo toj moment ne bev zpremna seuste za nova vrska i istoto mu go kazav i nego, no otkako si zamina se pocesto se slusavme i odvaj cekav da go vidam i gusnam i razbrav deka i jas cuvstvuvam nesto poveke kon nego od drugarstvo. Na pocetokot pocnuvajki od mene site bea skepitici deka ke opstojme vo vrskata,sepak toj ucese sk,a jas sum od bt. a od ko zavrsi fax se vrati vo svojot grad a to e na 500 km od ovde, no i pokraj site tie iscekuvanja i cekanja do slednoto nase viduvanje,pregratka,baknez pokraj site peripetii sto ni gi donese zivotot nie opstojvme i seuste sme zaedno iako se gledame za vikendi samo i nekogas koga ni e tesko mene ili nego ne mozime da se pregrnime i togas ni e uste potesko od edna strana,no od druga samo eden zbor negov ili moj ili samo edna nasmevka pravi da se cuvcstvuvame mnogu poubavo. A toj lani dojde Bt. ziveese i rabotese 7 meseci samo radi mene odnosno zaradi nas, no morase da si zamini za da se izbori za podobra idnina vo svojot grad i iako ne sakav i iako toj ni bese najubaviot period od vrskata sekako deka ne mu kazav da ostane ovde ko mozese da si ja resi idninata vo negoviot grad i iako placevme dvajcata ko mali deca povtornno se priviknavme na dalecinata i na toa deka go gledam ednas nedelno,a nekogas se slucuvalo i da se vidime ednas mesecno,no verbata eden vo drug i ljubovta napravi da ostaneme zaedno. :inlove: Taka da mili moi vrskata na dalecina mozi da uspee,no zavisi kolku sakate i kolku ste spremni da rizikuvate za da opstoi i da ja odrzuvate taa vrska,a pred se zavisi od samite licnosti vie i toj t.e kolku ste jaki i kolku sakate da opstojte.

5. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    312
    Другарка ми има дечко во скопје а таа е во германија. Тој многу е љубоморен дури не и дозволува некаде да излегува а таа само го слуша а тој секоја вечер е во град а таа премнногу го сака што дури се да и каже таа ке направи.

6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    знам и мозам да разберам...исто и јас така... кажии дека он излегува и дека нека иде и таа надвор и не мора да му каже него...не значи дека е тоа лошо ако излезе надвор...

7. MacYsho

MacYsho Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    5
    jas imam vrska na dalecina 3 god i 8 meseci toj e od sk i mn e tesko zs ne si so nego sekoj den neznaes so praj toj tamu, edna mala greska ke bidi dovolna da ja srusi doverbata,a deka ima raspravii ima, ima i vo sekoja vrska bez razmika dali e na dalecina ili ne :)

8. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Аман пак со тие нивни потреби, што ние како женски немаме потреби, а?
    А пак голема работа биле 4 месеци, небива сите машки ебат нон стоп, никој не останува така подолг период. Јас имам другари кои немале секс и по цела година, едноставно немаат никој и тоа е тоа. Еве и на форум некои машки се изјаснуваат како ги чекаат девојките и по 5-6 месеци и слично.
    Многу било за машко, бре. За нас малку е. Али ако се решиле, и двајцата нека бидат упорни.
    Демек ако е сингл тој, ако ништо не го врзува тие 4 месеци ќе се утепа од ебење наоколу. Нема грешка

На Page, Divinebutterfly, Phyramide и 5 други им се допаѓа ова.
  9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    дада се согласувам.... како тоа многу им е и мора да имат се*с....не е до тоа...ако искрено ја сака својата девојка и ако треба цел живот ке ја чекат нејзе без таа потреба(како кој знае што потреба да е :D :D )
    стварно не разбирам,знаци како девојките ги чекат своите дечковци така и тие треба а не тие да на малце се лизнат и демек имале потреба..аха како не

10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    дојде моментот да ви пишам...
    чекав чекав не му звонев ништо..
    он звонеше едно време и прекина и јас ништо а сега гледам ми пишувал порака и ме бара а јас пак ништо :) и реков ајде ке му титнам ако сака нека се јави ако не не..
    и се јави он и зборевме демек како сум можела да не му пишам и се тоа..му казав дека ти така сакаше и за тоа и се така ладна спрема него...арно ама малце утнав :^) не требаше да збореме половина сат,вака испадна како да едвај чекав да ме побара (а и така е :D )
    е сега кога ке збориме нареден пат на камера сакам да бидам ладна,и со да не аха така ДА МУ ОДГОВАРАМ...АЈ ве молам помогнете како да се воздржам и сега за тоа да бидам така?
    или да си пуштам и нешто на екран за да не му гледам у очи :$
    како??

а и да напоменам денес звонал он кога стан оти така си имаме кажано и пак најак ручек звонал а јас не му вратив :) ех сега малце и јас да гледам како он по мене иде не само јас по него :lol: :)

и така сега ај кажете како да бидам ладна и се тоа....?? :^)

11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Ете гледаш како можело. ;) Е сега продолжи така ама немој да претераш да не му лупне егото и гордоста до небо па да го снема и да фати инат, ќе не можеш да го смириш. Кога ќе се слушнете на нет биди онака нормално природна и резервирана. Не покажувај емоции ама биди ок. И важно биди искрена кажи му зошто си се секирала толку и кажи му како мислиш и како очекуваш да ви оди односот. Со среќа па обавести не

12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Dа да бидувало и тоа :) е сега јас си знам како издрзав ама помина :)
    E сега нема да претерам али нема и да емоците излезат,
    Oнака како смирена да сум и сега за сега онаа основното ке биде нисто повеке,за да видам сто
    Kе направи он...
    Aјде поздрав :* и фала на сите..

13. jeca-94

jeca-94 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Зависи кој како си го сваќа тоа за врска на далеку јас имам таква врска која трае веќе 3 години и не ми преставува проблем многу си го сакам :D :D

14. Page

Page Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    359
    На тие што им е "речено" да бидат заедно... ке бидат... макар и биле од еден крај на светот до другиот ... нема правила...Може да бидам со некој кој живее до мене а да ја немам таа близина и емоција... Да сме толку блиску а далеку... Во спротивно може некој да живее час и половина од мене а да е нај прекрасната близина... Пак ке речам ако треба да да биде ќе биде...

На crvenaroza и Mrs.Bass им се допаѓа ова.
  15. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Не знам како пред веридба, брак или како беше, се занимаваш со тоа ќе бидам ладна, ќе бидам резервирана, ќе терам инат, он вака рече, јас така му одговорив и слично. Не би можел тоа секој, на пример јас :)
    Или ти го бива дечкото или не го бива, трето нема ;)

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  16. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    32.446
    Јас имав врска на далечина...на почетокот беше многу убаво тој доагаше , јас одев кај него, се запознав со неговите, и за многу краток период почна да станува се поозбилна работата...но сепак како што пак би рекла далечината си го прави своето...кога не бев со него, тој цело време ме прашуваше кај сум, што сум, не ми дозволуваше да излегувам, цело време мислеше дека ке го изневерам...јас не сум таков тип на личност што можат да поднесам некој да го контролира мојот живот и решив да ја завршам врската, и сега се чувствувам многу подобро...

17. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    зарем 60км е далечина? тоа ти е пола саат пат, некои секој ден толку патуваат до работа
    Ова на крај ќе испадне да се жалат и оние од карпош 4 што имаат дечковци во лисиче.

не претерувајте

На tinkerbelll, SanjaKirchner и rossonerka им се допаѓа ова.
  18. beautiful11

beautiful11 Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    во врска сме веке 2 години далечината е мн голема живееме во сосема различни држави беше се супер но повеке не оди вака..Јас сакам да си имам свој живот а тој сака да ме командува не дозволува да имам машко друштво а јас запознав многу другари од овде така што неможам да дозволам некој да ме контролира така што незнам веке што да правам несакам да погрешам во животот..

19. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Имам врска на далечина официјално 4 месеци, а се гледаме скоро една година и се е супер на момент помислив го најдов совршениот за мене едноставно ми е како сродна душа толку многу си одговараме што и неколку пати сме биле во ситуација да го кажеме истото што го мислиме во исто време.. Пред една недела замина во странство да работи и по повод испраќањето бев кај него еден викенд и кога излезе надвор на 10 мин фејсбукот го остави уклучен и нормално јас од љубопитност одма во инбокс да прочепкам.. ми беше сумлив со една девојка што ја запозна на одмор од друга држава кога сеуште не бевме официјализирани, јас знаев дека контактира со неа но ме копкаше да го отворам нивниот разговор и кога ќе видам што ќе видам мојата сродна душа што кога се испраќавме толку многу плачеше и ме уверуваше дека никогаш не би бил способен да ме изневери разговарал со неа за неговото заминување па таа го поканила да појде кај неа, па и тој неа исто така и таа му вратила а што е со твојата девојка? И тој на тоа: ма каква девојка, ти ќе бидеш моја девојка и насмевка огромна и уште една со јазик... неможев да поверувам во што гледам наеднаш осетив болка, нервоза, лутина... и исклучив се како ништо да не било и кога дојде се правев како да не ми е ништо незнаев како да му кажам дека му отворив во пораки и сеуште не сум му кажала го чекам погодниот момент ама незнам кога ќе биде тој ... Како да постапам, како да почнам за тоа :worried: :(

20. lina1234

lina1234 Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    jas sum cist primer deka vrskite na dalecina uspevaat barem vo mojot slucaj, ziveevme vo razlicni gradovi ama ete imalo nesto sto jas go narekuvam ljubov, razbiranje, i ete sega sum vo brak 2 god.i super e....
    [mod-kirilica:1v0czjln][/mod-kirilica:1v0czjln]

На Page му/ѝ се допаѓа ова.