znam deka ne e nekoja dalecina 200 km preku sila ali sepak pa ako moze nekoj sovet kako bi opstanala nashata vrska....?! [mod-kirilica:3c1jtz44][/mod-kirilica:3c1jtz44]
е што може да опстане нашава,јас од куманово,тој од гостивар,секако дека и таа може да опстане СО СРЕЌА
И јас имам врска на далечина околу 660 км сме оддалечени се сакаме се убаво,ама кога ке ти затреба го нема а тоа е најтешкото
mene skype me spasuva ednas mu citav poezija na skype sekojdnevna komunikacija e najvazno i planiranje raboti zaedno da znaes deka rabotata se dvizi
Може да функционира, знам од искуство. Има моменти во кои си сте потребни премногу со тек на време тие се се по4ести.. Ама тој ми покажа дека се е можно.
jas imam problemi so komunikacijata. nekako ne mozeme da se razbereme. neznam sto da pravam, pomina 1.5mesec kako ne sme se videle i faka nervoza.on nekako gubi interes,se sto ke kazam e pogresno
Ајде бре луѓе, зошто се тие компјутери и тој интернет, имате скајп, фаесбук и др! Само треба да се снајдете!
хммм....врска на далечина.... едно само ќе прашам ги гледам коментарите во врска за комуникацијата, дали преку скајп, фејсбук можеш да го бациш, да го гушнеш и слично? Искрено и јас сум во врска на далечина веќе 2 ипол години...се фативме и решивме да го преземеме ризикот дека врската ќе ја одржуваме преку телефон и интернет...ама дури сеа гледам дека не е се како порано...почетокот беше интересен ќе го видам ќе си заминам и со нетрпение чекам да дојде наредното наше видување, и секако почнуваше да ми се превртува се во стомакот од возбуда народски кажано да ми играат пеперутките, една година така траеше, сеа веќе станува навика, монотоност онака јејј ќе го видам и тоа е тоа... си се сакаме си имаме доверба еден во друг уживаме во моментите заедно, ама дури сеа сваќам дека имам направено грешка што имам направено таков чекор за врскава, друго е кога знаеш дека е тука до тебе и дека може да ти помогне во некои тешки моменти друго е кога е далеку од тебе....се гледаме скоро секој месец, но последните неколку видувања ни станаа монотони како да почнуваме да си досаѓаме еден на друг како да не се поднесуваме, друго е кога би ми бил блиску би се навикнала на него....ова лето бевме скоро цел месец заедно и ви се верува првите 5 дена ни беше супер потоа како да бевме презаситени не сакавме да се гледаме и он и јас баравме секакви причини да не се гледаме..... и тоа е тоа, па ќе видиме со каков крај ќе ни заврши врскава, мада јас не гледам хепи енд
Збунета,тоа е знак дека не сте се ни зближиле доволно.Врска преку интернет цело време не може да се одржува,не е само да се чуете ,потребни се сите елементи за емотивно поврзување
Jas eve se trudam da go organiziram prvoto viduvanje posle 1.5mesec i nemam povratno informacija od drugata strana. Nekako kako toj da go izgubi entuziazmot. Neznam sto da pravam, ako go ignoriram i ja pocnam da se ponasam taka togas tolku od nas, ako pak premnogu go baram ke sum dosadna. Nemam pamet. Vremeto ke pokaze, ama ne mi izgleda na arno. Tocno se custvuva koga rabotata ne funkcionira
зближени сме дури и премногу, идеме веќе 2 ипол години ама затоа се знаеме повеќе од 6 години, сепак мислам дека и тоа е самата причина дека премногу сме зближени и премногу знаеме за себе ги нема моментите на изненадување да дознаеш нешто ново нешто поразлично...
Тогаш љубовта ви оладила,това ќе е...Извини ако сум вака директна,но баш паровите на далечина знаат како да изненадуваат,имав јас 3 годишна врска на далечина,знам како е
точно така... нешто слично како моето, јас ниту игнорирам, ниту реагирам доволно го знам и познавам и знам дека и он го мисли истото и двајцата си ќутиме и гледаме да не ја отвараме таа тема, си идеме по старо.....а што се однесува до вас, секако можеш да поразговараш со него да го прашаш зошто те игнорира да не му стануваш досадна или врската станува досадна ако е така да поработите на тоа и слично. како што кажа се чувствува кога нешто не функционира времето ќе покаже
не можам да кажам дека не сум изненадена а напротив ни тој само љубовта оладила не е тоа што некогаш беше
Site najubavi raboti tesko se dobivaat. Da zavrsis fakultet treba napor, a ne da sozdades zaednicki zivot
изгледа дека функционира супер бидејки тој таму сигурно си има некоја не верувам дека ке се чекаат ! и само ја мавта оваја девојкава
Imam vrska na dalecina 3 godini. Nogu pati mi dade razlozi da ne mu veruvam ma sekogas sme se smiruvale i koga sme zaedno se gleda deka me saka i vaka sekoj den se slusame i mi kazuva deka nogu mu znacam,dovaga i on za mene za da se viduvame i jas odam tamu kaj sto e on. Na momenti e cuden koa ne sme blisku. Moite mi branat,ova leto koga jas bev tamu so moite se se dozna i on ne sakase da se otkaze,placese i jas ostanav so nego i rizikuvam se za da sum so nego. U posledno vreme izlava nogu cesto i nikogas ne mi kazuva kade,so kogo i go nema do kasno,a koga si dojde porano dodeka piseme cesto "zaspie" na pola saat,saat na kompjuterot ili snema internet i koga mu pisam me ignorira. Ima pisano nekolku pati so nekoi devojcinja na nogu preteran nacin,kako da nema zenska. Nejke ni da pomisle da raskineme,a povreduva me. Osekam deka me laze i izneveruva,ali on ne saka nisto da priznae i se kolne. Ne gledam vise nikakva ljubov i postuvanje od negova strana,a on me ubeduva deka loso mislam,deka od ljubomora mislam nesto sto ne e tocno,ali znam deka za nogu nesta me ima izlazano. Sovet ? [mod-kirilica:29esgz8y][/mod-kirilica:29esgz8y]
Искрено, јас во врска со врските на далечина сум била секогаш гоолем скептик. Се знае бре, тука кога си се двајцата е многу полесно и после караница ќе си се видат, ќе се изгушкаат.. а вака А и плус, далечината додава масло на оганот па така и ја зголемува недовербата.. Што се однесува до твојов случај, сметам дека треба јасно да му дадеш до знаење дека сте далеку и барем он да не ти одмага со неговото однесување. Кажи му дека не е добро да се однесува како да нема девојка, затоа што навистина би можело да ја снема.. Нека се замисли малку како ќе се однесува, па ако не се промени значи навистина не му дошло до тебе, и колку и да ти е тешко, прекини ја врската..
I jas mislev taka da napravam posto stvarno ne ide vaka. Mu kazav,sega za sega poarno odi,ma nikogas ne se znae... Blagodaram puno za sovetot [mod-kirilica:2letb49x][/mod-kirilica:2letb49x]