Се случувало по цел месец да не се гледам заради тоа што одел на работа. Не гледам причина да не ви успее врската. Според мене доволно е ако и двата си имате разбирање, се сакате и не се карате
Леа не знам колку сте далеку еден од друг во километри Можеби стварно нема можост дечкото да дојде од финансиски причини. Ако нема врска тоа, односно ако мислиш дека има можност, а несака гоподинот да се малтретира да патува тогаш зошто не пробаш кога се договарате кој да иде, и ако повторно испадне ти да одиш да откажеш да видиш како ќе реагира? Дали ќе има некава реакција? Или сврти некој муабет дека во наредениот период од не знам половина година (не знам колку често се гледате), нема да можеш да одиш поради обврски смисли нешто (измисли де) и кажи му дека ако сака да се видите дека тој треба да дојде кај тебе. Па да видиш дали ќе се потруди да дојде.
Никогаш не прекинувај врска со некој што те сака за некој што ти го симпатизираш. Ќе поминат симпатиите кон него и ког аќе сфатиш дека тој не те сака ќе ти биде криво и тешко и ќе сакаш да се смириш со бившиот. Јас да сум на твое место ќе престанам да контактирам со тој и ќе си го гледам дечкото. Не вреди да му се караш за некој што го симпатизираш верувај
Се би дала да е до мене сега,ама проклетите километри кои не делат не дозволуват да бидеме заедно Единствена душо моја ми требаш
И мојата врска сега е на далечина и би кажала дека нe функционира, не се гледаме и почести ни се кавгите
Не се секирај и мене така ми беше на почетокот цело време кавги, па кога ќе се видиме па кој ќе оди... Далечината си го прави своето кавгите се заради тоа. И на двајцата ве фаќа нервоза и кога сте нервозни секогаш следат караници. Пополека ќе се средите. Кога ќе се видите после толку време ќе видиш како се ќе се смени. Барем така беше кај мене. Кавги еден куп и кога се видовме после тоа се беше поинаку.
дечки ве молам за совет. вака запознав еден дечко на патување пред пола месец. таму бевеме околу 10 дена и нон стоп бевме заедно, ни беше супер, значи најубаво, едноставно како да се пронајдовме еден друг и на крајот решивме се тоа да прерасне во врска. тој не е од тука не делат 4 сати од соседна дрзава. кога завршивме со патувањето продолзивме да конткатираме и свативме дека сето тоа меѓу нас е моќно и цврсто едвај чекаме да се видиме и тоа би требало и да биде овие денови, јас да одам кај него. Е сега најголем проблем се моите родители кои не ме сваќаат и не ми дозволуваат, не сте свесни кои сцени ми прават дома, тие ке се отказувале од мене, како смеам такво нешто да направам, мозам да се допишувам колку сакам, но нема шанси да одам кај него ниту тој да дојде....страшно не ми се верува а срцето ми плаче, навистина ми е мн тешко штом сум стигнала тука да се залам и да барам совет, за ова специјално го направив акаунтот. Ве молам за совет, помош како да ги убедам што да направам стварно незнам...а двајцата едвај го чекаме моментот да се видиме немате појма колку, незнам како да ни се случи љубов на прв поглед. Благодарам однапред
А да...заборавив да додадам. Нивното единствено објаснувње е не тоа не е во ред, едноставно не е во ред, нереално , апстрактно и сл.
Месечинке родителите секокаш ти мислат најубаво. Се знаете со дечкото нецел месец, заедно сте поминале само 10 дена, многу малку време е тоа и нормално е да се плашат да те пуштат да одиш кај него сама. Ни го знаат ни го познаваат дечкото како да не се плашат??? Од кај знаат што може да ти се случи?(не дај боже). Ако толку сакате да се видите двајцата, можеби подобро е тој прво да дојде кај тебе. Барем ќе си на свој терен ако не ништо друго. Па и твоите ќе го запознаат па можеби ќе стекнат доверба и во него, па нареден пат да те пуштат да одиш. Објасни му на дечкото како стојат работите би требало да те разбере па тој да дојде.
mesecinka55, велиш дека сте се запознале на некое патување. Целата приказна ми е океј, нормална. Си била на одмор, си запознала интересна фацка, сте поминале супер време заедно и сега ти мислиш дека си заљубена. Да не ме сфатиш погрешно ама мислам дека поголемиот број феминки овде ќе се согласат со мене дека не можеш да засакаш некој за толку кратко време. Мислам дека сеуште си под импресии и тоа те тера да размислуваш вака. Мојот добронамерен совет е да ги послушаш родителите. Не знам колку години имаш ама по ова што си го пишала претпоставувам дека сеуште си малолетна. Убаво ти кажале, нема ништо лошо во тоа да останете во контакт, pen friend. Планот да имате некоја врска на далечина, ти во една држава тој во друга се остварува во поголемиот број од случаеви на филм. Знам дека ова не е тоа што сакаш да го прочиташ, веројатно очекуваш да ти кажеме избегај од дома ама зар не би било поубаво доколку остане на тоа што сте го доживеале? Perfect summer "love". Кога ќе бидеш поголема и кога ќе ти текне на ова лето од него ќе имаш пријатни спомени. Поздрав и се надевам дека ќе бидеш разумна.
Ваквите врски речиси никогаш не успеваат. Тие што успеале не се доказ дека ако се сака, се може, туку само покажуваат дека како секаде, така и овде има исклучоци (пак ќе потенцирам - ретки!). Физичката поврзаност, како и меѓусебната доверба се два од најважните фактори во секоја врска, а кај ваквите врски тие најмногу страдаат, и ретко кој пар го надминува предизвикот, особено во подоцнежните периоди на врската. Кога и да е, (минимум) едната страна кикснува...
Мислам дека врска на далечина може да успее,пред се ако е во прашање љубовта а потоа разбирањето,довербата,отстапки треба да се прават многу но сето тоа ќе дојде ако има љубов.
девојки ми треба совет од вас јас сум во странство а наредниот месец правиме 1 година нема да се видиме па ми треба совет од вас какво изненадување да му направам неможам даму пратам ништо па морам да се потрудам со нешто друго се надевам ке ми дадете некоја идеа фала ви однапред
mojata vrska na dalecina trae recisi 5 godini..da toj odi na brod a jas go cekam po 6 meseci. nekogas e mnogu tesko bidejki koga najmnogu ti treba ljubov i vnimanie toj ne e tuka. jas niz toa pominuvam mnogu vreme..vrskata kako taka funkcionira so javuvanja so poraki net i slicno..megutoa od moeto iskustvo moze samo edna rabota da kazam a toa e deka site sto ocekuvame deka toj koga ke se vrati od stranstvo ke bide istiot se lazeme i toa mnogu..potreben e period za toj da se prilagodi pak na ovaa sredina..edinstveno sto e potrebno e mnogu ljubov i trpenie...jas se trudam a i on isto taka i taka da sega funkcionirame dobro...
Ve molam pomognete mi , dajte mi nekakov sovet , decko mi vekje 6 godini ide na brod raboti , jas i on sme zaedno skoro celo leto sega otide i mene nekako mnogu mi e cudno seto ova. vaka prv pat mi se slucuva. strav mi e da ne napravi nekoja glupost, iako mi se zakolna mi veti premnogu stvari im veti isto taka i na negovite, se upozna so cela negova famijila i se ... a najglavnoto e toa sto on ima 30 godini a jas 19 sega koga otide mi se javuvase sabajle i navecer ama dosta pati sega pocna da mi vika deka nema signal i samo ednaska u denot moze da mi se javi pa duri i go nema po 2 -3 dena nekogas... sakam da znam kakov e zivotot tamu , dali stvarno rabotat ko crnci ko sto vika i deka nemale vreme za nisto. te molam pisi mi sto mislis ti . falaa ) [mod-kirilica:2efevjm6][/mod-kirilica:2efevjm6]
Браво на сите што имате врска на далечина.Секоја чест. Ја тука во ист град неможам да се разберам со него,а не па да е негде подалеку
Пиши му дека премногу го сакаш и дека премногу ти е жал бидејки не си со него на вашиот ден...А ако сакаш нешто да му подариш има милион страници на интернет од каде што можеш да купиш нешто и да му го однесат на неговата адреса се што ти треба е платежна или кредитна картичка секако да има парички на неа и идеа што сакаш да му подареш
Znaci prvo treba da bides srekna i sto voopsto moze da dobie signal da ti se javi i ednas vo denot veruvaj deka tamu stvarno rabotat kako crnci i nivnoto vreme za zabava i rekreacija e mnogu malo.. rabotat po cel den so mali pauzi sto najcesto gi koristat za odmor. Jas ti kazuvam iskreno deka sum srekna i koga toj ke mi se javi barem ednas nedelno za da mozeme da porazgovarame bidejki vo kabinite imaat fiksni telefoni i zemaat karticki za da mozat da se javat a iskreno tie i ne se bas eftini. Normalno e da se cuvstvuvas cudno bidejki jas iako decko mi go isprakam 5 godini sekoj pat mi e kako prv pat da odi...a za toa drugoto dali ke napravi nesto ili ne ne mozam da ti dadam potvrden odgovor osven da ne mislis mnogu na toa i da ne go zamoruvas bidejki on koga ke se ti se javi ke saka da te slusne i da si napravi muabet so tebe a ne da slusa kako mu prefrlas i kako go zamoruvas so toa dali ima nekoj tamu ili ne.. ke ti kazam edna mnogu vazna rabota sto ja nauciv do sega..ONA STO NE GO ZNAES NEMOZE DA TE POVREDI...i LJUBOV NA BROD NEMA moze da ima avanturi ama ljubov nema veruvaj mi... poznavam drugari na decko mi sto isto taka odat i nivniot komentar na taa tema e " sigurno deka nema da se zaljubam vo nekoja ili da zemam za zena nekoja sto legnala so mene od prva vecer..taa stom legnala so mene legnala i so uste mnogu drugi" ova ti go citiram za da go razberes bas kako sto e... samo ke ti preporacam da ne se zamoruvas mnogu so tie raboti a veruvaj mi broenite denovi brzo pominuvaat.... a da, da ne zaboravam..siganl nemaat navecer koga najcesto isplovuvaat i koga se na more nema signal.. isto taka koga e dolu vo kabina nema signal ili ako raboti na nekoe rabotno mesto koe e isto taka podole moze da nema signal...samo ti preporacuvam da veruvas vo nego i najbitna rab e deka koga ke se vrati bidi sigurna deka nema da bide istiot...on tamu 6 meseci se naviknal na eden zivot na edni luge daleku od site tuka ke bide laden te predupreduvam da znaes ke ti treba mnogu trpenie i ljubov da go vratis vo normala...znaci on ke bide smenet i sprema roditelite ,drugarite, sprema site a ne samo sprema tebe, samo bidi trpeliva se ke se sredi..imaj verba [mod-kirilica:qmyi1ych][/mod-kirilica:qmyi1ych]
да во право си така е , работат премногу. сега после ова што ми го пиша ми олесна малку ама пак ... кога ке видам слики како се журкаат у тоа барот што им е ... не се плашам толку од него колку сто се плашам од тие таквите таму... ти текнува... а иначе на кој брод е дечко ти ? фала ти што ми даде неколку совети ...