Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска на далечина

Дискусија во 'Врски' започната од Mireto, 21 ноември 2009.

1. lindalove

lindalove Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    25
    А како ви се чинат 9500 км далечина? Никогаш не сме се виделе во живо, а зборуваме, пишуваме и се гледаме на камера веќе 1 година. Толку се збилиживме, толку се отворивме еден на друг, што се познаваме повеќе од совршено добро. Се заљубивме еден во друг, премногу и веќе станува болно, не знам за кого повеќе. Уште одамна ја планираме нашата средба, но е многу тешко бидејќи авионскиот билет е премногу скап а и он студира и јас учам и никако не можеме да склопиме се како што треба.
    И ги читав повеќето од вашите мислења и сигурно ќе се запрашате како може да се вљубам во него и да трвдам дека го познавам како самата себе ако никогаш не сум го видела. Но верувајте, јас сум сигурна во тоа, нешто длабоко во мене ми кажува дека тој е оној вистинскиот. И многу ме боли тоа што знам дека само он знае како да ме усреќи, а е толку далеку. Му верувам нему повеќе од на самата себе и се надевам дека нема да изгубиме сила и трпение и ќе се бориме за нас бидејќи и двајцата знаеме дека тоа е тоа.

2. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    A што значи ова? :?:
    Па може да за некој, ама ако и двајцата партнери се оупен мајндет и се подготвени кога тогаш да бидат изневерени или да изневерат. Посебно ако отсуството се пролонгира на подолг период од 3 месеци. Јас не би се согласила за подолг период.

3. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    мислам дека не би успеала :x

4. lindalove

lindalove Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    25
    Па нормално е да имаме отворена врска кога се наоѓаме на различни краеви на светот. Ја не можам ништо да му забранам нему, ниту он мене, но тоа не значи дека не се сакаме. Премногу е complicated. .. Само он и јас знаеме како ни е, а и можеби и некој друг што го доживува истото што и ние.

5. kyssemysen

kyssemysen Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    3
    Сите кој шо мислат дека не би успеала ваква врска - а не биле во ваква врска на далечина ( поарно да не коментират и да не велат дека никогаш нема да влезат) Си знам по свое искуство јас во животот не сум сакала ниту пак сум веврала во вакви врски за сега да сум во таква, за сега да вервам и да се борам за истата - ДА тешко е... и потребно е жртвување али ако се има поверење, разбирање и љубов врската можи да успеј, шо се однесва до потребите... хмм ( шо поќе се чека - уште послатко е ) - Далечината не сменва то дали тој / таа ке биди верен/ верна неверните и до тебе да се секој ден - пак се неверни. Можите да бидите среќни и на далечина ако знај како да ве напрај среќни личноста, ако не и да е до вас нема да знај ( според мене не менва ). Неможам да повервам дека стигнав за ова да пишам али ете се случват работи во животот... :D :D

На razocaranaODse, Bubamaricka и lindalove им се допаѓа ова.
  6. PunchMarmelade

PunchMarmelade Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    31
    Се согласувам.
    Јас имав врска на далечина..траеше прилично долго и беше бајаги сериозна.
    Бевме релација Белград-Атина.
    Далеку од пријатно и розевкасто,едвај на месец,месец ипол беа гледањата,бидејќи мојата работа тоа го дозволуваше.Ама ете..било што било,се се прекина поради трети причини (не дистанцата).

7. lea26

lea26 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Девојки а да ве прашам нешто
    јас бев во врска од далечина две цели години со прекини, ама повеке од гоина и пол бевме заедно
    во тоа време два пати се видовме оти јас одев кај него атој се само немаше врем раб факс нз што и секогаш за иста работа се каравме
    ете ми излезе прилика мене пред некој ден да одам во неговиот град и знаев во коај компанија раб ама не знаев каде се наоѓа ама ете среќа се видовме ептен случајно, правевме малку муабет и мораше јас да си заминам, и кога го извади телефонот на него слика од него со девојка, ок се направив како да не видов, и вцера зборам и го прашав ми вели сестраму била, ма која сестра? кој 25 годишен слика на дисплеј на моб е со сестраму, и реков дека не и верувам сум ја видел сестра и на фб и дека не е теаа и почна да прашува каде сум ја видела зошто не и верувам и зошто прашувам други личности..
    мегутоа нема врска цело време мислев дека е ладен, ама на тој начин да се дознае се е многу сурово, само и реков дека не треба да контактираме повеќе, и демек тој изнервиран ве молам зошто???
    а јас кај сум како да постапам
    ај ве молам кажете ми ваше мислење
    поздрав

8. lindalove

lindalove Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    25
    Во година и пол врска сте се виделе само два пати? Јас така сфаќам. Извини , ама мене тоа не ми личи на врска. И како ти излезе прилика да одиш во неговиот град, па малку разговаравте и ти мораше да си одиш, значи штом си отиде веднаш, сигурно градот е блиску. А за тоа дека 25 годишен може да биде на слика со сестра и, зошто да не? И нема што да се лутиш ако има друга, тоа веќе си требала да го знаеш ако сте се виделе само два пати. п.с Можеби погрешно сум разбрала.

9. razocaranaODse

razocaranaODse Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    10
    Здраво девојќи!!! Јас сум нова на форумот и така ѓи разлистував темиве и налетав на оваа,и бидејки имам искуство сакам да го сподолам со вас..Значи во врска сум скоро 1 год.со дечко кој не е од мојот град. Кога почнавме не бевме на ништо сериозно. Како одминуваше времето самата далечина како да не спојуваше се повеќе и повеќе. И двајцата живеевме за денот кога ке се видиме пофторно(се гледавме на недела време бидејќи тој работи,и ја искористувавме секоја можна прилика за да се видиме).Од самиот почеток иако не беше ништо сериозно си ветивме искреност еден на друг. Дека нема изневеруване,ако веќе сакаме да бидеме со некој/а да си кажеме отворено и да се разделиме,без повредуване. Еве веќе година дена фукционираме супер (пу,пу да не се урочам :D ).Сега се гледаме почесто,имаме комплетна доверба еден на друг,и неизмерно се сакаме. Никогаш ништо ни сум му забранила,ниту ми е забранил. Се разбираме и ни е супер. Е сега невелам дека не сме имале по некои мали караници но кои се биле за ситници,ништо посебно. А и како одминува времето врската ни станува се поцврста,и поцврста. Тој се знае со моиве,и јас со неговите. Кога доаѓа во мојот град преспива кај мене,и обратно кога одам јас,преспивам кај него...Значи сакав да казам дека ДА врските на далечина можат да успеат,но доколку се изградени со ИСКРЕНОСТ и ДОВЕРБА од двете страни...позз девојќи :))

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lea26

lea26 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    тој беше постојано зафатен со факс и работа и се само немаше време демек, и ке се скаравме и затоа се видовме само два пати од кој јас бев во неговиот град а тој се само не идеше, а постојано контактиравме на тел, мсн и тоа не зближи мегутоа секогаш држеше дистанца никогаш не зборуваше многу за него како да криеше нешто, а јас се надевав на многу повеќе...
    е како да не слика со сестра му ке имал на моб, не верувам во тоа, по што не се потруди многу да го негира тоа и да ми докажи дека грешам!
    како и да е врска во далечина не усева не се занесувајте многу,
    кај и да е се ке се сруши, машко си е машко ке си најде друга!!!!

11. razocaranaODse

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    10
    Па значи "дечкоти" ни најмалку не е бил заинтересиран за тебе,јас тоа така го сваќам бидејќи да бидеш со некого во врска година ипол не е малце,а вие во таа година ипол сте се виделе само два пати??? Па дај молим те имал премногу работа,бил зафатен со факс тоа се само изговори. Ок сваќам да не се видите една,две недели ама оваа вашево воопшто не ми личи на врска,а и сигурно не сте далеку како што опиша во претходниот пост дека ти излегла некоја работа си отишла во неговиот град,сте се виделе и си си заминала. Значи ако сака може да одвои од неговото време за да се видите. А и незнам како си се надевала на много повеќе кога и самата си свесна дека оваа вашево не водело никаде. Тој бил ладен спрема тебе, неможе да дојде да се видите,не кажувал многу,многу за неговиот живот...според мене обични глупости(без да се навредиш,ама тоа е мое мислене). Секој има право на свое мислене,твојата врска (ако можеш така да ја наречеш) не успеала,незначи дека сите врски не успеваат,за тоа си многу грешка. Како што кажав во мојот пост дека и јас имам врска на далечина и дека одлично функционираме. И мојот дечко работи,но сепак навагаме време за да се видиме. Кажав порано се гледавме на една недела,а сега се гледаме почесто,се случува да се видиме 3 до 4 пати во неделата. Сепак не се занесувам,само верувам дека ќе успееме,и двајцата имаме цврста желба и волја. А овој твојот неизразувал желба да те види,а не пак да планира нешто заедничко...

12. lindalove

lindalove Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    25
    нема врска тоа машко си е машко ... Зошто секогаш машките ги окривувате? Као демек ние девојките сме супер и сите на место.. Нема врска тоа. Без разлика дали било машко или женско, не зависи од тоа. Зависи од личноста, од карактерот.

На Bubamaricka и razocaranaODse им се допаѓа ова.
  13. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    2.356
    Леа ок разбирам дека си се разочарала и се тоа но немој да генерализираш. Нема врска муабетот машко си е машко... Па каков сака нека е доколку е заљубен и ако сака врската да успее и тоа како ќе најде време за девојката и нема ни да помисли да си најде друга. Истото важи и за нас девојките. На крај на краиштата далечината и не е фактор за тоа дали некој некого ќе изневери, и ќе бара друг. Па и во исто маало да се ако нема љубов и разбирање меѓу двајцата ништо нема да бидне од врската. Се зависи од каратерот и на двајцата. Разбирам дека ти е тешко и дека си се разочарала ама тоа не значи дека треба да ги обесхрабруваш другите и со сигурност да тврдиш дека врска на далечина не може да успее...

На razocaranaODse му/ѝ се допаѓа ова.
  14. razocaranaODse

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    10
    Потпуно се согласувам со тебе. Се е до личноста и карактерот. Ако двајцата партнери се сакаат,ако се искрени и имаат доверба еден во друг,ако се разбираат мегусебно, далечината непретставува никаква пречка за врската да не успее... ;)

15. lea26

lea26 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    да тој беше зафатен, но велеше дека ке се гледаме почесто во иднина што не се случи, како и да е тоа е не се замарам повеке со него само што ми е тешко што јас верував дека ке биде нешто повеке тој ми даваше надеж, но тоа е да се гледавме повеке се ке беше ок.. но ете се случи
    разочарана да сум ептен, за на тој начин да почнам пак контакт со некој нема да се случи!!
    мило ми е што има и такви што им услеала таква врска навистина ете кажувате дека успева и има разбирање кај мене очигледно немавме разбирање но во еден момент од животот не размислуваш правилно после кога ке се тргниш настрана поинаку ги гледаш сите работи..
    како и да е девојки фала на советите многу, сега видов дека тоа и не беше врска туку некој занес кој сакав да биде многу повеќе, но не бидна
    поздрав до сите вас :)

16. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Па и не баш. 70% успеваат.
    Мислам,ако има труд и доверба,зошто таа врска да не успее? Нема никаква пречка за да не успее таа врска.
    Јас би била во врска на далечина па до кај оди-оди :)

На razocaranaODse му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tina-63

tina-63 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    1.694
    Od moja strana e vaka jas imav 3 godisna vrska so deckoto i nekogas se slusavme nekogas ne vo glavno on setase jas si setav i bese ok nemase ic problemi nitu pak ljubomora.E sega istiot toj mi e maz i seuste ziveeme odalecno (uste malku) i vo pocetokot od brakot bese loso ama sega veke se naviknuvame na bracnite krizi.Znaci zavi si kako pocnala vrskata kolkava e zaemnata ljubov i razbiranjeto.
    [mod-kirilica:1k74nlf5][/mod-kirilica:1k74nlf5]

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    32.446
    Имав врска на далечина ( имам пишувано во темата мислам ) , но никако не одеше, бидејки пред се тој беше љубоморен премногу, до тој степен што не ми даваше кај другарка да одам на гости. И видов дека не оди и прекинавме. А сега се запознав со еден од друг град, сосема случајно и се гледаме веке 1 месец, сеуште е рано да кажувам што како, но сега за сега ни е многу ок. Се гледаме нон стоп( и покрај бројните обврски ), па ке видиме како ке биде натаму ...

19. MonnicaM

MonnicaM Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    I jas ne bev za vrski na dalecina,no eve ja imam i super funkcionira. Tocno e deka od cela godina mozebi 3-4 meseci se nemame videno,mozebi i poveke,no sepak se slusame,komunicirame i dobro ni odi sega za sega.Takvite vrski funkcioniraat se dodeka se ima doverba,ako fali toa,vrskata ke ja snema.Ova mi e 3ta vrska,site 3 mi se na dalecina ili vo drug grad,i super finkcioniraa se dodeka ne prestana doverbata megju nas.
    Dokolku se saka,se se moze ;)

20. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Секоја чест на оние кои можат да издржат ваква врска. Не се сите исти, не секој може да издржи далечина... Јас лично не би можела.

На crazylady и Chuck-Bass им се допаѓа ова.