Врска на далеЧна.... никогаш повеке.... Имав деЧko 7 години, а јас последната година од врската бев странство.. па од сто беше мн мирен... сега е женет....... повеке не...
Имав врска на далечина да кажеме неколку километри од градов наш далеку, сега сакам да пробам врска во друга земја, јас или сум луда или уште полуда. Незнам.... знам само да кажам сакај но не се врзувај премногу
Ако се работи за одреден период некој месец на пример тогаш да штета е да отфрлиш долгогодишна врска за неколку месеци што ке бидете разделени , но и тие неколку месеци се тешки , ако успее парот после многу е посилна врската, ама онака врска на далечина каде парот така функционира категорично НЕ !!!! тоа немаше шанси според мене
Грешите много што мислите дека не е успешна таквата врска. Јас имав .и еве после година дена врска,сега ке се вериме ...возможни се таквите врски ако постои искрена лубов,меѓу себно разбиране,искреност и доверба ...
ne duso, nikogas ne treba da bides kontradiktorna. ako go sakas-sakash go i kraj, ednostavno mora da postoi pricina za da bi se unistila vrskata na dalecina, obicno maskite zaebat neso...
за тебе можеби,ама за мене не и нема да бидат.... [/quote] ne duso, nikogas ne treba da bides kontradiktorna. ako go sakas-sakash go i kraj, ednostavno mora da postoi pricina za da bi se unistila vrskata na dalecina, obicno maskite zaebat neso...[/quote] и да нема причина со тек на време ке се подзапрашаш малку дали вреде се да чекаш некој во мојо случај немав излез,на мојот бивши не му текнуваше да си дојде,изгледа не му недостигав.Kако и да е јас преземав мерки
Од врските на далечина, ги одобрувам од различни градови, од типот охрид-струга и слично. Јас имам таква врска, и функционира веќе 10 месеци, а во нејзин прилог е тоа што учиме во ист град ^^
Па колку и да се трудам да бидам оптимистична и да верувам во тоа дека љубовта е семоќна,без навреда мислам дека ова не му служи на никого освен на мобилните оператори
Околностите донесоа и јас да имам врска на далечина... Летово заедно работевме во странство со дечко ми, но тој мораше да остане, а ја да се вратам, да ги довршам студиите... Не е лесно, не викам не. Најмногу од се ги мразам негативните коментари на околината и нивните зачудени погледи, но јас сум голем оптимист и ретко може таквите мислења да ми влијаат. Заедно сме 5 години, значи ова е само разделување за некоја година, две и потоа продолжуваме со нашите заеднички планови Треба да се биде истраен, стрпелив и се зависи од вас, колку сте вие посветени во таа врска.
еве ме мене после 4 години врска на далеЧина ВО БРАК!... љубовта бесе се сто не држесе заедно.. кога се има љубов се е можно.. иако морам да признам дека бесе премногу теско се помина и тоа.
секоја чест шо таквата врска им успева но сепак мислам ако двајца се сакаат ии на различни планети да се па еден ден ке бидат заедно
Додека студирав, со дечко ми бевме разделени, и се гледавме 2 пати месечно. Тешко е, да, меѓутоа, ако има меѓусебно разбирање и доверба, може да се успее. Еве, после 4 години врска преку телефон, живееме заедно веќе две години, со надминати недоразбирања и огромна доверба.
многу ми е мило вака кога ке слушнамм и јас имам врска на далечина и искрено сакам и мојава приказна да заврши како на girl-miri секоја честттт
И јас имам врска на далечина.Тој е од Охрид, јас од Скопје, а се запознавме на пат околу Европа Заедно сме веќе 3 години и се навикнавме.Верувам дека секој може да успее само ако се сака и ако си верува неизмерно.
Премногу проблеми со овие врски Единствено доколку двата партнери вложуваат многу и еднакво,би успеале/