Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска на далечина

Дискусија во 'Врски' започната од Mireto, 21 ноември 2009.

1. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Јас пред 2-3 години бев против вакви врски, зошто тешко е, ама ако ти се случи нема бегање, на крај краева срцето ако ти сака и си се заљубила, што можеш тука? :) :inlove: Се трпи за убавина.
    Не сакав порано затоа што е тешко, али сега ми се смена мислењето зошто тој што го сакам је из далека-друг град. :D Ти недостига постојано, сакаш почесто да се гледате да се милувате... Арно ама има една позитивна страна. Според мене мислам дека љубовта повеќе расте во ваква врска, затоа што има повеќе слобода, можеби е поретко гледањето ама кога ќе се видите е како прв пат и секогаш возбудливо затоа што знаете дека имате ден, два, три да си поминете најубаво. :inlove: И после кога ќе дојде момент и можност да бидете заедно повеќе време, најубаво ќе е.

На Mishela и crazylady им се допаѓа ова.
  2. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    642
    Дека мене не ми успеала врска на далечина не значи дека на сите нема да им успее.
    На некои страшно добро им оди во тоа. :clap: за нив !!

3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    во право си :) еве ја мојата после 4 години далеЧина е сега брак има :D и тоа со многу слога и љубов :)

знаЧи ако е далеЧина ако се има слога,верност и љубов се ке успее.

4. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Не сум имала..
    Ама сепак според мене ако има Љубов, да нема љубомора премногу и да има доверба.
    Ако ги има тие работи тогаш мислам дека и би успеала врската :)

5. Amore

Amore Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    76
    Тешко ми е што не го гледам и вака без обврски само на глупости мислам. Едвај чекам да почнат предавањата. А он јадниот ме трпи а има работа преку глава. Тешко ми е што не се ни слушаме редовно. Сакам само да поминат овие тешки денови.

6. Shoshanna1

Shoshanna1 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    47
    Имам ијас врска на далечина-различни градови, веќе 3 години. И можам да кажам дека ми е супер. Несогласувања и караници секако дека имало, но сме ги поминале со заедничко решение и со разговор, без разлика дали телефон, скајп, битно е што и двајцата имаме разбирање. Имало моменти кога сум се запрашала дали вреди, но кога ќе помислам колку многу ми е убаво кога тој е до мене, и како се однесува со мене и колку сум посмирена кога сум со него знам дека сум постапила правилно и не ми е криво. Го сакам.

7. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Еднаш сум пишала на темата за врска на далечина како што е и мојата. Сме минале многу,не велам дека е лесно,има многу препреки во секоја врска,а камоли во тие на далечина и не е доволна и пресудна само љубовта за да успее,треба многу доверба,волја за да се премине преку се и да се држи таа врска.Треба труд од страна на двајцата бидејќи нависитна е тешко.Ете ние после 5 години и 8 месеци се спремаме за веридба :$ :D .Некој да ми кажеше дека ќе биде вака и дека толку многу ќе поминеме заедно и ќе сме засекогаш еден крај друг немаше да поверувам а сега ете каде сме. Се успева во животот ако се сака и се може да се оствари.

На Katerinceee, Mishela и candise20 им се допаѓа ова.
  8. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    6.952
    Така е...Се се можи ако се сака...Јас имам врска на далечина и можам само да ви кажам дека ни успева и поубо ни е одколку кога беше тука...На почетокот беше тешко е велам не...Љубомора,копнеж,знајш дека не можиш да се видиш кога ке посакаш ама полека се навикнав и стварно ни е супер и на двата...Порано се гледвме секој ден и насекое наоѓавме некој рачки клечки за некој да биди лут а сега немаме време за таквите глупости и ко ке се видиме си се посветваме целосно еден на друг и дефинитивно поминваме поквалитетно време заедно одколку ко беше тука и се гледвме секој ден...Само треба воља... :inlove:

9. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    сакам да прашам во ред ли е врска на далечина? типот е од друг град,а сака врска сепак јас сум против бидејќи и никогаш не сум ни била и мислам дека тоа не е ни врска.Anything good about it? :?:

10. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    6.952
    Зависи...Воља е во прашање...Ако не се знајте со типот не си ја тупи главата за џабе...Ете јас за мене ќе си кажам...Јас одев со дечкото година и нешто ко замина тој во друг град мораше така да биди за нашата иднина се работи...Сепак треба голема доверба,разбирање итн.за врската да просперира...Ако мислиш дека типот заслужува да бидиш со него а фактички без него гоу фор ит! Позз :hai:

11. macedonia.timeless

macedonia.timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    137
    Мене ми нема успеано...
    Но ние бевме,и двајцата премногу тврдоглави се каравме за се...
    Љубомората беше присутна.
    Ако не е вртено на порака : кај беше ? Со кого? Како? Зошто? Што правеше ? Колку време?
    Таква врска не само на далечина и секојдневно да се гледаме нема да успее...

12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    знам дека таква врска теско да успее,али и јас после 3 години ова кај си со кој и тн.............на крај успеа љубовта и тоа сто покрај мојата голема љубомора се сакавме премногу и еве ме сега во брак :inlove: кој е многу убав,со повеке верба,љубов и разбирање :)

На bubibubibubi и macedonia.timeless им се допаѓа ова.
  13. Didushka

Didushka Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Sekako deka da dokolku se sakate i si veruvate eden vo drug. Jas sum vo vrska so decko koj zivee vo Stip a jas vo Skopje i naogjame vreme da se gledame shto pochsto i sekoj den postojano zborime na telefon a na den-dva i na skype. Povrzani sme eden so drug si veruvame se sakame si davame podrshka i ednostavno uspeva vrskata.
    [mod-kirilica:8sqd9mm5][/mod-kirilica:8sqd9mm5]

14. Ligavka

Ligavka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    88
    Ретко која завршува како успешна :!: Јас немам искуство со врска на далечина, но пошто сум премногу љубоморна би неможела да ја издржам ситуацијата!

15. Anne.B

Anne.B Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Немам искуство, но познавајќи се себе, не би имала проблем да издржам. Во ваква ситуација и партнерот треба да соработува, ама кога се има доверба ништо не е тешко. :)

16. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Ако се сака искрено и ако се има разбирање и доверба успева и тоа како дури функционира и многу поубаво од оние врски каде што секој ден се заедно бидејки со душа го чекате денот кога ке си дојде и кога ке си дојде неможете да се наситите еден на друг бидејки не сте се виделе....јас сум цело време во таква врска и можам да се пофалам дека имам супер врска !

На bubibubibubi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bubibubibubi

bubibubibubi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    25
    Може да успе доколку се сака и се има разбирање,доверба,љубов.Јас имам врска на далечина 4 години i 3 месеца.Не можам да кажам дека е лесно да се има таква врска,тешко е но се идржува само доколку си сигурен во својот партнер доколку имате планови за заедничка иднина. А што се однесува до љубомората секаде ја има и во нашата врска го имаше тоа -Кај си? Со кого си?Зошто? Тоа е само затоа што ти недостига партнерот.Но и тоа може да се надмине сватив дека тоа се само глупости и си ветив дека веке нема да има пораки од типот - Кај беше? Со кого? Како? Зошто - не вреде да се разделиш со дечкото заради глупости.Дечкото ми е докажал на многу начини дека само мене ме сака му верувам си дојде од странство само на 3 дена за да бидеме заедно, ако се сака се се може.Сега сум тажна што си замина ;( ;( ;( пред неколку часа се разделивме ама тоа е знам дека ќе дојде ден ќе надокнадиме за сите овие тешки денови со господ напред во прашање се само уште неколку месеци.
    п.с. Сите феминки што имаат врска на далечина да продолжат да не дозволат да се разделат со саканите заради љубомората,далечината, верувајте ќе дојде ден ќе бидете заедно.Еве пример како феминката girl miri она е успејала.Зошто да не успеете и вие? Поздрав до girl miri :* :* :*

18. ane1989

ane1989 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    E vaka dragi moi znaci i jas go imam istiot problem.Znaci imeno so decko mi sme zaeno 4 meseci razdaleceni 200km,na pocetokot se si bese ok ali kako sto pominuva vremeto on se poveke zbori samo za sebe,veke go nema ona iskazuvanje na ljubov,nekako ne posvetuva vnimanie na moite zelbi i problemi,vo tie 4 meseci se vidovme samo ednas i voedno bevme 3 dena 24/7.Rabotata e sto vo ovaj mesec komunicirame samo preku poraki,2pati raskina za banalna karanica od tipot razlicni mislenja,retko se javuva na skype voopsto i ne sedi,duri i trebase da mu spomnam za rodendenot za da se seti da mi go cestita.Saka da ziveeme zaedno vo negoviot grad so izgovor deka taka ke se smenat rab i ke se povrati bliskosta i custvata ke bidat kako sto bile.No dali posle seto ova vredi da napustam se tuka i da zaminam tamo so nadez deka rabotite ke se sredat?Ve molam za sovet.Blagodaram odnapred

19. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Јас не би рекла дека нешто ке се смени бидејки ако нешто му значиш ке се труди и вака да функционирате да се слушате повеќе да се гледате на скајп а како што сваќам кас тој избегава ете зорле и роденденот ти го честитач не ти велам да не одиш тоа е твоја одлука но според се ова што се случува размисли дали вреди.ислрено се надевам дека ке донесеш вистинска одлука

20. ane1989

ane1989 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    I jas mislam deka ne vredi da zrtvuam se,posto od edna gledna tocka negovata majka mi se javi da me ubeduva kao sk nee za mene nemalo rab tamo pa ke moral on da zived pod kirija so mene celo vreme a toj na toa kaza deka ona imala pravo I najdobro mislela so toj muabet,pa pocna da se vadi kao imam rab nemozam da visam na skype so tebe a parite sto ke go dadam za da dojdam da.se vidime ke moze za kirijata da se zacuvaat,pa na sekoja karanica spusta slusalka pa dufi ne se ni izvonuva ednostavno samo kaza ilo idas tuka I se snaogame sami ili sekoj po svoj pat :(