Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска на далечина

Дискусија во 'Врски' започната од Mireto, 21 ноември 2009.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.029
    Aне,не биди тажна.тој е мамин син,верувај и јас од таков се имам изгорено.штом дотаму дошло мајка му да ви кажува што да правите ,што не,под итно да го оставиш.некогаш далечината си го прави своето,но некогаш и во парнерот е проблемот како во твојот случај.нема што да одиш кај него,подобро разделете се,и онака 4 месеци не се којзнае колку многу,ќе го преболиш :!: .
    ти веќе си го открила неговиот карактер,и нема потреба дополнително да се измачуваш!поздрав и се најубаво од мене :hai:

На ane1989 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ane1989

ane1989 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Vi blagodaram na iskrenite soveti I ke ve poslusam ke si dojde nekoj sto ke me saka ceni I pocituva so celo srce I iskreno se nadevam deka od sega ke se druzime pocesto I ke si gi spodeluvame iskrenite mislenja zdobieni od iskustvoto sekoe dobro I na tebe mila :*
    [mod-kirilica:3dbfbzbs][/mod-kirilica:3dbfbzbs]

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. izgubena5555

izgubena5555 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    14
    како искусна личност на оваа тема би ти рекла батали го најискрено не вреди подобро да се спречи отколку да се лечи

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  4. zaguben

zaguben Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    170
    И јас го делам истото мислење како изгубена. Врската на далечина не функционира како што треба.

На пример ти си му верна на партнерот, но тој не е верен.
    Така да, не си го губи за џабе времето.

5. bubibubibubi

bubibubibubi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    25

Ане мое мислење е дека тој не те заслужува кога тој не ти посветува внимание,ти го заборавил роденденот, го нема на скајп, ти е раскинал два пати за банални работи? Размисли ако одлучиш да одиш дали вреде се да оставиш и да заминеш.Што кога утре ке дојде до кавга а сигурно ке има каде нема кавги пак ке ти раскине? Не сум против врска на далечина 200 км не значат ништо доколку и двајцата се сакате и двајцата имате заеднички планови,јас имам 4 годишна врска одалечена по 2600 км но многу е поразлична од твојата.Сепак и 4 месеци не се многу тука го делам истото мислење како и Hermosa тој е мамин син.Ти посакувам се најубаво се надевам ќе ја донесеш вистинската одлука :* :* :*

6. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    ајјјјјјјјјјјјј... Ова е страшно ане,каков е и сега таков ке биде и утре ке ти раскинува за се и сешто а тоа не е добро.И јас сум одалечена од мојот 13 км но сепак за било што да се рчнеме наогаме нешто заедничко и си продолжуваме како да не е ништо. За таков човек како твојот не вреди да оставиш се затоа што утре може и да те зареже и ти пак плачејки ке се вратиш кај твојте и тоа многу понижена

7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Бреј еурека! Ако ти е во близина ќе те гледа само тебе?! Партнерот ако е неверен и до тебе на кревет да е ќе си го тера филмот. Ти нема ни да знаеш.

На Chiwawa1208 и Hipica им се допаѓа ова.
  8. ane1989

ane1989 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Пробав многу пати да му казам кои раб ми сметаат и дека сум тазна,дека треба да ми посвети внимание да ме подрзи да ме ислуса но секогас вели дека нее до мене за да ги прави сите тие раб,а и за далје нема планови вика ке зивееме под кирија кесе снаогаме ти ке работис и јас и колку ке имаме ке имаме,кога му реков да ги разгледаме и другите опции и да не брзаме само каза дека нема да има друга опција,а за неговото однесуванје само ми реце јас сум ваков и нема да сс сменам сакас седи со мене сакас оди си не сум те врзал за себе,а за скипе и за слусанјето се вади дека бил премногу уморен и немал време за тие раб а јас сум го напинјала и не сум го разбирала :(

9. mackice

mackice Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    12
    во врска сум и јас 6 години и 10 месеци,дечко ми учеше факултет надвор од нашиот град после факултетот и се запосли таму и живее таму,на почетокот кога се запознавме беше на факултет 2 година и не бев многу заљубена на почетокот уште не го знаев доволно итн.Но со текот на времето го засакав многу ,беше многу фин,добар,паметен,човек на место без никаква мана и почна да ми смета што студира во друг град беше далеку од мене,не се гледавме толку,само плачев му викам да се откаже од факултетот да се врати назад ...доаѓаше за викенд дома и јас понекогаш одев таму ретко многу зошто не ме пуштаја од дома тогаш тазе и да седам со него.Бев и љубоморна многу со кого си како си,а многу учеше,и едни другарчинја ми рекоја еднаш како него дете не наоѓаш кога и да го викаме по цел ден учи не излегува освен на факултет и до маркет ,потоа љубомората се намали.Со сила и со плачење поминаја и тие 3 години додека заврши,секоја вечер сме плачеле како мали деца на телефон и некако се помина тоа..Од како заврши си дојде дома беше се супер ..али се додека после некој месец не се вработи и мораше да живее пак надвор од градот за мене беше тоа пеколот на земјата...И кога замина јас бев секој ден болна,глава ме болеше,ќе полудев.Додека после некое време не почнав јас да одам кај него па седевме заедно неколку дена во неделата,али не е тоа тоа можам да кажам катастрофа е врска во далечина од искуство многу е болно не знам немам снага више идими дојдими, а не се решава да се земем не знам што му е се-има време ,ќе биде,многу ти се брза,ме притискаш.А јас многу го сакам,како и он истото го кажува секој божји ден,вака е се како што пишав добар ,фин ,до сега барем ја како што знам ме нема изневерено не е таков тип,се докажал дека ме сака на секаков начин барем јас така чуствувам и мислам ...Само кога ќе му се спомне за брак не знам што му е,дали не ме сака како порано,или презафатен е со други обврски,дали се плаши од нешто,не знам и веќе немам живци ми се здосади вака ..Понекогаш мислам да го имав овој памет како сега што ми е тогаш кога се запознавме ќе го баталев одма не би трпела вака разделени,ама сега се фатив на орото 6 год и 10 месеци поминаа и ми е незговно од мојве дома,се трпам трпам собирам во себе ќе експлодирам некој ден.ПОМОШ ЗА СОВЕТ ШТО ДА ПРАВАМ ДЕКА ОВА НЕ СЕ ТРПИ САМО ОДИМЕ НАВАМУ НАТАМУ КАКО ПТИЦИ ПРЕСЕЛНИЦИ,ВРСКА ВО ДАЛЕЧИНА НИКАКО !!!!! ;( ;( ;( ;( ;( ;( МНОГУ СУМ ТАЖНА

10. bubibubibubi

bubibubibubi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    25

Јас ќе ти кажам седни разговарај со него кажи му искрено како се чуствуваш, кажи му дека повеќе не можиш вака да издржиш дека сакаш да сте заедно,обиди се да дознаеш која е причината што не сака брак (сега не знам колку год е твојот дечко но можеби е многу млад и да не е подготвен) може да има проблеми моментално а ти да не знаеш,а верувај дека те сака ако не те сака нема да биде со тебе уште пак и да има врска на далечина.Ти го сакаш ли?Убаво ли ти е со него?Размисли а што се однесува до твоите дома верувам дека ќе те подржат.Верувај знам како се осеќаш јас моментално поминувам нешто слично како тебе и јас го чекам тај ден кога ќе бидеме заедно, во нашиот случај не е дека не сака брак има друга X причина кај нас останаа само уште неколку месеци а заедно сме 4 години и јас сум мислила дека че експлодирам ама знам дека го сакам премногу и дека неможам да живеам без него.Се надевам и дека кај вас се ќе се среде во најскоро време искрено ти посакувам се најубаво и се надевам ќе ја донесеш вистинската одлука :* Инаку најлесно е да раскинете но што после тоа кога се сакате размисли убаво се надевам дека барем малку ти помогнав сепак ова е мое мислење :* :* :* се најубаво па пиши што ќе направиш

11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.029
    во тоа е проблемот душо,тој е тактичар и манипулатор,ма се за доброто на мамичка.ако ти е утеха,јас со ваков примерок раскинав врска од 3 ипол години,но фала богу се свестив на време.само различна ни беше приказната :!: .
    нема веќе што да ја мислиш таа работа,што било поминало животот продолжува,така?од такви како него ми се :puke: ,значи и на тебе кривица да ти префрла,верувај сето тоа го минав знам не ти е лесно бидејќи го сакаш и си била искрена кон него.секогаш имај свое јас ,не дозволувај на никој да те газии манипулира,а кога тогаш се ќе си дојде на своето место.поздрав уште еднаш :*

12. ane1989

ane1989 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    ти благодарам Hермоса на советчинјата стварно ми помогнаа смогнав сили и ја завршив приказната што би се рекло боље болан крај него бол бескраја,ти посакувам и тебе се најубаво и секое добро нека е со тебе :* :*

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    ПО СТОТИ ПАТ КЕ КАЖАМ УСПЕВА АКО СЕ САКА

На Shelea, Monique995, Cliona и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Chiwawa1208

Chiwawa1208 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2013
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    51
    Со дечко ми сме заедно веќе 5 години,јас сум му нему првата а ион мене првиот партнер со кој имаме сериозна врска и што сме го донеле дома пред своите.Знаев дека е различен од сите...мегутоа коа излезе дека ке оди да работи на брод и дека нема да се гледаме по 6 месеца ние воопшто не дискутиравме дали ке се стаиме на пауза,ке раскинеме или ке продолжиме...едноставно чувствата си го направија своето.Не дека беше лесно,секоја вечер сме на скајп,моментално него го чекам пошо сеа сме различни временски зони,на телефон со часови сме плачеле како деца...првиот и вториот пат ми беше мноооогу тешко,бев во депресии по 2-3 месеца,не излегував често,плачев...иако не ми префрлил ништо за излегување и слично јас едноставно не се чувствував исполнето без него и несакав да сум многу со луге...но еве сега се навикнавме,веке 2 години како оди и се врака,и по милион пати на најралични можни начини ми докажал дека ме сака.Не е воопшто сменет како што ми велеа дека ке биде или дека ке се заладат односите,туку напротив,на аеродром кога ке си дојдеше ме гушкаше пола саат и само ми дишеше во врат,не прозборе се додека не ме "издушка" и да ме осети дека сум до него.последноит пат пред да се врати неможев да го дочекам,требаше утредента да слета и да го земеме од аеродром,јас вечерта предходно бев на работа,и само дрндав како неможам да дочекам нема да заспијам од возбуда бев оклештена до небо,и паметот не ми беше тука а надвор терасата полна со гости,мислам дека имаше милион луге и работевме турбо.Кога одеднаш се вртам и од кривината се појавува другар му и си викам ај дошол да се договориме за утре кога ке одиме да го земеме...ама позади другар му го гледам НЕГО !!! Си ги протрив очињата и уште не ми се верува....ми падна цел сервис со тањири,цел ресторан гледа во мене,а он ме гушка,ме стиска ли ме стиска...јас не можам да се свестам што ми се деси...кога почнаа сите да ракоплескаат се повратив и почнав да му рипам, да го гушкам, да плачам,да се смеам и уше што не...после ми стана малце срам пошо сите зјапаа у нас :$ ...Се договорил само со другар му да ми прави ианенадување,слетал ден порано,прво дојде кај мене,па потоа кај неговите...и еве сеуште сме заедно и супер ни е...Сеа и јас сум љубоморна понекогаш у стилу со кој си шо праиш,ти се журкаш таму со Колумбијки,Шпањолки,Азијки,Црнкињи и слично,му реков дека ако има нешто поубаво да ми каже,дека боље ке помине,пошо ке знам дека било само за забава за една нок...до сега се колне дека нема ништо и другите шо ми кажуваат,тој не знае дека имам пријатели што работат со него велат дека е многу примерен..Но си реков самата на себе,со него се чувствувам најубаво на овој свет ! И колку ке трае нека трае,нема да ми биде жал за сето време со него бидејки ме научи на многу работи во животот и ме научи да се ценам себе.Незнам кај ке не дувне ветрот понатаму и што ке ми донесе овој досаден живот,но знам дека нема да жалам никогаш за се со него.Наскоро ке почнеме и да работиме заедно.Сепак,постапете онака како што се чувствувате,без многу љубомора,ценете си ги мегусебните чувства и најважно е да бидете искрени за да не бидете повредени вие или спротивната страна. Ви посакувам среќа и долга љубов на сите што драгите и сакани личности им се далеку.Поздрав,со надеж дека ке прочитам повеќе среќни приказни од животот. :hai:

На pamelche, LoveIsAllAround, Doozy и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Леле многу убава приказна,поубава и од дизни цртаните.Браво за вас се така сречни да си бидете :$ :clap: :* .Ете доказ дека и во далечина се успева само човек кога е лудо заљубен како мене и тебе :!: :!: :!: .Ние до душа не сме многу далеку не делат само 15км :D

На bubibubibubi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Се зависи од самите партнери и нивната сериозност во поглед на самата врска. Еве, јас и мм бевме од различни држави, не делеа повеќе од 500км па сепак нашата врска успеа и ние сме сега во брак веќе 1 ипол година. Точно дека не е лесно, секогаш постои она па од каде да знам дали ми е тој верен, таму може да прави што сака и јас да не знам, но, зар неможе да е така дури и ако сте од иста населба? Далечината е некое мерило? Не. Едноставно сами ќе знаете дали е или не за вас по тоа колку сте вие среќни и исполнети, доколку има нешто што ви смета во врската, ве прави несигурна, несреќна тогаш мислам дека е време да си направите муабет со партнерот и ако ништо не се промени, да го свртите грбот и да продолжите понатаму. Ние се гледавме еднаш во месецот, доаѓаше тој па одев јас и по неколку дена во месецот бевме заедно. Постојано бевме на скајп, со нетрпение ја чекав секоја наредна средба, и имав поголема блискост со него отколку со било кој претходно што сум била во врска а сме живееле на 15 минути еден од друг. Одевме заедно на одмори, уживавме секогаш кога бевме заедно, понекогаш се јавуваше и мала љубомора што е неизбежно во една врска за после 6 месеци некаде да ме запроси и за исто толку време од тогаш да ја закажеме нашата венчавка.

На bubibubibubi и hermosa им се допаѓа ова.
  17. Andromaster

Andromaster Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    66
    ...далечината и го прави на љубовта истото што и ветрот на искрата...ако е јак ке распламти во оган, ако е слаб, ке згасне...

На Nade-sunrise, Cliona и Ordinary им се допаѓа ова.
  18. Pepa-Rajkovik

Pepa-Rajkovik Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dali moze partnerot da te izneveruva ako e na dalecina?

19. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Па може ако сака, кој ќе го види, чуе или забрани :|

На Cliona му/ѝ се допаѓа ова.
  20. julie77

julie77 Форумски идол