Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска на далечина

Дискусија во 'Врски' започната од Mireto, 21 ноември 2009.

1. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Многу ли е одалечен твојот град од неговиот?
    Се плашиш дека врската не би успеала поради одалеченоста или поради тоа што сеуште не знаеш дали си го преболила бившиот?
    Доколку одалеченоста не е преголема и доколку имте можност почесто да се гледате пробај со дечкото.Ако не скајп не ти бега. Ама тоа пак не е врска...

2. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Каква врска би била таа ? Преку интернет на скајп и на фејсбук ? Го познаваш ли доволно момчето ?
    Јас мислам дека бараш само утеха. Инаку мислам дека не би успеала таква врска. Зарем во твојот град нема убави момчиња ? Не се брзај за нова врска.

3. longlife

longlife Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    da e razlikata samo vo eden grad bi se gledale preku viken..razlikata e vo toa sto toj zivee vo eden grad a uci vo drug grad..za vikendi ko ke odi doma dali da idi kaj mene vo gradov ili kaj negovite domaa...jas mislam da se otkazam od ovaa vrska a za uteha mislam i deka go prebolev bivshiot

4. loveisshit

loveisshit Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    26
    Врска на далечина е многу мизерно, еднаш имав еден дечко од друг град. Секој ден се слушавме на тел, нет, камери и триста чуда а 5 пати се имавме видено во пола година. Катастрофа, за џабе се малтретирaвме, демек многу се сакавме па кога ќе дојдеш, па со што, со кој, дрн дрн глупости. И сега кога ќе ми кажат дечко во странство или од друг град, неее колку и да е убав и добар, не не никако! :)

5. frutisima

frutisima Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    За мене важи ова, далеку од очи но не и од срце, јас си имам дечко со кој не сме од исто место, но доаѓа и седи тука па се враќа и така, за мене е тоа во ред и успева ако се сакате искрено ;)

6. micky

micky Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Zdravo.bi sakal ako moze nekoj sovet..so devojkata sme razdeleni mesec i pol mislam ne jas sum vo druga drzava..cuvstvuvam kako taa pocna da me ignorira poveke,prvata nedela ne bese taka i bese mnogu tesko isto kako i na mene mislam seuste mi e mnogu tesko no taa e nekako mnogu ladna so mene..mislam deka me saka seuste samo mi izgleda kako da e odalecena od mene...ja sakam mnogu i nemozam da podnesam da mi pravi taka..ve molam nekoj sovet kako moze da se zblizime mislam si odamja za 5 dena pa sakam da se zblizime povtrono ne sakam da ja izgubam...ve molam pomos..
    [mod-kirilica:2id387au][/mod-kirilica:2id387au]

7. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    КОГА СЕ САКА СЕ УСПЕВА ВО СЕ....И НЕ ВИЕ ДАЛЕЧИНАТА ИЗГОВОР....цел живот со дечкоми сме така во годината се видуваме 12 пати по 4-5 дена и уште сум жива и среќна и заљубена и верна....ПО ЦЕЛ МЕСЕЦ НЕ СЕ ВИДУВАМЕ А СЕПАК НЕ ПРЕСТАНАВМЕ ДА СЕ САКАМЕ....отиден е на работа за наша подобра иднина а јас си седам си го чекам и тоа е тоа.

8. Nobadys.Perfect

Nobadys.Perfect Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    526
    Паа... зависи од карактер до карактер.
    Имаше едно типче пред извесно време мене ме муваше (работата беше за озбилно сакал тој женска) а тој веќе имал женска така на далечина ко дознав се запрепастив, и во то не гледаше нешто лошо како демек то нормално е (муабето една на далечина една блиску а?) ха бе. И после то да вервам дека некој таму шо нашата комуникација се сведва на скајп или фб нема да проба ништо со друга. А и не само то еден ден и тебе ќе ти здосади оти никогаш не е со тебе ќе сте се виделе еднаш на 2 месеци голема работа на некој толку му трај врската како и да е то е само мое мислење ;)

9. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.626
    Јас имам 2 годишна врска на далечина која морам да признаам функционира супер(барем засега). Дури мислам дека има и предност во врските на далечина ..пример не се гледате секој ден -повеќе си недостасувате и нема да си здосадите(што е често случај кај паровите што се заедно секој ден), поголема слобода да си прошеташ со другарки , се разбира се тоа со доверба..ако ја има може да опстане и таа приврзаност да расте, секоја нова средба да биде возбудливо интересна, во спротивно не би успеела.. секако многу важно е трпението и толеранција на двата партнера. Ги подржувам овие врски, не е толку страшно како што мислите ;) Кој пробал знае :rofl:

На Zoza му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kaylee

Kaylee Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    22

Коментаров ми забоде во очи.Зошто го смени мислењето? Затоа што тебе не ти успеа,м? А на тие што им успеваат? Знаеш на колку луѓе им успеало? Штом не успеало тогаш тоа не било вистинско.

Исто и овој коментар.Зошто тешко? Ако е тешко тогаш не е љубов.

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sweets

sweets Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Успева.Но е реткост.
    Зошто? Затоа што не е проблем далечината,во никоја врска тоа не може да преставува проблем,туку проблемот е карактерот и љубовта.Доколку некој некого сака ни километри ни ништо нема да му преставуваат проблем.Но секако и ако има цврст карактер таа личност и е доволно стабилна.
    Значи,заклучок е дека се е до нас луѓето.
    И од тие што не им успеала врската на далечина 70% проблемот е до тоа што не била вистинска љубов и не штимало нешто во таа врска,далечината е изговор.
    Некои не се подготвени за таква врска,некои не се ни трудат,некои мислат дека се премногу млади и немаат ни време ни желба да чекаат некого,а пак некои се трудат и борат за својата љубов.И на крајот само вистинската победува. :)

12. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Успева...во зависност од личностите.
    Доколку се со цврст изграден карактер и решителни дека сакаат да успеат во таа врска - ќе успеат.
    Додека врска на далечина меѓу тинејџери малку потешко...сепак животот е пред нив,сакаат се да пробаат а со тоа и поголеми се шансите за изневерување. :)

13. Philippa

Philippa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    68
    Во нашето заедничарење тешко дека и четири месеци да сме биле блиску. Но секое наше ново видување, за мене е детска радост. Ги одбројувам минутите пред да се сретнеме. Кога само и помислувам на мирот кој и го дава на душава, верувајте не ни помислувам дали дечкото кој штотуку поминал покрај мене бил симпатичен. Едноставно, најважната точка во секоја врска, не само во онаа на далечина, е кога не си со мислата „па добро сега ни оди, за понатаму ќе видиме“, туку „тоа што го имам покрај себе (многу фигуративно, нели разговараме за врски на далечина :lol: ) е она по кое трагав и кое ме прави среќна и ќе сторам се за тоа така да остане.“

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mawotosweetie

mawotosweetie Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    3
    Врска на далечкина, хммм доста широка тема хаха пред некој ден на фб прочитав статус "Врската на далечина е најсреќна, сите четворица се среќни" можам да кажам дека го делам истото мислење но понекогаш баш тие врски кои повеќето ги исмејуваат се најуспешни..али сепак јас би играла сигурно и никогаш не би имала врска на далечина :)

15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.526
    Допаѓања:
    5.887
    ако се сакаат ,почитуваат,си веруваат ќе опстане секаква врска без оглед на се....

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    секако дека се опстанува ако постои љубов ако има доверба и почитување

17. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    Стварно ми е мило на тие што ви успеала врската на далечина, но јас сепак сум скептична, да не речам против.
    Да, ако се има љубов и разбирање и се остало, ќе успее..башка тука зависат и многу работи на пр. за која далечина се работи..Скопје-Битола не е исто со Скопје-БилоКојаДругаДржава.. но, секогаш останува прашањето дали те вара..од кај знаеш што прави таму? Може циле миле се супер со тебе, а таму си се забавува, да не речам најстрашното, си има женска..

Каква сака астрономска љубов нека е тоа, друго е кога е некаде таму, а друго е кога е до тебе.

18. BeautyQueen

BeautyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    32

Исто и јас ќе морам да започнам врска на далечина. Дечко ми ќе оди на факултет но во друга држава. Јас секогаш сум оптимистка па мислам дека ќе успее. Тој ќе гледа колку ѓто може почесто да се врајќа а и знам деќа ме сака а и јас него. Иако понекогаш се замислувам што би можело да се случи во друга држава, дружење со други девојки сепак како што кажам оптимистка сум.

19. solnishko

solnishko Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    73
    Дечко ми веќе една година е на факултет во друг град, на почетокот ни беше многу тешко, но ако се сака, се е можно. Врската ни се зацврсти многу повеќе :) Сепак се зависи од карактерот, довербата, љубовта! :)

Прикачени фајлови:

• more.jpg
      more.jpg
      Големина на фајлот:
      73,7 KB
      Прегледи:
      112
  20. Agawa

Agawa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    280
    Мислам дека би можела да успее, во случаи каде што владее љубов, искреност и почит.
    На мене мислам дека не би ми успеала зашто не можам ниту еден ден без да го гушнам и бакнам, гледајќи го во очите да му кажам дека го сакам најмногу. :)