Лавице, ако се слушате на телефон толку долго немој да викаш дека тој не те почитува. Те почитува ете и дошол на погреб. Сосема е доволно гледање еднаш неделно. Не мора да значи дека ако не ти ги кажува тие работи дека не те сака. Мене ми изгледа како да има некоја мака дечкото. Поразговарај и прашај дали нешто го мачи.
Другарка ми имаше таква врска, и гадно се заеба. Дечкото пред да отидеше на факс, се беше ок, беше совршен, се им беше убаво, и покажуваше дека многу ја сака, кога и да се скараа, тој ја средуваше целата ситуација. Отиде на факс, ја изневери со многу, и после 4 месеци раскинаа. Другарка ми ги загуби нервите. Далечина за врска е за двајца кои се зрели, кои знаат што сакат од таа врска, и луѓе што имаат трпение, доверба.
Mene mn mi e krivo..se custvuvam mn neubavo koga ke vidam moi drugarki vrska so edna god pa se gledaat 3-4 pati nedelno...mene site mi vikaat kako toa ne doaga kaj tebe?kako toa ne te viknal?tolku dolgo odite a ne se gledate cesto...me ubiva toa...jas bi rekla od pisanoto nemozes da izbegas...kolku u da se karame sekogas vodam inat i ne popustam...ke pomine 2 dena i ke pomislam da poznavas nekoj dolgo vreme i da ti go snema odednas...pak ke mu se javAm..mn sum promenliva....neznam ...kako da mi e napraveno da nmz da mu raskinam pisete mi
во друга држава далеку каде јас нема да можам да појдам ама мислам ако нема да се врати барем ќе дојди
BubiDubi мене на твое место би ми било непријатно пред се шо се вика до вчера бившиот дечко сум го водела денес сегашниот. И во право се твоите родители, вашата куќа не е хотел. Кога веќе мисли да доаѓа, зависи од тоа колку ќе остане помогни му да си обезбеди сместување ем аќе имате повеќе приватност од кај тебе дома. Lavica.4 ако ти незнаеш оти си сеуште со него, ние ич незнаеме. Јас ипак би рекла дека е се до карактерот на човек, пример и јас несакам такви лигавења. Па незнам колку години имаш ама чим одиш на работа сигурно си возрасна, не сте деца. Викаш дека не доаѓал кај тебе, епа за тоа доаѓање треба средства. Ако тој не доаѓа отиди ти, направи нешто.
Eloves jas bi rekla koga se saka se se moze.Ne e kraj na svet deckoto sto si e naucen samo so kola nAjnormalno treba sredstva ama ima avtobus de 35 nisto ne se..Tolku detsko ponasanje..sum bila vo mn pokratki vrski so mn poveke pocituvanje...samo vreme sto pominuva isto e se...
Здраво, јас би сакала да го прочитам вашето мислење околку оваа тема..Јас сум во врска веќе 3 години,на почетокот беше преубаво односно 2 години поминаа пребрзо и преубаво..Но потоа тој замина во Америка, се се промени во однос на неговите ставови, мислења и однесувања.Мене лично ми пречи тоа, тој стана многу посесивен, прави некои работи што нејкат него да му ги прават..Постојано ми вика ти ме нервираш, ти си таа што ги прави кавгите и сл. Да во некои случаи навистина е така, но фала богу никој неможе да биде 24/7 виновен. Јас имам долго размислувано за тоа дали само јас ги правам караниците, но кога зборувам со некого сеедно дали е од моја или со поблиските од негова страна ми викаат дека јас сум многу попустлива ама јас незнам како да се поставам.. -Инаку многумина викаат зашто не раскинете,па он е далеку и сл..ама ни јас ни тој немаме сила да ги кажеме тие зборови и да прекинеме.. Фала ви однапред..
Ова е исто ко јас да сум го пишала..Сите ти ветуваат убавини и на крај кога има некоја причина ние ги ствараме нервозите..
Celebrity033 далечината го менува човекот на некој начин и нормално е да се одачелите. Никогаш не сум поддржувала вакви врски. Колку и да се сакате, почитувате и се во ред ама далечината си го прави своето. Ретко кога некоја врска успеала. Пред се љубомората руши се. Конкретно за твојот случај, тој е сега во Аметика таму најверојатно запознал други луѓе, стекнал нови пријателства и нормално е да се променат неговите ставови и мислења за некои работи. И најискрено тешко дека оваа врска ќе продолжи. Јас на твое место би раскинала. Нема конкретна причина ама далечината си го прави своето ти кажав зошто. Со сила убавина не бива, ако ти сега не раскинеш биди сигурна дека тој ќе ти раскине кад-тад. А зошто неможете да ги изговорите тие зборови овде причината е навиката. Епа 2 години не се малку, навикнати сте еден на друг. И залудно е да се обвинувате и нервирате еден со друг безпричина. Тоа што не оди и не оди.
nemozam da prekinam da se smeam na tie so si fakaat decko od stranstvo za da imaat so sto da se falat ednas sretnav na domasna zabava eden francuz so doaga u skopje sekoja godina za da kjari zensko, deka kaj nego doma nikoj ne mu obrnuva vnimanie
Јас сум во ваква врска, повеќе од година и пол, и функсионираме најмнормално затоа што тој многу често доаѓа за Мак. Имаме многу доверба еден на друг, е сега кога би била обратна ситуацијата, тој ако не доаѓа толку често незнам дали би се впуштила во ваква врска. Не заради довербата него да не се одалечиме и психичи еден од друг. Ако има љубов и доверба може да опстои ваква врска а ако нема доверба и до тебе да ти е нема да опстои таа врска.
Зависи до карактерот на личноста со која си во врска а многу зависи и од нас самите. Ако има взаемна доверба се е ок, ама ако нема и се уништуваш самата себе или те уништува тој на секој 5 мин ти звони те испрашува каде си и сака да ти го знае секој чекор тоа е друго , ќе попуштиш психички брзо. Нормално е да се слушаш со дечкото повеќе пати на ден, ама барем ако е до тебе ќе мислиш дека му го знаеш секој чекор , што и не мора да значи, некој може и пред нос да ти набива рогови. Мислам дека ваквите врски се потешки , има повеќе досадувања, љубомора , почесто се мислиш и се прашуваш каде е сега, каде шета без мене, па ќе ги броиш месеците и деновите за средба , и се тоа може да те промени многу или тебе или него, знам многу вакви примери. Не ме сваќајте погрешно со ова не сакав да докажам дека некој му е роб на некого , или дека ако е до тебе постојано се ќе е сјајно.
Во ваква врска сум година и нешто и можам да кажам дека во подобра врска не сум била. Се гледаме еднаш неделно, еве сега зафати колоквиумска се немаме видено 2 и нешто недели ама добро тераме, воопшто нема притисок. Дури и мотивација ми е повеќе да учам. Си велам ај сега учи, утре ќе го видиш. Воопшто не барам цело време да ми кажува кај оди и со кого е бидејќи нема зошто да досадувам, ништо нема да постигнам, знам дека ако сака да ме изневери тоа ќе го направи макар и цело време да бидам со него и му верувам. Ниту тој ме замара, ниту киснам цело време на телефон и скајп, и мислам дека е така бидејќи и двајцата сме премногу чувствителни и знаеме дека на тој начин само ќе се оддалечиме. Воопшто не се прашувам каде е сега, еве го шета без мене, туку си велам ајде дојди да се шетаме и ние. Едно нешто е сигурно: Вреди чекањето до наредната средба! Секој пат одново се заљубувам во него.
луѓе многу е тешко врска во далечина дечко ми замина во Германија и не можам без негоо многуу ми фалиии а треба да чекам три месеци да поминатт