Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска на далечина

Дискусија во 'Врски' започната од Mireto, 21 ноември 2009.

1. Nikiii12

Nikiii12 Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    34
    Јас имав и сеуште имам врска на далечина.. Првите два три месеци ми беа најтешки... Значи фали прегратка, фали да те гушне кога заспиваш, фали бакнеж... Абе све фали али се трпи... Се гледаме на месец, два а сега еве не сме видени три месеци... Кога прв пат замина неможевме еден без друг па се врати ппсле 20 дена и ме побара за жена пошто неможевме веќе така и се веривме... Ама врска на далечина е најслатка врска, најслатко е гушкањето, најслатко е бакнувањето, најсладок е односот :$.. Се е најслако и сигурна дум и убедена сум дека врска на далечина успева ако е доволно јака и ако доволно силно љубиш..:)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Tajnaotrovna, Umbrella22 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.353
    Допаѓања:
    171.297
    Врската на далечина е многу убава, сите 4ца се среќни" :rofl:

На stejsi2005, Valerin, baba Rada и 4 други им се допаѓа ова.
  3. izabela.nik

izabela.nik Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    Да не давам ама морам да прашам. Пустата се изнаплакав секој втор ден. Како тоа ти е убаво. Колку години имате ако не е тајна Не знам мене ми е пеколно тешко. Што правите што зборувате не знам мене се ме тера на карање и плачење.

4. Nikiii12

Nikiii12 Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    34
    Се карате затоа што мислите дека или ти или тој ќе бидете излажани или недај боже изневерени така?.. Ее подалеку тие мисли.. Никогаш не му имам спомнато "ти мене ме лажиш" немој ни ти и се ќе биде во ред.. Почесто пишувајте си или слушајте се.. И никако тие негативни мисли се позитивно само.. За да не мислиш на тоа најди некоја занимација прави нешто занимавај се.. Иначе многу сме млади имаме по 20 години.. :drunk::*

5. izabela.nik

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    Е па можеби е до тоа до годините. Јас сум доста повозрасна. И не се караме затоа што не си веруваме. Јас не мислам дека ќе ме изневери. Постојано сме на интернет. Но проблемот е што чувствувам притисок со годините и не можноста да отидам јас таму. многу далеку многу документи визи процедури итн итн
    Сепак благодарам

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    81.342
    Леле колку само ми се повраќа од овие муабети, ама најискрено.

До самите луѓе е, ако таа врска или „врска“ на далечина која ја имаат не им значи ама баш ништо, си прават вакви екскурзии на мозок и се бламираат пред светот.
    Мене ми е понижување пред самата себе да имам врска на далечина, а да се гледам и да спијам со друг. Срамота, не знам како ваквите луѓе легнуваат да спијат навечер со мирна совест.

На tinkerbelll, Oneo, Adi888 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Само првата вечер е кошмарна а после се навикнуваш, убаво ти доаѓа и спиеш ко бајче.
    Машко ќе те изневери и во близина а камоли на далечина..они имаат меѓу нозе фабрика, производство кое мора секој ден да го дистрибуираат:)

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  8. izabela.nik

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    Секој има право на мислење. но.. вие ова од искуство? Ве изневериле или? Еве јас имам врска на далечина ама знам дека не ме изневерува.

На Viktorijaaa5, Rose96 и Mishela им се допаѓа ова.
  9. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    81.342
    Нема грешка, се надевам дека си свесна каква глупост кажа. Никој не е секс-машина.
    Фала богу, луѓе сме, не сме животни во дивина па да не можеме да си ги потиснеме сексуалните потребни.

Не сум таков карактер и не би му го направила тоа на никого.
    Истото се очекува и од партнерот. Пред сè, не би била со партнер кој гледам дека има тенденција да шантра натаму-наваму, би го откачила во првиот момент на сомнеж, не сум тој карактер да се измачувам и да живеам во сомнежи, а не пак да се осудам да изневерам било кој.
    Жал ми е што имаш такво мислење за мажите, навистина.

На Oneo, Giovanna, mimiiiii и 4 други им се допаѓа ова.
  10. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Моето мислење е оформено со факти, искуство....маж на далечина и верен....чија ми га Џуро работава...искрено ти кажувам непостои такво мачко створење, едино ако не му се пружила шанса.
    Исто важи за жените, дојде ли шанса на видик. ке изиграва монахиња кратко време...ама три -пет-година дена..дај молимте!!

11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.353
    Допаѓања:
    171.297
    Деца се сеуште и веруваат дека се што лета се јаде гледај да не дознаеш дека те вара коа ке дознаеш е веке касно
    Инаку мојот предходен пост не го пишав од мое искуство него го начекав на една страна па го изкопирав

На baba Rada и Petar80 им се допаѓа ова.
  12. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    81.342
    И моето мислење е оформено со факти и лично искуство, зошто мислиш дека би зборувала од ракав?!
    Далеку сум од дете, малку сте грешка со есапот и двете. :)

До човекот што го имаш до тебе е, а и до самата тебе. Ако некоја сака да шантра наоколу, нека не бара вина во мажите, зашто како викаат - како правиш, така ќе ти прават.
    Кога ти немаш намера да бидеш верна, не очекувај ѕвездички од партнерот.
    Истото важи и обратно.

Мене овие муабети ми се нешто налик тинејџерски глупости, да не кажам бљувотини.
    Несозреаност на ниво, срамота за таквите поединци.

На stejsi2005, tinkerbelll, Oneo и 10 други им се допаѓа ова.
  13. izabela.nik

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    Точно така и јас сум далеку од дете. а таквите ниски страсти доста луѓе знаат да си ги исконтролираат. Невелам дека нема исклучоци. Но и некој друг треба да мисли дека има и поинакви од тие што тие ги сретнале и имале искуство со нив а не да се даваат генерализации. Секое обобштување е не вистинито.

На Viktorijaaa5, baba Rada и Mishela им се допаѓа ова.
  14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.951
    Допаѓања:
    90.178
    А се си мислам дека вие што велите дека не постои маж и жена што не изневерува најпрво го кажувате тоа од ваше искуство.Дека вас ве изневериле па во прва прилика истото сте го направиле и вие.
    Не велам дека не постојат такви кои што ја користат секоја прилика за неверство но верувајте дека во овој свет постојат луѓе кои знаат вистински да сакат и да бидат верни.
    Колку и да се зборува за оваа секогаш ќе има луѓе кои ќе бидат и од едната и од другата страна. Но би ве замолила понекогаш поубаво да зборувате само за себе отколку во множина и сите мажи и жени да ги ставате во исти кош.

На Oneo, WarriorAngel, mimiiiii и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас сум против за врска на далечина. Каква е таа врска ако еднаш во месецот се гледаш.

На Tanjamm и baba Rada им се допаѓа ова.
  16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Кога некој кажува мислење, треба да се земат во обзир и годините на старост..мислењето заедно со стареењето се менува во тек на животот...така да неверството на 2о -40 год. е блуд, разврат, неморал...а неверството после 40 год.и понатаму е потреба, нормална работа.....а после 55 год и понатаму мислат дека -Абе ајде не се зафркавајте..кој онииииии..абе нема шанси:D

17. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.521
    Допаѓања:
    27.937
    Имам врска на далечина вејке една година искрено на почеток изгледаше како невозможно но баш спротивното излезе :) Не го изневерувам не ме изневерува се сакаме тоа е најбитно многу често се слушеме во текот на денот се гледаме на камера.... А она чуство кога треба да се видите после долго време таква возбуда се чуствува како да се гледате прв пат кога ке се гушнеш нешто преубаво.

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nikiii12

Nikiii12 Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    34
    Таа врска е најслатка врска ако љубиш најсилно ;)

На WarriorAngel и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.
  19. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    81.342
    Да, потреба е да го изневериш сопругот, ова ко изјава на годината.
    Срамота.

Очигледно паровите во брак кои не се изневеруваат се нешто неарни во паметот според твоето мислење.

Според мене, кога нештата не одат се знае што треба да се направи, неверството не е решение или оправдување за тоа, ама не е тема на муабет ова.
    И пак генерализираш, а тоа не ми се допаѓа, зашто ретки се таквите во мое окржувуање кои изневерувањето го чувствуваат како потреба.

На vitamina, Viktorijaaa5 и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  20. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879

и само уште еден цитат во врска со темата:

" Далечината и го прави на љубовта она што ветарот и го прави на искрата.
    Ако е мала, ќе ја угасне. Ако е голема, ќе ја разгори ! "

На LadyC, Hapburn Audrey, Outlook и 6 други им се допаѓа ова.