Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска со женет човек

Дискусија во 'Врски' започната од Bianca, 9 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. NelChe

NelChe Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    277
    Прво, ако тебе ти се обраќав, ќе те ЦИТИРАВ. Е баш тоа што си го кликнала за мојот пост да ти излезе во розево правоаголниче. Ама можда мувата е на капата..;
    Второ, дали пак би направила таков чекор или двочекор не е битно и си е твоја работа;
    И трето, не сум јас судија за да те судам, и никој тебе не те нападна, ама очигледно совеста ти работи, што ме радува. Само си го коментирам мојот став по ова прашање.

На milaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. red

red Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    130
    јас имав напишано дека тоа е едно искуство, а ти го напиша горе наведеното и по то заклучив дека не однесва на мене, а не дека сум со `мувата на капата` позз

3. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    каква врска бре,тоа е една авантура која кога ке заврши може да остави последици со катастрофални размери...да видиме вака,имаш дечко и те изневерил...сигурно ке збеснеш,а замисли да ти биде сопруг,човек кој пред Бога се заколнал дека ке те сака додека смртта не ве раздели,човек кој ти го подарил најубавиот животен дар,твоето дете,човек со кој си создала дом,место каде што си најсрекна на светот...и дознаваш дека сето тоа е само илузија,дека неговата љубов не е твоја,времето кое треба да го помине покрај неговото дете го поминува покрај некоја друга,тоа е премногу болно и не дај боже да го доживееш како мајка и сопруга...Јас не сум мажена,имав авантура со женет човек која траеше една година,тогаш бев помлада,позелена и не ги свакав вистински работите,не му правев проблеми и мислев дека не е важно што сум му втора виолина,бев убедена дека има чувства за мене,живеев во фантазии не свакајки дека колку и да ни е убаво заедно тој сепак вечерта ке спие покрај жена му а јас сама...се се смени додека не ми кажа една вечер...свесна ли си дека поради тебе децата не си ги гледам...е тогаш беше крај и јас бев нечие дете,тогаш си помислив што ако татко ми го прави ова и некоја ја краде неговата љубов? не можев да ги преболам тие зборови,и му раскинав ...дури во тој момент ја погледнав реалноста и сватив во што сум се впуштила,на крај краишта има толку многу мажи,слободни кои би ти го посветиле целото свое внимание и љубов само тебе:)

На red му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LadyN

LadyN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    124
    Какво срце треба да имаш за да се впуштиш во врска со женет човек, а поготовоо ако има деца ццц. Разводот го оправдувам, ако не им чини бракот нек се разведат и подобро ќе им биде и на децата,а не да ги гледаат нивните родители кои не се сакаат...секако е подобра опција од тоа да ги гледаш како секојдневно се расправаат. И неможе некој да каже дека се заљубил во женет и толку,не можеш да се правдаш дека не си знаела дека е женет( па добро за нашава МАКЕДОНИЈА се работи, распрашај се и одма се дознава, а сега па и со ФБ ептен). Значи мене и кога само ќе ми се засвиѓа некој одма изигравам детектив и дознавам многу за личноста, зошто не оправдувам ни кога е во врска изневерувањето а за во брак па не станува збор!

5. beticka

beticka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    22
    vrska bez obvrska taka se vika toa ,i nema tuka sto da se komentira,ako sakate zivotot da vi bide kompliciran uste poveke-povelete ,osven toa pomislete samo na site ubavi momenti koi treba da gi pominete sami, a mozete da bidete so nekoj koj navistina ve saka i pocituva-ili mazite se sposobni da sakaat dve zeni odednas.nesto sto netreba da si go dozvolat ni mazite ni zenite za svoe dobro i za dobroto na nivnite angelcinja doma.pozzzzz
    [mod-kirilica:xrs9hzpe][/mod-kirilica:xrs9hzpe]

6. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    добро бе засто го критикувате девојЧето какво срце имас,бла бла бла па казете едноставно не Чини и крај а не ваква си таква си а и тој слепецот не е некој светец тој покусал она приватила бидна згресила се надевам ке се освести девојцево позз

7. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    смислата на форумот мислам дека е секој да даде мислење за темата,да споделе искуство ако сака секако да даде совет... критиките нека си се зачуваат за себе освен ако некој самиот отвори тема и да бара лични мислења се разбира... кој е компетентен да критикува НИКОЈ па и боже мој никој не е совршен секој има напраено грешка или ќе напрај во животот...

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  8. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    932
    Не само што не ги оправдувам туку и ги осудувам девојките кои се во врска со женет.
    Причината е таа што истото се случи со татко ми . Јас имав само 15 години и во моментот имав дечко и носрмално се допишувавме или ќе правиме муабет по телефон и јас после тоа со глупава насмевка шетав низ дома. Ете таа глупава насмевка јас ја забележав кај него и јас бев таа која откри дека си има посебна картичка човекот за швалерката и јас бев таа која виде можеби 50 нејзини пораки јас бев таа на која после тоа и се гадеше да има нормална врска и која го исклучи сиот свет. Јас бев таа која што го вразуми човекот на кого што сега ретко и му правам муабет и му викам тато. И затоа НЕ. Никаква "љубов " нема да ме натера да го направам тоа никакви цмнм цмнм слатки зборови. И тоа затоа што имам достоинство збор што во вашиот речник очигледно го нема...

На Lina24, mims-89 и Offspring им се допаѓа ова.
  9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    човекот се учи од грешките!и нема ни една особа на планетава земја што нема згрешено! тој што е безгрешен, прв нека го фрли каменот ;) човечки е да се згреши и да се покае, но нечовечки е ако продолжуваш да грешиш без ни најмалку грижа на совест! искрено, не ги осудувам девојките што свесно се во врска со таков маж, и што си гледаат само за својата среќа! но, ги сожалувам! и тоа премногу! да застане некоја таква до мене, ќе ја гледам како нешто ниско, мизерно, ќе ми се згади ,шубе ќе ми биде да седам до некоја што знам дека е нечија *швалерка*, (а најтрагичното е тоа што не ја боли ама ич какво недело прави)! ама тоа чувство во мене ќе се јави не од омраза- туку од сожалување!

10. 2manydjs

2manydjs Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2010
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    11
    Многу глупав чекор, како прво каков човек сте вие кога би можеле да ја уништите среќата на некои невини суштества (децата) како второ што очекувате од таков човек, дека можеби ке ја остави жена му и децата за да биде со вас, ајде и да остави се, зар може да му се верува на тој човек?? зар нема може и на вас истото да ви го направи? Единствено незрели личности можат да го направат ова, со животински инстинкти, себични. Ако не си среќен во бракот имај храброст и застани пред себе, разведи се па прави што сакаш, така и децата ќе ги заштитиш да не гледаат омраза и незадоволство. Еееее татковци, татковци.. А што да кажам за девојките што се впуштиле во ваква авантура.. малце повише активирајте ги мозочињата, имајте достоинство, не го губите по паркинзи и мотели :x

11. plavusha

plavusha Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    124
    [mod-navredi:29z4gsnp][/mod-navredi:29z4gsnp]

На kaja1101, mims-89 и blond им се допаѓа ова.
  12. anima

anima Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    275
    Немојте да зборувате за чувства,демек толку го сакате па и покрај тоа што е женет неможете да се одделите од него.Ма немој.Девојки кои имаат свое јас и карактер пред се,кога ќе ги повреди дечкото кој бај д веј не е женет,туку со кого имаат нормална врска,ќе кажат крај,вака неможе па ако треба и ќе поминат низ болно раскинување само затоа што имаат гордост и достоинство,а вие кои сте се вљубиле во женети неможете да прекинете,многу ви е тешко.Ај ве молам доста со тие патетики,овде има млади луѓе кои ве читаат и каков пример им давате?
    Добро ви рекоа девојките погоре,дај Боже да почувствувате на ваша кожа како некој ви го заведува сопругот,или уште полошо,еден ден кога ќе имате ќерки,да имаат криза во бракот само затоа што некоја помлада и позгодна си ја оправдува врската со вашиот зет,па тогаш да видам како ќе ги оправдувате врските со оженет човек!

На Sanis, al-vik и blond им се допаѓа ова.
  13. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    ^ А па ништо чудно и на ќерката мажот да го сврти, чисто за да провери дали е добар за неа.
    Девојки без морал... страшно, ама ако мило ми е што има вакви за да не потсетат нас останатите колку многу вредиме ;)

На Scarlet88 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.090
    http://www.youtube.com/watch?v=Pg2mhunskgI

неверствата и безобразлукот , нарцистичката необјаснива потреба да се растури нечие семејство датира од поодамна ...

На sonce777 и blond им се допаѓа ова.
  15. crnokosata

crnokosata Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    124
    гасна комора за таквите девојки тие се штета на државата никаква корист од нив еееејјј да расипеш семејство на некој треба да си без морал и најглупава и најлесна личност на цел свет божееее стварно неможам да ги сватам таквите личности што очекуваат они од тој маж,дека ке ја остави жена му мај дааај

16. violinistka

violinistka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    152
    Тие што идат со женети луѓе се девојки,без грам човечност,срам и што е најважно-морал!!Кога легнуваат со таков човек,воопшто не им е гајле дали се причина за растурање на нечие семејство.Познавав таква една жена идеше со женет човек и уште како гордо се носеше со тоа,воопшто не и беше гајле.Битно "госпоѓата" убаво си поминувала што е друго битно??!! ц ц ц
    Знаете таа врска како заврши??Човекот умре а таа не можеше да му отиде на погреб да го посети,како ќе отиде пред неговото семејство..Стварно за никаде..!!

17. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.119
    Допаѓања:
    2.710
    Има една стара Кинеска поговорка-Од к*рви спас нема!!! :D :D :D Се разбира ич не е Кинеска поговоркава ама важи насекаде низ Светов, така и кај нас ако се спасиш од една од втората нема, никнуваат ко печурки послем киша.

На Sanis, De-lovely и blond им се допаѓа ова.
  18. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Лелеее што ви е на вас бре луѓе? Каква врска со женет човек? Па нели ви е срам? Како прво, си ја уништуваш твојата гордост и твоето достоинство, второ, повредуваш други луѓе без притоа да помислиш како им е нив...поточно како и е неа...на таа што го чека дома...Сигурна сум дека многу од вас кои сте биле во таква врска, претходно сте имале барем една другарка која била изневерена од дечко и, и како правило, веднаш штом ќе дознаете која е девојката со која ја изневерил, ја правите лом, ја осудувате, ја оговарате и имате најлошо мислење за неа...а потоа истото сте го правеле и вие, т.е. не истото, туку многу полошо, врска со ЖЕНЕТ човек!!! И ве молам, немојте да се вадете со љубов и емоции, демек знам дека е погрешно ама не можам го сакам... Кога си почнала да го правиш тоа сигурно сеуште НЕ СИ ГО САКАЛА!!! Ќе речете, па јас откако го засакав почнав да го правам тоа, а претходно само се дружевме... Ниту ова не е изговор!!! Кога на почеток само сте се „дружеле“, сигурно сте почнале да чувствувате и да приметуватате дека постои повеќе од другарство...и дека флертувате меѓусебно...Епа во овој критичен момент, наместо да продолжите со таквото „дружење“, најпаметно што можете да сторете е да се отргнете од него дур е со време...а тоа би било лесно, бидејќи, иако чувствувате некоја привлечност, сепак, тоа сеуште не е љубов...и оп, грешката нема да биде направена!!!
    Значи, заклучок, тие што правите така, или немате совест, самопочит и достоинство, или пак, имате толку ниска самодоверба што ви е потребно некој зафатен да биде заинтересиран за вас за да се чувствувате добро...демек он има жена ама јас му се допаѓам... ми се гади од таквите... Секој кој е доволно свесен и совесен може многу лесно да избегни ваква врска...

На al-vik му/ѝ се допаѓа ова.
  19. G.a.r.a

G.a.r.a Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo ..jas sum nova i bas za ovaa tema se upisav ovde ...za zal ili za sreka neznam ni jas samata veke ...ama se sluci i toa e ....
    Jas sum momentalno vo"vrska" so zenet covek ..ne e bas vrska ama se gledame si pisuvame kolku so mozeme i koga mozeme rabotime zaedno i sme sekogas zaedno na pauzi i se .... jas koga go prv pat vidov mi se dopadna i gledam taka dobar fin mlad decko ne ni pomislih da e zenet ne daj boze ...dobro i posle nekolku dena on pocna okolu mene ova ona i jas svativ deka sakam takva licnost so mene za napred vo zivoto kako razmisluva i kako gleda na mene me postuva i cene previse ... ama za nesreka jas doznav deka e zenet toj mi kaza se koga se vidovme prviot pat i mi rece deka se vo vaza na razvod deka zivotot zaednicki ne im odi deka nemaat veke ni sex ni dbdj
    [mod-kirilica:1jsw43xy][/mod-kirilica:1jsw43xy]

20. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    ^^ Гара а дали тој човек има деца или не?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.