Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска со женет човек

Дискусија во 'Врски' започната од Bianca, 9 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. srnicka24

srnicka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    45
    a be devojki pri tolku mazi na svetov vie se fakate za nesto sto e zabraneto....ne ve osuduvam no nikogas jas ne bi se zamesala vo necij brak i ne bi bila vtora..prvo toa za mene e tezok grev da bides so nekoj sto e vo vrska a da ne zborime vo brak i vtora rabota ke poludam da mu bidam vtora na nekoj..so toj sto sum sakam da mu bidam edna i edinstvena da znam deka me saka samo mene a ne da go delam so druga..on ke si tera keifi a jas glavata ke si ja cukam...nikogas...sto e moe sakam da e samo moe.....mi se losi koga ke pomislam spiel nokta so zena mu pa utredenta so mene bljak :evil: zatoa razmislete pred da se vpustate vo vakvi gnasni raboti

2. ilove

ilove Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    јас не ја оправдувам ова врска оти сепак ти ке бидиш најмногу повредена, Би влегла во таква врска доколку го сакам премногу и можам да се замислам, но сепак колку и да се чуствуваш прекрасно не си дозволувај....

3. lolitaa

lolitaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    81
    Јас само ваков тип на врска не поддржувам доколку се работела за една ноќ ајде може да помине али вака женет и плус деца да има па јас не знам како не би и било на некоја жал да го прави тоа па не дај боже да го растури бракот или сто други ситуации,тоа некако ми е катастрофа незнам зошто,ако не иде некој брак боље е да се прекине отколку такви видови на врски да се ствараат,ова од мене е едно големо НЕ!

4. lolitaa

lolitaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    81
    и не кажав дека од 100 случаеви жени што биле со женет човек испаѓале извисени и со празни ветувања а само да се каже 5-6 успеале во тоа,мислам дека не може ни да опстане и да се одвива во правилна насока,освен ако тој не се разведе и притоа да биде со нејзе.

5. shiningstar

shiningstar Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    308
    Така почнува ...

На martincencee му/ѝ се допаѓа ова.
  6. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Bi sakala devojkite koi na pocetokot pisuvaa deka imaat vrska so ozenet ili devojkata koja ja postavi temata da iskomentiraat nesto na temava, da se slozat ili da demantiraat neciv stav.
    Mene licno me interesira nekoja koja imala ili ima vrska so ozenet da mi kaze Dali nekogas za vreme na taa vrska ste razmislile za negovata sopruga, dali nekogas vi padnalo zal i ste imale griza na sovest???Dali nekogas ste se stavile na nejzino mesto i ste se zaprasale kako bi vi bilo vam vasiot iden soprug toa da vi go napravi, a vie do usi da ste zaljubeni vo vasiot soprug,a,a,a??? Zarem nikogas ne ste bile iznevereni od vasite deckovci pa neznaete kakvo e toa custvo, a kamoli koga so nekogo si vo brak??? I uste milion drugi prasanja....
    I kazete mi ZOSTO??? Zosto toa go pravite, samo nemojte da mi kazete od ljubov, sekoe vljubuvanje ima i odljubuvanje kolku toa i da e tesko i bolno.
    I mn me nervira koga nekoj ke kaze taka pravat vo cel svet, ili toa e evropsko ili neznam sto. Znaci ako site vo svetot taka pravat toa znaci deka toa e ispravno??? Pa ako site vo svetot i "evropa" pocnat da se drogiraat, pa sto toa e normalno ajde site ke pocneme da se drogirame. Otidov off topic
    pozz devojki

7. lolitaa

lolitaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    81
    Ова ич не е европски,али секаде го има,може сте се измешале за легнување на една вечер а тоа е скроз друга работа ради некоја си потреба на мажот и да се потруди да не дознае жената,не знам кој го спомнал тоа европски,катастрофа зборам за брак со деца дека е катастрофа,а и без е себично подмолно и болно за таа негова жена и не би сакала јас да предизвикам такво чувство кај некоја,боље тој ако е некој си тип фраер незнам уште што да побара развод отколку да праи такви за мене подли и понижувачки работи за жената

8. just-girl

just-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    не можам да осудам некго зашто не е наше да судиме, може да се случи такво нешто и зарем е тоа пострашно одколку некои други злосторства? всушност врската со оженет човек и не може да се каже дека е злосторство, но секогаш едната страна е повредена и тоа е тажно, никогаш не е тој повреден, зашто сите важни моменти ќе ги минува со сопругата а на другата и останува да чека кога тој ќе може да се искраде. не знам дали некој би сакал да е на второ место, колку и да постои љубов сепак си на второ место секогаш е прва неговата сопруга.

9. pahulja

pahulja Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Nie ne sme tie sto treba da sudime na nekoj , ima koj treba i toa treba da ni bide jasno!
    Vrska so zenet covek ne e dobra ni za koj, ni za nego, ni za tebe, a ni za lugevo okolu zatoa sto ke bidat povredeni sekoj na svoj nacin. Ima nekoi ubavi momenti ali mislam da zena ne treba da zivee od necii momenti i ostatoci. Zena e celo bice i treba da si pocituva samata sebe i od tie vrski da se cuva. Mada nikoj ne moze da znae sto ti nosi den, i nekogas srce ne bira kogo ke saka. Ponekogas mnogu brzo nesvesno ke vlezes vo toa i nema da primetis duri ne bide kasno za nazad. Vo cela ta sostojba jas nikogas ne ja okrivuvam zena ili osoba koja e slobodna nego drugata strana poradi toa sto nie koi sme slobodni nase e da probuvame a od drugata strana treba da postoji feedback , drugata strana treba da bide taa koja ke odbie zatoa sto ja pocituva i ja sakaa svoajta polovina koja sto sedi doma, koja sto go e saka i koaj sto go e ceka. Ne mozes da nateras nekoj da bide so tebe ili da uradi nesto ako taj neko ne sakaa toa da go napravi....
    Edinstvena rabota e deka zene treba da bide cela zena a ne polovina .... :!:

10. kacita

kacita Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    1
    mislam deka samo tie sto osetile kako e da da se bide zenet covek ja razbiraat temava. nekogas mazite zabludeni ke odat so nekoja BUDALA koja gi trpi site nivni gluposti, 2,3,5,10 godini i ke se recat pa greota e zenava da ja ostavam i ke ja zemat za zena i posle mazot ke si vrti edna, druga, treta a taa ke si molci. Togas e kriva zenata sto toj idiot go zela za maz. Eve jas so eden takov odam 2 i pol godini, znaci ozenet e samo sto se zapoznavme ,,greskata,, veke bese napravena, soprugata mu bese ostanata bremena. Uste dodeka go pievme prvoto drugarsko kafe mi kazuvase se za zena mu, znaci me ucese NEMOJ DA SE OMAZIS SAMO KOLKU DA BIDIS OMAZENA SAKAJ GO PA OMAZI SE . ne ja pravi istata greska kako jas- taka mi zboruvase, mi bese eden vid ucitel, i taka jas zabludena vo negovite pouki prodolziv da se gledam so nego se do den denes koga osekam kako e samo moj, no pak si odi doma mu za spienje cekam da se razvedi no nekako ne ide. Znam deka me saka mi dokazal mnogu pati site znaat za nas, negovi prijateli, rodnini, razlika sme 6 godini, nemozam nikako da mu raskinam site priliki sum gi propustila zosto se zaljubiv. kako sega da go ostavam nemozam....

11. Schmetterling

Schmetterling Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    14
    викаш сите прилики си ги изгубила а имаш само 21 година! допрва ќе имаш уште многу прилики ама само доколку се тргнеш од тој женет човек,е сега зависи ти што сакаш...а ако си уште со него од страв дека ќе останеш сама,дека ќе немаш повеќе прилики за љубов-на погрешен пат си...јас искрено би ти советувала да се тргнеш од него,зошто не секогаш е најбитна љубовта,како што можеш да се заљубиш така можеш и да престанеш да сакаш некој,од искуство кажувам,само треба да си одлучна...извини ама не ги оправдувам воопшто таквите врски поготово кога ќе видам дака вака млади девојки си го упропастуваат животот,ај да беше некоја 35 годишна па да немаш каде ни мажена ни ништо па да сфатам некако ама вака не можам...едноставно сама си ги скратуваш шансите за убава,нормална врска со некој кој ќе нема такво минато зад себе...несакам да ме сфатиш дека те осудувам,само сакам да ти укажам дека грешиш,ама сепак ти си знаеш најубаво за тебе..позз

12. kacita

kacita Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    1
    sosema si vo pravo , eve sega imav prilika da mu raskinam i pak mu potpadnav ednostavno ne znam zosto ne mozam da trgnam po nov pst i da recam stop, kraj, covece teraj si doma, do nekade i od sozaluvanje poke ne sum go ostavila zosto znam deka mn ke pati po mene i nikogas nema dabide sreken doma ne si se stavam sebe si na prvo mesto sto e moja greska. sega imam mn podobra prilika kaj nekoj sto ke mu bidam edna i edinstvena i tesko mi e da zaminam so nego.
    istiov problem mi e veke dolgo vreme...zosto nemozam da raskinam??? premnogu sum razocarana samo toj me pravi srekna

13. anima

anima Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    275
    Секој има право на свој живот,не сме ние тие што треба да судиме но сепак ќе го искажам мојот став за ова прашање-НЕ,врска со оженет човек тоа никако,на самата помисла дека уништувам нечија среќа па колку и да не ја сака тој жена му нема шанси,а замисли да имаат дете кое го чека секој ден секоја вечер да се врати татко му,и тој доаѓа откај тебе т.е откај швалерката ахх на самата помисла мене ми е многу одвратна оваа работа,но сепак мислам дека во животот се се враќа па сега ти што имаш врска со оженет човек замисли си само дека еден ден ке имаш ќерка која ќе ја омажиш но за жал неговата љубов спрема ќерка ти повеке нема да е иста,и тој ќе почне да бара друѓи и ќе најде некоја што ке се заљуби во него и започне врска со оженет човек,баш некоја таква како што си била ТИ (зборам општо значи )дали и тогаш ќе го поддржуваш овој човек и ќе и кажеш на ќерка ти тоа е тоа нема веќе љубов дај разведи се и ти си најди друг или ке се молиш да се средат работите????...Лесно е да се заљубиш, тешко е да си судиш самиот на себе...

14. Schmetterling

Schmetterling Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    14
    тешко ти е претпоставувам,затоа што не си се тргнала на време од него,ама сега тоа е што е ,не можеш да го вратиш времето назад и не се измачувај со тоа....е сега како што ти реков зависи од тебе што сакаш,дали да продолжиш со него или да си дадеш прилика со друг,размисли убаво и реши...и не заборавај да се ставиш на 1 место...па од ко ке решиш што е најубаво за тебе ќе знаеш што да правиш. ако решиш да го напуштиш знам дека ќе ти биде тешко ама верувај ќе издржиш,мораш да се убедуваш самата дека можеш да издржиш,дека те чека нешто поубаво,можеби нема толку брзо да дојде ама не се обесхрабрувај,сигуно ќе дојде ;) па размисли си убаво и не се секирај,еден ден ке се смееш на сето ова :)

15. kacita

kacita Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    1
    of kamo da bide taka navikata e mn losa taa e postrasna i od sakanjeto naviknata sum na nego ne bi funkcionirala bez toa na sekoj sat da go slusam no nekkako ke moramm , vo pravo ste site, vi blagodaram

16. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Кацита, можеби навистина го сакаш човекот и ете си навикната на него, но те молам помисли на ова: како би ти било тебе, татко ти да оди со друга жена која не е твоја мајка, а твојата мајка да седи дома покрај тебе и да се прашува КАДЕ погрешила. Стави се на местото на неговото дете (сигурно се породила веќе жена му)...
    Немој.

17. kacita

kacita Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    1
    таа беше бремена кога почнавме да се гледаме сега веќе има 2 и пол годинки девојчето за кое се осеќам виновна... еве по малку се оддалечувам ама тешко ми оди :(
    не знам како ќе успеам и него му е многу тешко ;(

18. Jacy

Jacy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    ke go ostavis togas koga sama ke svatis kolku deteto sto go ima ke pocne da go menuva poveke od samiot cin "BRAK"I site soveti na ovoj svet nema da ti pomognat zosto ti ocigledno si svesna deka pravis greska taka da dodeka samata ne odlucis nisto ne ti pomaga .A veruvaj da te saka tolku ke ja ostavi zatoa sto porano razvodot se smetase kako sram ,grev ... ili neznam sto no vo ova vreme toa e sekojdnevie .I razmisli ubavo dali taa ljubov e tolku silna za da mozes da go prifatis i negovoto dete ? Nemam nikakvi predrasudi megutua imam takvo iskustvo ,i jas nekogas mislev"samo neka se razvede a sto ako ima dete ?" megutoa kako pocnav da sozrevam svativ deka ne e taka takviot maz utre moze i tebe istoto da ti go napravi da te ostavi so deca ,pazmisluvaj taka moze ke ti bide polesno .Jas definitivno se otkazav od nego koga prv pat go vidov so kerkickata kako se seta kako ja drzese samo .. toj nebese istiot covek sto go znaev i togas svativ deka vo negoviot zivot definitivno nema mesto za mene i ako nekogas imalo se se smenilo so raganjeto na deteto

19. kacita

kacita Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    1
    za da ne me povredi, nikade ne e izlezen ni so devojceto, no toa ne e moja vina nikogas ne sum mu zabranila jas..a zenamu ufff nemozam da ja podnesamm od sto mi zboorel toj sekako neubavo za nea i sega ja mrazam.....
    a go sakam nego mnogu, poveke i od sebe ama ne bi bila spremna na nekoi potezi....moram da go napustam :( no mnogu mi e teskoo

20. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    153
    Ме испровоцираа твоите постови па морам да ти кажам некои работи.
    Свесна ли си што правиш?? Прво жената што ја мразиш немаш никаква причина да ја мразиш, туку треба она тебе да те презира затоа што и го уништи семејството уште пред и да основа. Незнам навистина каков човек треба да си, да знаеш дека некоја жена носи дете, се радува на него, планира некаква иднина, а ти на нејзината несреќа да градиш среќа и да уништуваш цело семејство уште и пред да се формирало.Се што е свето си погазила и ти и твојот избран. Свесна ли си тоа девојче какви последици ќе има цел живот, од недостаток на татковска грижа и внимание??? Знаеш ли колку болка си нанела и на таа жена па и на тоа дете кога ќе почне да разбира за некоја година.Тоа се лузни кои остануваа за цел живот. Нема да ти кажам да го оставиш, туку мислам дека си се заслужувате двајцата, терај си со него, но не позади нечиј грб, бар дајте и шанса на таа жена да живее малку и да биде среќна,пошто сигурно не била многу долго време. Можеби бев груба, ама се воздржував доста, немаш право нити да се љутиш ни да ми замераш.Толку.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.