Врска со корисник или дилер на дрога

Discussion in 'Врски' started by Monce89, Jul 9, 2010.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Скроз е 'нормално' на некоја фамилијарна прослава, каде што се со деца, да се испијанат пола од луѓето...
    Ама не дај Боже да спомниш трева |(

2. fana

fana Форумски идол

Се прска со кокаин.

Он топик. Понастрана од такви луѓе. Не си ја барајте бељата со 'боринче'.

3. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Не би бил,ни со корисник на било каква дрога,ни со дилер.За мене тотално неприфатливо е вакво нешто.

mssuniquee, Mantub, poppie and 5 others like this.
  4. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Зошто најлош совет? Ако таа него му значи и сака да има фамилија како што тој нејзе и велел зошто па да не бира? Зошто да ја лажи дека ќе се откажи а повторно да зема ? Нека си одлучи што му е помило .

Mantub likes this.
  5. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Јас не би се плеткала со зависници од било кој вид. Немам намера да се изгубам себе си сакајќи да му помогнам бидејќи тоа не е возможно.

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Побрзо би била со рекреативен пафкач на трева, отколку рекретивен 'алкохоличар' (условно речен, односно, некој кој од време-на време се пијани)

7. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Те сфаќам и не ми сметааат луѓе што пушат трева воопшто, зборувам за некои што користат потешки дроги или премногу алкохол на кои мозокот им е веќе оштетен и не размислуваат чисто. А иначе лично знам луѓе што пушат трева а се сосема океј. :)

S.W.A.G and WildMk like this.
  8. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

2Ја видов темава и ми разбуди некои сеќавања.Мојата прва љубов,во втора година средно уште конзумираше се и сешто.Некако се губеше на моменти,како да не беше способен самиот да размислува.Сега,3 години подоцна,упропастен е целиот,нема другари и мислам дека ќе биде тешко одново да изгради иднина (со оглед на тоа што уште конзумира скоро секаков вид тешка дрога).Секој има право на втора шанса но јас си ја научив лекцијата со него:)

Last edited: May 10, 2020
  9. John Snow

John Snow Форумски идол

Зависи за каква дрога станува збор, дали е лесна или тешка. Ако се работи за трава не гледам проблем, ако е навлечена на тешки дроги искрено не би ставал здрава рака у оган због љубави. Со дилерка што да не, баш би сакал да видам како би изгледало тоа.

П.с Џоинт прскан со кокс? Скап џоинт тоа у пм:worried:

10. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

По логикава на џоинтов со кока прскан,треба да е 80 евра еден,што нема логика,прв пат слушам дека со кока трева прскаат,знам за со хероин дека ја прскаат тревата.Не сум многу упатен ова ми се муабети од маалските џанкерчиња (без навреда) :)

Last edited: May 10, 2020
    Alisa22, *Amethyst* and John Snow like this.
  11. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

И мене ми падна чудно за трева прскана со кока, ама си викам ај да не коментирам може работиве се смениле :rofl:
    Реално, таа трева би коштала више од 50евра :D

Јас немам проблем да сум со тип што пафка јер сум пафкала и јас плус и другарка имам што си е редовна у пафкање.
    Имам братучетка што е многу подлабоко навлезена во опијати имав понуда за нешто подруго да пробам ама ја одбив зашто реално не знаев како мојот организам би прифатил, и драго ми е што повеќе од трева немам пробано.

12. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Сум имала искуство со двајца што не можеа ден да пројдат без да се издуваат. На едниот кога му пререков ми рече "немој да си пробала да ми збориш против, џабе ти е мене ми е убаво" и од тогаш му немав зуцнато на таа тема али знаев дека за кратко ќе прекинеме па и не се замарав многу. Небо и земја разлика беше тој у карактер пред и после трева. Ужас.

Вториов беше постар од мене и веќе 10тина години редовно си конзумирал па немав ни корист од тоа да му кажам дека ми смета иако кога му имав спомнато јас лично дека сум против, почна да намалува. Е сеа па вториов трезен беше швркнат а надуван беше таман :D

13. WildMk

WildMk Форумски идол

:rofl:Ме изнасмеа
    Да си здрава и жива :D

14. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Не би била ни со пушач, не па да пафка или скраја да е, потешки дроги да користи. Никаква зависност не сакам кај партнер.

15. WildMk

WildMk Форумски идол

Мене не ми пречи ако повремено пафка... како што реков.
    Не ми смета и да пие алкохол, повремено и да не се опива.

*Amethyst* and Feminka22 like this.
  16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Порано многу ми се свиѓаа машки што пушат цигари, марихуана...:rofl: се додека не запознав поубаво вистински зависници и сфатив дека не сакам да имам ништо со нив.Еве само цигари не ми сметаат иако јас не сум пушач, ама врска со некој што има посериозна зависност не е ништо наивно.

Feminka22 likes this.
  17. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Недекатојшодејтавпушешемара ама поќе ми сметаат цигари. „И алкохол“ - рече алкохоличарот. So yeah. Во секој случај неќам да ме лажи, пушам - не пушам. Сакам да знам на шо сум, да не е „ма4е за тебе оставам еве“ и по две недели да дознам од трети дека уште зема, зад мој грб. Врска зад грб не се гради. Ако не е рекреативно и преминва во зависност, би била таму како поддршка за да се подобри. Рекреативно и јас посегам, никому ништо. Само сите карти да се на маса. Исто така условување „или јас или - било шо тука, не само марихуана -“ е контраефективно. Неќите таква врска. Ако осетите дека мора да го условите партнерот, пиши пропало. Некогаш е подобро да раскиниш, ако не можиш да стигниш до компромис. Можи е вистински чоек, во грешно време само. И то е океј.

WildMk, *Amethyst* and FVP like this.
  18. FVP

FVP Популарен член

Инаку мене ми сметаат повеќе тие шо пушат цигари него марихуана. Реално ствара повеќе зависност и е поштетно. Марихуаната некои ја консумираат и од медицински потреби (ПТСД, масла како за анорексија, ХИВ, хемотерапии, итн.) И сум за нејзина легализација и за рекреативни цели. Истото важи и за печурките каде микродозирањето се покажало дека дури има позитивни ефекти врз луѓето посебно одредени категории. Кокаинот многу лесно ствара зависност, но ако го земаш пример еднаш во три месеци на забава, нема ништо тука. Под зависници со кои никогаш не би била во врска спаѓаат луѓе кои не можат да се контролираат и ги искористуваат тие психотропни супстанции, кои не мора да бидат нелегални, пр. Бенадрил за алергии некои го користат да бидат хај.

WildMk, S.W.A.G, *Amethyst* and 2 others like this.
  19. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Не би била ниту со алкохоличар ниту со некој кој пуши марихуана или внесува било какви дроги ниту со некој што пуши цигари ,не би сакала да бидам со било каков зависник , за мене исто ми е и алкохоличар и наркоман.

20. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Никогаш не би била во врска со зависник или дилер.
    Имам пример во потесна фамилија, каде што зависникот е сега во затвор, за кои треба да лежи една година, а на сопругата остави две деца, малото има само два месеци. Кога се роди првото дете, вети дека ќе се откаже, ќе се смени како личност.|( Веќе никој во ништо не му верува. Нема ни еден ден работено, пари за дрога (не знам каков тип користи, ама сигурно е кокаин) имаше така што крадеше од дома. После почна и од други места, и така заврши во затвор. Иначе, беше две години на одвикнување во Негорци.:) Мене ми е за децата жал, не за него.

Mencia, cresa-jagoda and GirlLove like this.