Не сакате црнокожи, а сепак има и многу од "нашите" кои имаат темна боја на кожа, едноставно повеќе пигмент. Ке го земам за пример татко ми, тој има неверојатно темна боја на кожа, најтемен е од цела фамилија, а не сме мешани. Јас имам светла кожа, мајка ми исто, и неговите родители исто вклучувајки ја и цела останата фамилија. Го имам забележано истото и кај многу други македонци. Во ред е да не ви се привлечни физички, нели секој си има свои преференци кога станува збор за романтични врски, али таа е границата.. се што оди понатаму се вбројува во национализам и расизам. Имав другарка која исто така имаше доста темна боја на кожа, речиси приближно како Ромите што имаат. И никогаш не наишле на дискриминација ни таа ни татко ми, а ни многу други што сум ги познавала со слични карактеристики а биле ете македонци. Што значи предрасудите и разликите си ги стварате во главата. Можеби сме различни, но сме еднакви. И многу просто делува кога со гадење опишувате како изгледале кога ке се слечат на лето. А чекај нели вие истите што зборувате против темнокожите одите на одмор и хибернирате по цел ден на плажа за да поцрните? Мислам.. where's the logic here?
Кога ја читам темава се осеќам ко да сум во робовладетелско општество ...... Аман бе луѓе , сега ми е јасно што светот не гледа ко утепана нација бидејќи кај нас е се табу ! Чувале раса своја , абе ајде ! Греота млади образувани луѓе со мислења и норми од четрс-турско
Crncite do sega ne sum primetila da imaat miris. Indijcite da. Ama toa e zatoa sto jadat mnogu zacineta hrana. Od toa mirisaat. Familijarnata struktura im e kako nashata. SveKriva se mesha segde. I ziveat vo zaednica. Site. Ima crnci koi se mnogu ubavi, visoki, zgodni, mhm mhm. Isto i indijcite mi se simpaticni, ama ne do tolku kako crncite. Inaku crncite se vospituvani kako nas. Tie zenite gi nosat bukvalno vo race. Gi pocituvaat kako princezi. Problemot kaj niv e sto poligamijata e dosta prisutna, osobeno vo zapadna Afrika. Pa tie mozat da se ozenat so crnkinja, i paralelno da si imaat i devojka, pa i deca so nea. I od azijatite ima ubavi maski, ama za zal se relativno niski, taka da ne im obrakjam mnogu vnimanie. Crncite obozavaat plavushi. Valda za da im izlezat pobeli decata Mene ne bi mi smetalo da imam maz od bilo koja rasa, dokolku ne e religiozen. Ni vozrast. Pomlad da e de. A toa deka belite sme bile mnogu pametni, nemojte ve molam. Rasistite i poddrzuvacite na cista Makedonija ste primer deka ne sme. 540 godini tursko, tolku mnogu sme izmeshani, a da se pravite deka ste cisti, please... nemojte.
Правиш огромна грешка, особа со темен тен кај нас пример ромите немаат никаква врска со она што се нарекува црнец, нивната кожа е сосема поразлина, не би можела да ја опишам затоа што е навистина специфична, дури внатрешноста на устата или вагината имаат многу поинаква боја од нашата. Национализам расизам е кога некого мразиш заради неговата национана припадност или боја на кожа, а не е национализам ако не сакаш да општиш со нив или да бидеш во врска. Додека она што јас го имам во себе е патриотизам затоа што премногу си го сакам мојот род и сигурна сум дека освен маедонец никој друг не дага во предвид, зборам за човек со кого би била во брак и би родила барем 3 деца. Многу сакам да имам барем една ќерка за да го продолжи нашиот род затоа што јас имам една поинаква теорија дека жените се тие кои го продолжуваат родот затоа што ги носат девет месеци децата во себе за разлика од мажите кои даваат само семенски материјал.
Generalno se ova sto go zboruvas ne e tocno. Crncite imaat ubedlivo najgolema stapka na polni bolesti, sida, srcevi problemi, semejno nasilstvo i singl majki. Vo obrazovanie pokazuvaat ubedlivo najlosi rezultati sekade. Afrika e uste daleku polosa. Golema siromastija, prosecen zivoten vek e pomal duplo od Evropa, nenormalno visok stepen na umreni bebinja i taka natamu. Najzdrava nacija vo svetot se Japoncite so 85 godini prosecen zivoten vek. Nemaat kriminal, problemi so droga i alkohol, debelina, bolesti i slicno. Doprinosot na crncite vo svetskata nauka e skoro 0,1%. Od druga strana pola aparaturi sto gi koristis vo domot se ili japonsko/korejski ili amerikanski. Mnogu razliki se ocigledni i se gledaat so golo oko.
Da, crncite pokazuvaat najslabi rezultati vo apsolutno sekoj sport. Od trcanje na kratki i dolgi stazi, kosarka, fudbal... U redu e Vo Afrika zivotniot vek e kratok i ima golema smrtnost na bebinjata zaradi golemata siromastija, sto e rezultat na dolgogodisnata okupacija od golemite sili, tie sega skoro stanaa nezavisni, a ustvari pak se e kontrolirano od niv. Afrika e najgolemiot kontinent so najgolemi resursi, osobeno zapadna Afrika kade se najgolemite zalihi na dijamanti, koi mozes da gi najdes vo sekoj dvor. Tie se konstantno ograbuvani od belcite, nekontrolirano iznesuvaa od tamu so godini. Plus Afrika e klimatski nepogodna, zatoa sto dostugnuva rekordno visoki temperaturi, a i niski. I kaj nas lugjeto najmnogu umiraat pri drasticni promeni na temperaturite. Japoncite ziveat najdolgo zatoa sto se ostrov, temperaturata e umerena, jadat zdrava i sirova hrana, a i religijata ima golem udel vo dolgiot vek
Немојте, немојте да ги делите луѓето ни по боја,ни по раса, ни по вера. Сиромашните држави не чинат вакви се такви се и луѓето, или вера со тој муслиман? НЕмојте. А да е некој од Германија, Франција итн. аа чини чоекот може со тој и брак и се оти оти ќе те носи горе? А во Мк не може со муслимани? Па не може оти у Мк че си останиш ха ха Такви поделени мислења, толкави предрасуди,стереотипи. Без везе, ти гледај да си се погодуваш да имате слога,почит,разбирање,хармонија,комуникација и се нај најубаво во една врска брак па не му пиши на чоекот аков е од каде и што или какво минато има овен да во Мк мора да те етикетираат со погрдни зборови. Ете моја соседка е мажена за муслиман -ром, па ко кралица е да не и е криво ни вера што смени, ни боја што имаат овие дечињата чоколатца за ручкање Ти ќе живееш со него/неа, ти бирај, гледај убаво да ВИ е. Не слушај многу други што зборуваат ако сакаш да си срекна/среќен. Поооз
Koskenata struktura na crncite im ovozmozuva da se brzi i dobri skokaci. Zatoa se dobri vo trcanje (brzina) i skokanje (kosarka). Etiopija (trcanje na dolgi stazi) SAD i Karibski ostrovi (trcanje na kratki stazi) SAD (Kosarka) Toa e voglavnom. Vo mnogu sportovi se ili prosecni ili mnogu losi. Vo sportovi kade sto e potrebna ogromna sila sekogas se ili od Rusija/Belorusija/Ukraina ili od Ermenija ili Gruzija. Mnogu pratam Olimpiski igri. No za da postignes rezultati treba nekoj da ti kreira najdobri uslovi. Oprema, sali, treneri, taktika, posebna ishrana. Za toa treba mozok, a ne skokanje. Toa e razlikata od amerikanskata reprezentacija vo kosarka i afrikanskite. Tie se ispod prosek. Vo fudbal nikogas nemalo dobra afrikanska reprezentacija i sekogas otpagjaat vo prv krug. Toa sto igra vo Evropa e najdobro selektiranoto od najdobrite. Plus, gledaj koj im e trener na najgolem del od afrikanskite reprezentacii (belec). Mnogu treneri vo Evropa se zalat deka im treba minium 50% vreme da posvetat na fudbaleri od Afrika za da sfatat nova taktika. Prikaznite za ropstvo se glupi i ne drzat voda. Do koga ke se vadime na tie prikazni? Ako crncite bile silni, pametni, imale razviena civilizacija togas ke kreirale odbranben sistem da se odbranat i tie da bidat kolonizatori. Tie bile se sprotivno od toa i zatoa sekogas bile robovi niz istorijata. Ne e turski problem toa sto go okupirale Balkanot. Toa e tvoj problem sto ne si se oslobodil i borel. Na evrejskiot narod im se sluci Holocaust, progoni, ubistva, no ete gi pak. Svetska sila, bogati, silni, slozni. Na Wall Street Evrei, pola Nobelovci Evrei, cela industrija Evrei, pola pisateli Evrei i taka natamu. I sto pravime sega? Izrael ima neplodna zemja, a izvezuvaat hrana. Zasto? Pametni se i kreirale tehnologija seto toa da e vozmozno.
Se prasuvam kako ne se intelegdntni temnokozive, koga do neodamna Obama bese pretsedatel na SAD.... Ovaa teza ne drzi voda... Dodeka za japoncive, sto spomnav za higienata. Moja drgarka bese cimerka so dve japonki, taa kaza deka ne se depilirale, mirisale cudno i deka samite tie kazuvale deka pogolemiot del ne go pravele toa. Drugarka mi vika, koga se cupav kakva faca imaa napraveno, kako da ja deram kozava haha. Dodeka indijcive stvarno izgledaat gnasno, sum imala prilika da bidam vo opkruzuvanje so niv, ama navistina loso izgledaat......
Toa ne se slozuvam voopsto. Ne moze edna nacija kade sto ne mozes kutija cigari ili pikavec da vidis na ulica da ne vodi licna higiena. Glej nie kolku sme necisti na ulica, a da ne sporeduvame sto se slucuva so licna higiena. Tvojata drugarka mozebi sretnala takvi, no toa se poedinci. Sekade imas losi i dobri pametni i glupi.
Фудбалски тренер = белец. Многу пред овој муабет, ми има паднато во очи дека нема црнци тренери, ретки се. И колку црнци живеат во Англија, а како навивачи на трибини, ни за лек Нема друга тема кај да го пишам ова Тежок телесен мирис постои, но и белците им мирисале непријатно на другите раси (велат, нешто слично на млеко)
Кажувам дека и белците мирисаат чудно и невообичаено за припадниците на другите раси. Има една анегдота за кинески аристократки, кои во 19-тиот век се онесвестиле при посета на женска бања во Париз или Мадрид беше, не се сеќавам добро.
Едина работа шо поштуам кај црнкињите имаат многу добри газиња, а азијките се прави ко летви охх извинете за расизмов и поделбиве баш ми е жал... Гледам доста има и неписмени луѓе, ја докаравте работата до ККК хахах бог да чува.. Македонска наивна простоќа.
Zavisi koj sto saka. Belite mazi mnogu povece sakaat zeni od tie mongolski zemji. Verojatno zatoa sto imaat baby face, zenstveni se, svetla koza, nezni, submisivni (po nivno kazuvanje). Glej kolku anime e popularno megu belci.
Ако нешто не се совпаѓа со вашите лични преференци, не мора да значи дека другите погрешно размислуваат. О, да, само вие сте за се' во право и како вие ќе кажете така треба да биде, а сите други живеат во заблуда. Инаку, он топик, ретко кој црнец до сега ме привлекол, особено оние што имаат ептен црн тен не ми се допаѓаат, некако сите ми наликуваат еден на друг. Е сега, тие што се чоколадни по боја, или пак мелези ми се посимпатични. Од американскиве глумци Еди Марфи ми е привлечен, плус ист ми е во филмовите од осумдесетите до сега, ко да не стареат бре овие луѓе. Има и уште некои, ама не ми текнува сега на имињата. Во Скопје неколку пати имам сретнато едно младо дете, мелез е, има преубави очи, косичка, среден, дотеран, абе мераци е. Е сега, кај нив не ми се свиѓа тоа што (најчесто) имаат преголеми усни и носеви, што знам. Од другиве раси, кинезите ама ич не ми се допаѓаат, баш неодамна ми се случи да ми се пушта еден кинез глава понизок од мене, ми има едно мало смешно фациче, и што знам, не ми се привлечни како народ. Додека од кореанците може да се најдат убави луѓе, пример ми е Eugene од Buzzfeed, со него би. Како и да е, независно од тоа што мене лично ми се допаѓа или не, никогаш не судам на туѓите избори, секој нека си биде со тој што сака. Јас за некои работи сум најстрого против, но тоа се однесува само на мене, која сум јас да ставам пипер во туѓа манџа? А и колку и да се мешате некому, тоа не значи дека ќе му го промените мислењето, а не ни треба.
Што ако овие кои сакаат авантура, а не сакаат да ги разводнуваат гените со луѓе од други раси, по грешка зачнат дете? И притоа припадникот на другата раса да сака да го задржи? Се случува. Затоа реков. Или бидете фул ЗА, или фул ПРОТИВ.