Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска со некој од друга раса

Дискусија во 'Врски' започната од Bezpomosna, 20 декември 2015.

1. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    Пa ни рaндoм непoзнaт белец дa сретнaм нa улицa не би пoздрaвилa и не би трчaлa пo негo дa се зaпoзнaеме, ствaрнo не сфaќaм штo сaкaш дa кaжеш сo мислењaвa.

Реткo некoј црнец ми се случилo дa ми биде убaв, oнaкa oд слики штo имaм гледнo, тaкa дa нaјверoјaтнo немa дa бидaм вo врскa сo црнец. Истo тaкa не би билa и сo нискo мaшкo или предебелo мaшкo, пa не знaчи декa еден ден ќе препaѓaм и ќе се нервирaм aкo ќеркa ми фaти дечкo штo е метрo и пеесет.

На Gosh, cresa-jagoda, CameliaMiller и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.064
    Допаѓања:
    55.598
    Зошто да не ако е добар човек, ако знае да сака и да се однесува со почит и култура. Не е битна бојата на кожата, мислев дека ова уште од деца треба да го знаеме но изгледа некои сеуште не го знаат.:) Кој го пушти национализмот и расизмот на најјако?
    Јас не можам да бидам во врска со црнец, бидејќи сум веќе со еден белец. :lol: Ете така, во Македонијава не се сретнува црнец туку така.
    Но ако во иднина моето дете ми донесе дома црнец/црнкиња воопшто нема да ми смета. Додека е човек во вистинска смисла на зборот што сака нека е. А да е некој ѓубре во душа и црнец и белец нека е не го прифаќам. Едноставно е.:)

На Gosh, Asistentkа, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.322
    Немам ништо против тоа.Многу пати сум се изјаснила дека немам ништо против врски со дрига националност/вера/раса.Ако е некој фин со мене ме сака и ме прифаќа со сите предности и маани зашто да не?

На +++, cresa-jagoda, Amellie13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    Според овие зостанати мислења, ќе си почекаме дури дојде 21 век кај нас. :rofl: Хепи 17ти век, далеку сме од 19ти ние.

На +++, Asistentkа, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    А што му фали на човек со темна боја на кожа? Во вашава генерализација? Претпоставувам алудирате на некои недостатоци, штом би ви сметало да е вашето дете со таква личност, па ме интересира, какви се вашите размислувања, што го прави тој човек помалку вреден?

На +++, Gosh, Bender Rodriguez и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.658
    Допаѓања:
    79.558
    Никаде не пишав дека сум расист, нити видов некој друг да пише дека е расист, а толку напаѓања. Па затоа, ќе пишам за да ги разјаснам работите. За себе.
    Сите луѓе ги сметам за еднакви. И би ми било драго да се дружам со некој од друга раса. Или мое дете да се дружи, како што беше темата на разговор што ја поттикна дискусијава. Но, не повеќе од тоа. Затоа што почитувам закони, затоа што сум верник чиј Бог забранува мешање на раси (љубовни врски или брак). Секој има право на избор, мојот избор е ете овој. И што, ќе ми судите ли сега? Пред да вперите прст во мене, да ве потсетам дека вие сте тие кои велите дека секој има право на избор кој треба да се почитува.

7. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Сериозно како христијанка не можеш да се омажиш за црнец иако е христијанин само затоа што е црн?
    Јас како што знам пред бог нема раси сите сме исти и на сите исто не сака!

Последна измена: 12 јануари 2018
    На Capricorn96, Gosh, Asistentkа и 19 други им се допаѓа ова.
  8. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067

Некој очигледно од тука тресе тешки глупости... обично на вакви коментари замолчувам ама некои работи тука што ги читам ми се едноставно за неверување.

На DamnGirl98, Gosh, Asistentkа и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.658
    Допаѓања:
    79.558
    Ако нешто не ви е јасно, имате Библија.

Да повториме: научете се да прифаќате туѓи избори. Не бидете дволични.

На zuto и carangigia им се допаѓа ова.
  10. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Оди прашај ги тие кои го поставиле човеков за поп. :)

На Gosh, Indiegurl, Baby-bubu и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.106
    Допаѓања:
    163.641
    Сериозно?! Што уште ќе си оправдате со испревртување на религиски вредности, почит, морал? Да му е срам на човек да се каже дека е верник!
    Значи и при иста вера ти сметаш дека има нешто погрешно и непочитување на закони во една врска само затоа што партнерите имаат различна боја на кожа? Каде во Библијата го пишува тоа, жити сѐ?!
    Ваков став е за покажување со прст, да, како пример како НЕ треба и не требало НИКОГАШ, не само во 2018.

Последна измена од модератор: 12 јануари 2018
    На Gosh, Asistentkа, Bender Rodriguez и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Не мешај религија за твојот избор да бидеш расист.
    Никаде во библијата не го пишува тоа.

На Gosh, Asistentkа, Indiegurl и 16 други им се допаѓа ова.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    1. Тогаш Маријам и Арон го прекоруваа Мојсеја поради жената Етиопјанка, што ја беше зел, зашто тој се беше оженил со Етиопјанка;
    2. и рекоа: “Само на Мојсеја ли му зборува Господ? Не ни говореше ли Он и нам?” И Господ го чу тоа.
    3. А Мојсеј беше најкроткиот човек меѓу сите луѓе на земјата.
    4. И им рече Господ веднаш на Мојсеја, Арона и на Маријам: “Излезете вие тројца пред скинијата на сведоштвото!” Тие излегоа и тројцата.
    5. И слезе Господ во облаков столб, застана при влезот од скинијата на сведоштвото, па го повика Арона и Маријам, и тие излегоа и двајцата.
    6. И рече: “Чујте ги Моиве зборови: ако меѓу вас има пророк Господов, Јас му се откривам во видение, на сон говорам со него;
    7. не е така, меѓутоа со Мојот слуга Мојсеј, – тој е верен на целиот Мој дом:
    8. Јас говорам со него уста со уста, и јавно, а не преку гатање, и тој ја виде славата Господова; а вие како не се исплашивте да го прекорувате Мојот слуга Мојсеја?”
    9. И се разгори гневот на Господа против нив, и Он си отиде.

Етиопјанка :!:
    Значи Маријам и Арон се лутеле затоа што кожата на жената на Мојсеј била различна. Знаеш понатаму како оди?

Жално е кога се вадите на Библијата за да ги оправдате вашите затворени умови.
    Те молам, посочи каде Бог баш со нечија раса има проблем.

Последна измена: 12 јануари 2018
    На DamnGirl98, +++, Gosh и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Немам против овие врски, еве и кога би имала дете нема да се акам од земја ако е со црнец.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Џабе се објаснувате. Човекот на сликата држи ист таков крст каков што има Руската православна црква. А има и доста православни икони позади него. Гледај, дури и му го нуди крстот на бело дете да го баци.

Патем, луѓе како човеков горе на сликава има кои се свештеници и во католичките цркви и во протестантските цркви.

Ова не е ништо ново, ако веќе сте толку верници треба да знаете дека пред Бог сите се исти. Да не беа исти сигурно дека немаше да има вакви луѓе по црквите.

Али како сакате терајте во животот, сакате прогласете се и за создавачи на Универзумот, ваш избор. Само не се обидувајте да наметнете тука ваши ставови кои немаат врска со реалноста.

На Gosh, Asistentkа, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.658
    Допаѓања:
    79.558
    @Someonespecial смирено малку. :) Читај Библија... колку работи има што не ги знаеш и не ги сфаќаш, оди барај таму одговори и образувај се. После тоа може да збориме.
    @Rose96 читај со ред, не селективно. Никаде не пишав дека сум расист. Не се разбираме, на кинески пишувам?

Не бе, не се води дискусија со вакви... Ајде бидете поздравени и убав ден. Не бидете тмурни како времево.

17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.423
    Допаѓања:
    38.405

Од каде ова дека Бог забранува мешање раси?
    Пред две години жената на мој прв братучед, чиста Кинезинка, ја крсти поп во Охрид, а потоа се венчаа.
    Има христијани црнци, верата апсолутно не прави разлика по боја на кожа.

На DamnGirl98, Gosh, Asistentkа и 19 други им се допаѓа ова.
  18. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Па да напишеш дека Бог не дозволувал мешање на раси и не звучи баш нерасистички... така да, малку си ја утнала работава. :)

На Gosh, Asistentkа, Indiegurl и 9 други им се допаѓа ова.
  19. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Немал ѓаволот работа, па си го чешал газот..така и некој феминки од погоре, искривоколчија се што е кажано..а никој ниедна раса, ниту една боја не ја обезвредни, ниту понижи некој...АЛООО, пишано е дека како родител би сакале своето дете да одбере партнер од своето јато. да биде убав, добар, поштен, по можност и богат..хаххаха...е, сега како ќе биде пишано тоа ќе сркаме......и никој нема ништпо против црнците, само не ги сакаме за зетовци и снаи..се е ствар укуса...И ДОСТА :!:

20. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.658
    Допаѓања:
    79.558

Не впрегнувајте се во нееднаков јарем со неверниците! Зашто што има правдата заедничко со беззаконието? Или какво заедништво има светлината со темнината? (2 Коринтјани 6:14)
    3. и не се ородувај со нив: ќерката своја не ја давај на синот негов, и ќерката негова не земај ја за синот твој,
    4. зашто тие ќе ги одвратат синовите твои од Мене, за да им служат на други богови, тогаш ќе се разгори врз вас гневот на Господа и Он ќе те истреби. (Петта книга Мојсеева 7:3-4)