Верувам дека ние и нашата врска е цврста и стабилна, и мислам дека ќе најдиме начин за да се соочиме со предрацудите и осудивањата.
И јас сум против таква врска. Немам некое логично објаснување ама ете не ми изглед убаво нештото. А ти ако толку го сакаш дечкото тогаш убаво објасни му ја цела ситуација и види како ќе реагира. Ако стварно те ссака тогаш борете се против сите и со среќа. Ако мисиш дека вреди да му се спротиставуваш на цело семејство заради дечко од друга раса, оди слободно избегај со него...... Не се мисли
Не планирам да се враќам Македонија, но загрижена сум за тие македонци што се тука, пријатели и роднини. 9/10 од Македонците сигурна сум дека нема да ме поддржат, и ќе почнат муабети да се вадат, да оговараат итн.
Да во право си, мислам дека сепак му треба време на мојте, затоа што уште е "пресно" ова за нив. Ти благодарам многу!
Баш ми е мило за нив двата и се надевам дека и мојата врска ќе успее. Јас веќе една година ја криев врската и само јас знам низ што се поминав, па затоа се одлучив сега да му кажам на мојте. Навистина сега како што велат некој, не знам кој пат да го фатам.
Му ја имам кажано целата ситуација него, и после толку тешки зборој од страна на мојте родители, тој сеуште ме поддржува и ми вели дека треба да ги сакам, затоа што сепак родители ми биле.
Пoзнaничкa нa мoите рoдители е вo брaк сo црнец, имaaт и дете (сo кoе зaеднo oдевме нa лизгaлиште). Љубoвтa немa ни верa, ни рaсa, a игнoрaнтните oд стрaнa мoжaт сaмo дa си мрчaт. Мoждa сум мaлa и неискуснa вo oвa, нo дoвoлнo сум зрелa дa знaм декa клaсифицирaње нa пoрaзличните oд вaс пoд вaше "нивo" не е ни хумaнo, ни пaметнo.
Сите одговори можеш да ги сместиш во еден коментар, не одделно на секој да одговараш. Во однос на темата, разбирам јас и љубов и се, и сите знаеме како е, али искрено не би биле најсреќни на свет децата дома да ни донесат припадник на друга религија/раса. Дали има врска поднебјето не знам, ама ете и твоите кои како што кажуваш со години живеат во Америка не се либерализирани од средината, напротив го имаат истиот став како повеќето родители овде. Е сега ако е Све за љубав работава, терај си додека ти е убаво, мада што и двајцата имате по 18 години, сигурно нема да завршиш со него. И гледај следниот избор да ти биде нешто по нашки, али како викаат `Once you go black, you never go back` А како сте се преселиле цело семејство во Америка?? Сакам јас, сакам јас!!
Не ми пречат црнците, би се дружела, секој може да ми биде пријател но не и партнер. Тоа важи и за муслимани и за црнци. Кога се работи за мене ( и моите најблиски) тој е мојот став, за тој што си мисли поинаку нека му е со среќа.
Не сум против црната раса,жолта раса,дури би сакала и да имам пријатели,меѓу тоа врска-дечко,брак сум против,ама тоа е мое мислење..
А што ако ти кажам дека тоа ги прави потомците помалку склони на некои болести кои се карактеристични за една раса или нација? А да не зборуваме во однос на коефициентот на интелигенција од секој тип е поголем. Имаш историски примери од немешање на генетика на кралски семејства и болести кои произлегле од таа извитоперена потреба да се остане чистокрвен. А најпрост пример ти е со кучињата и одгледување на чисти генетски легла кои најчесто имаат голем број на генетски недостатоци кои водат до покус животен век., а паралелно тн лингури улични кучиња се поимуни и подолго живеат, нив ги ништи само човекот. Не ти држи вода теоријава на што и да ти се однесува ова со генетиката. Колку поразлични гени толку поголема веројатност дека потомците ќе бидат со одлично здравје. И добро е да се знае дека мешањето на расите е следниот еволутивен процес на човекот. Но, ние секако сме еволутивно поназад од целиот свет. Секогаш постои ризик факторот да се преземат недостатоците без разлика дали родителите се иста или различна раса, но тука среќната околност е дека шансите се намалуваат. Кој учел теорија на веројатност ќе му биде јасно, одлично фукнционира во природата особено во наследување на гените. Јас лично немам против. Имам и пример од семејството, либерално беше прифатено и сите нормално живеат. Децата им се несквик, едното со пуцвал коса, другото темно со плава коса, брлави и навистина поздрави од нивните врсници.
Batali koj sto ke kaze i pomisli,ti gledaj ako tebe ti e ubavo zarem ke ja batalis srekata zaradi prijatelite.Za roditelite e teska situacijata no so tek na vreme ke prifatat ti kazuvam od iskustvo sega ti najdobro gi poznavas i znaes kako ke bide.Te podrzuvam i ne se otkazuvaj od ljubovta za eden den da ne se kaes,ako e crnec ne znaci deka ne e covek,kolku mi e poznato crncite poveke se podrzuvaat od belcite i se cenat.So sreka
Против сум за во 21 век уште луѓето да се делат на црни и бели, а да не се гледаат нивните способности. Разбирам јас балкански менталитет и се тоа, ама што е битно која боја е и која вера е ако ја сака ?! Нека ја третира како ѓубре ама битно белец да е, да не збори народот ! Разговарај со твоите и објасни им ја ситуацијата, тоа што е црнец не значи дека е помалку човек !