Врска со некој од друга раса

Discussion in 'Врски' started by Bezpomosna, Dec 20, 2015.

1. Blue000

Blue000 Истакнат член

лелеее колку страшнооо хахахаха ќе умрам алоо сите сме луѓе што ви е проблемот и кој е тука гревот?? Уште ли ги има овие поделби боже ќе се обесам хахахах не си ја почитуваме расата и верата ако бидеш со ЧОВЕК кој е исто како тебе само со друга боја на кожа оффф боже господе страшно...

krofnicka27 likes this.
  2. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Добро до кога вака? До кога ке ги делите луѓето според вера,раса и националност? :x(facepalm)
    Ајде бре луѓе 21 век сме (fingers)
    Доста со овие тапи размислувања.

biGirl and Lella like this.
  3. shz

shz Форумски идол

Јас никогаш не би била со црнец, но немам ништо против ако некој друг е со црнец. Кој со кој сака нека си биде. Не ги делам луѓето според вера, раса и националност.

biGirl likes this.
  4. Anon

Anon Популарен член

А што е уствари проблемот со мешање раси? Јас лично би бил со црнка, би бил со азијка... што ми менува тоа? Ако е убава, паметна, образована, карактерна... што маана ќе и најдам, од погрешна раса е? Нема шанси.

honest girl, Chanell*, Goody and 12 others like this.
  5. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Ja bi so crnkinja! Ne gledam nikakov problem. Gledam samo pozitivni pridobivki. :^:

krofnicka27 likes this.
  6. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

Интересно ми е како тоа одредени членови кои се против врска со секој што не е од нивна етничка и расна припадност се изјаснуваат дека не се расисти а потоа во следната реченица користат зборови како гнасотилук и слични епитети кои го вриштат спротивното. Се читате што пишувате? :^)

Саше го прочитав што има трескано и како пак упатува навреди кон кој стигне и мислам редно време е еден бан да му се стегне па да му дојде ум малку и да научи прво како се води нормална дискусија и второ основна култура и почит. :puke:

Last edited: Mar 3, 2017
  7. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Не требало да е црнец, не смее да е муслиман, мора машкото да биде две глави повисоко, мора ова, мора она, иначе ќе зборувале...Дај кажете и крвната група која да му биде, да не зборуваат и за тоа луѓето.
    Јас лично би била и со црнец, би била и со Азиец, не ми е важна ни верската и етничката припадност. Иако имам некои исклучоци и не би сакала да ги наведувам.Сепак најважно е да се согласуваме, па кој што сака нека си мрчи.

8. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Расизам нели беше Америчка пропаганда врз основа на бојата на кожата на човекот?
    Етникумот е друга работа. Мислам дека луѓето кој се Националисти, во суштина се борат за опстанок на добрите гени кои предците им ги дале да ги прогресираат...

9. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

Добро де, заборавив да додадам и расна припадност, грешка во чекори.
    Редактирано е.

10. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Ништо страшно. Само сакав да бидат појасни работите. :)
    А тие што кењаат, подобро би им било да знаат зашто кењаат...

♣ Alba Viduam ♣ likes this.
  11. Rakometar

Rakometar Истакнат член

Јас би бил со црнка зошто да не сите сме исти без разлика на раса. Најбитно е девојката да е добра паметна искрена без разлика на боја на кожа

Adele86 likes this.
  12. MilaP

MilaP Форумски идол

21 век, место да ги делиме луѓето на добри и лоши ние по вера и боја на кожа.
    Добро и по пари.
    Ама тоа ти е типичен македонски менталитет.
    Што се чудам и јас не знам...

13. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Мене физички не ме привлекуваат луѓе од други раси, ама црнците не се грди или нешо... Напротив, сум забележала дека процентуално, припадниците на црнечката популација, имаат посиметрични лица од белците.

14. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Јас баш би била со црнец :inlove::inlove::inlove:

15. Mrs.Styels

Mrs.Styels Популарен член

зошто да не би била во врска со црнец..
    Битно е луѓето да се сакаат, да шират љубов, а не да се шири омраза и дискриминација. Не разбирам зошто да ги делиме луѓето како што веќе и спомнаа некои од членовите.
    Се тешам дека можеби еден ден некои луѓе ќе научат дека надворешноста е многу небитна работа и дека тоа што го носиме во нас е тоа што не' прави тоа што сме и тогаш земјава ќе станит многу поубаво место за живеење. Жално е што и ден денес сеуште постојат овие расни поделби и слично.. наместо да се живејт во мир и хармонија некои од луѓево како за инат да сакаат да го нарушат балансов и ќе се фатат за тоа зошто овај бил црн, другиот жолт, третиот незнам каков...ајде де, ние зошто сме бели 8-|...

16. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Да те прашам дали би била во врска зо Црн Ром ако веќе оправдуваш врски со црни луѓе?

17. Salome

Salome Популарен член

@ADOKI а што си ти повеќе од тој Ром?Дискриминираш по која основа, боја на кожа...Или?

honest girl, 1209, Ketchup and 2 others like this.
  18. Mrs.Styels

Mrs.Styels Популарен член

Иако преовладуваат секакви стереотипи за Ромите, искрено јас си стојам зад своето..ако ги исполнува работите кои карактерно ги барам кај маж не гледам пречка.

19. blackwave

blackwave Популарен член

Јас не би. Немам ништо против нив како раса, би била пријателка, но како за партнери не ми се привлечни. Сепак се работи за вкус, исто како што не ми се привлечни сини очи. И не ми е јасно како може уште да постојат толку затупени луѓе, што не би биле со некој поради расата. 21 век е, тажно е да сте толку уназадени.

ADOKI likes this.
  20. Lefk

Lefk Истакнат член

Би бил со црнкиња само за забава, никогаш не би имал деца со жени од друга раса, пошто несакам да си ја уништам прекрасната генетика, раса, и култура. И дај освестете се расите никогаш не билe еднакви нема ни да бидат :)