лелеее колку страшнооо хахахаха ќе умрам алоо сите сме луѓе што ви е проблемот и кој е тука гревот?? Уште ли ги има овие поделби боже ќе се обесам хахахах не си ја почитуваме расата и верата ако бидеш со ЧОВЕК кој е исто како тебе само со друга боја на кожа оффф боже господе страшно...
Добро до кога вака? До кога ке ги делите луѓето според вера,раса и националност? Ајде бре луѓе 21 век сме Доста со овие тапи размислувања.
Јас никогаш не би била со црнец, но немам ништо против ако некој друг е со црнец. Кој со кој сака нека си биде. Не ги делам луѓето според вера, раса и националност.
А што е уствари проблемот со мешање раси? Јас лично би бил со црнка, би бил со азијка... што ми менува тоа? Ако е убава, паметна, образована, карактерна... што маана ќе и најдам, од погрешна раса е? Нема шанси.
Интересно ми е како тоа одредени членови кои се против врска со секој што не е од нивна етничка и расна припадност се изјаснуваат дека не се расисти а потоа во следната реченица користат зборови како гнасотилук и слични епитети кои го вриштат спротивното. Се читате што пишувате? Саше го прочитав што има трескано и како пак упатува навреди кон кој стигне и мислам редно време е еден бан да му се стегне па да му дојде ум малку и да научи прво како се води нормална дискусија и второ основна култура и почит.
Не требало да е црнец, не смее да е муслиман, мора машкото да биде две глави повисоко, мора ова, мора она, иначе ќе зборувале...Дај кажете и крвната група која да му биде, да не зборуваат и за тоа луѓето. Јас лично би била и со црнец, би била и со Азиец, не ми е важна ни верската и етничката припадност. Иако имам некои исклучоци и не би сакала да ги наведувам.Сепак најважно е да се согласуваме, па кој што сака нека си мрчи.
Расизам нели беше Америчка пропаганда врз основа на бојата на кожата на човекот? Етникумот е друга работа. Мислам дека луѓето кој се Националисти, во суштина се борат за опстанок на добрите гени кои предците им ги дале да ги прогресираат...
Ништо страшно. Само сакав да бидат појасни работите. А тие што кењаат, подобро би им било да знаат зашто кењаат...
Јас би бил со црнка зошто да не сите сме исти без разлика на раса. Најбитно е девојката да е добра паметна искрена без разлика на боја на кожа
21 век, место да ги делиме луѓето на добри и лоши ние по вера и боја на кожа. Добро и по пари. Ама тоа ти е типичен македонски менталитет. Што се чудам и јас не знам...
Мене физички не ме привлекуваат луѓе од други раси, ама црнците не се грди или нешо... Напротив, сум забележала дека процентуално, припадниците на црнечката популација, имаат посиметрични лица од белците.
зошто да не би била во врска со црнец.. Битно е луѓето да се сакаат, да шират љубов, а не да се шири омраза и дискриминација. Не разбирам зошто да ги делиме луѓето како што веќе и спомнаа некои од членовите. Се тешам дека можеби еден ден некои луѓе ќе научат дека надворешноста е многу небитна работа и дека тоа што го носиме во нас е тоа што не' прави тоа што сме и тогаш земјава ќе станит многу поубаво место за живеење. Жално е што и ден денес сеуште постојат овие расни поделби и слично.. наместо да се живејт во мир и хармонија некои од луѓево како за инат да сакаат да го нарушат балансов и ќе се фатат за тоа зошто овај бил црн, другиот жолт, третиот незнам каков...ајде де, ние зошто сме бели ...
Иако преовладуваат секакви стереотипи за Ромите, искрено јас си стојам зад своето..ако ги исполнува работите кои карактерно ги барам кај маж не гледам пречка.
Јас не би. Немам ништо против нив како раса, би била пријателка, но како за партнери не ми се привлечни. Сепак се работи за вкус, исто како што не ми се привлечни сини очи. И не ми е јасно како може уште да постојат толку затупени луѓе, што не би биле со некој поради расата. 21 век е, тажно е да сте толку уназадени.
Би бил со црнкиња само за забава, никогаш не би имал деца со жени од друга раса, пошто несакам да си ја уништам прекрасната генетика, раса, и култура. И дај освестете се расите никогаш не билe еднакви нема ни да бидат