Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска со партнер различен од вас

Дискусија во 'Врски' започната од sj *O*, 18 декември 2022.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.314
    Да де. Не сум го прочитала ова. Зависи за какви ставови и уверувања сепак. Ако е некој со ставови заостанати во 19 век, тешко разбирачка со таков освен ако не си најде иста таква.
    Карактер кај возрасен човек не се менува, цел живот ист проблем ќе си имаш заради различностите, според мене вакви врски ретко успеваат.

На crimson, Srckata28, en5 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.721
    Спротивностите се привлекуваат е лага.
    Секој си бара сличен на себе. Не за џабе важи тоа ским си такав си. Друштва, врски, со тие луѓе имаме некаква сличност и нешто што не поврзува и ни го одржува контактот.

На _beautyy_, en5, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Skorpija99

Skorpija99 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    4.801
    Доколку сте скроз различни карактерно мислам дека таа врска нема да функционира како што треба,ќе има доста кавги,несогласувања во сè буквално,но ако сте со партнер со малку поразлични ставови од вашите,бар во нешто да пронаоѓате заеднички црти како што си навела мое мислење е дека таа врска може да функционира,сепак може да се најде некој компромис помеѓу партнерите за што и да е.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    9.096
    Не, не успева. Еве уште едно огромно НЕ за такви врски и бракови.
    Од почеток ќе се прилагодувате и као е океј, ама со тек на време станува проблем што ствара притисок и незадоволство.
    И ова го зборувам од искуство. (не би да навлегувам по детално).
    Едноставно нема иднина, туку само проблеми и кавги.

На Herrera, en5, Lisandra и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.813
    Допаѓања:
    23.381
    Со бившиот бевме тотални спротивности, иако некогаш тоа беше симпатично, едноставно не успеа токму ради тоа што бевме толку различни, бев емотивно неисполнета во врската.

Со сегашниот сме скоро иста особа и подобро не сум функционирала со некој, сега за сега.

На крајот, мислам дека индивидуално треба да си секој одреди кои карактеристики кај партнер се важни и бараш да сте на иста страна, а кај кои има простор да не се согласувате 100%.

На christinnn, cresa-jagoda, dayla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.124
    Допаѓања:
    20.279
    Не бива тотално различни... искрено. Вака на младост за врска, авантура, заебанција ОК, ама за животен сопатник, тешко, може не невозможно, ама тешко.
    Замислете еден сака патувања, другиот е домашар... едниот сака журки, другиот сака тивка атмосфера, едниот сака хорор филмови, другиот сака романтични комедии, едниот сака турбофолк, другиот сака метал... едниот сака среденост се да е под конец, другиот е хаотичен, еден да сака фамилијарен семеен живот, друг да е хард кор кариерист. Една работа да е различна ок, ама многу вакви да има, и да немаат заеднички желби и интереси никогаш нема да уживаат да прават нешто заедно...

На crimson, sj *O*, Amellie13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.214
    Зависи, ако навива за фудбалски тим кој го мразам, не би ми пречело доволно за да прекинам контакт, но ако слуша музика од типот на турбо-фолк, не доаѓа предвид таа личност.

На fbaby и sj *O* им се допаѓа ова.
  8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    18.910
    Лицемерни, манипулаторки и оние шо мисла шо се од големото добро утро, одбивни ми се, се друго е таман. Обично ништо не барам во девојка освен да е забавна опуштена, па и да знае сериозно да разговара да застани како жена, одговорна да е, стабилна. :D

Преферирам што е можно послични да сме.

На cresa-jagoda и sj *O* им се допаѓа ова.
  9. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.042
    Допаѓања:
    21.673
    Сметам дека сите се различни, без исклучок и колку и да викаме еее исти размислувања, сфаќања итн имаме,сепак има нешто што е различно.
    Маж ми пример, не се замара и опседнува како јас, не се окупира до мисли, за разлика од мене што на свеи свашта ми иде паметот.
    Ама за друго се, сме горе доле исти.

10. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.813
    Допаѓања:
    23.381
    Ќе се согласев со мислењево, ама разлики како сакање различен жанр на филмови се преживуваат. :D

11. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.580
    Допаѓања:
    7.537
    Златна средина:D

12. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.124
    Допаѓања:
    20.279
    Па да, ако е само тоа, ама зборавме ако се тотално спротивни, значи да немаат никакви заеднички интереси. Нормално е да не се сложиме во некои работи со партнерот, ама ако во сите сегменти сме различни ептен е лошо.

13. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    3.090
    Мила ќе може ли да ми пишеш, не можам јас заклучен ти e профилот

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.