Да де. Не сум го прочитала ова. Зависи за какви ставови и уверувања сепак. Ако е некој со ставови заостанати во 19 век, тешко разбирачка со таков освен ако не си најде иста таква. Карактер кај возрасен човек не се менува, цел живот ист проблем ќе си имаш заради различностите, според мене вакви врски ретко успеваат.
Спротивностите се привлекуваат е лага. Секој си бара сличен на себе. Не за џабе важи тоа ским си такав си. Друштва, врски, со тие луѓе имаме некаква сличност и нешто што не поврзува и ни го одржува контактот.
Доколку сте скроз различни карактерно мислам дека таа врска нема да функционира како што треба,ќе има доста кавги,несогласувања во сè буквално,но ако сте со партнер со малку поразлични ставови од вашите,бар во нешто да пронаоѓате заеднички црти како што си навела мое мислење е дека таа врска може да функционира,сепак може да се најде некој компромис помеѓу партнерите за што и да е.
Не, не успева. Еве уште едно огромно НЕ за такви врски и бракови. Од почеток ќе се прилагодувате и као е океј, ама со тек на време станува проблем што ствара притисок и незадоволство. И ова го зборувам од искуство. (не би да навлегувам по детално). Едноставно нема иднина, туку само проблеми и кавги.
Со бившиот бевме тотални спротивности, иако некогаш тоа беше симпатично, едноставно не успеа токму ради тоа што бевме толку различни, бев емотивно неисполнета во врската. Со сегашниот сме скоро иста особа и подобро не сум функционирала со некој, сега за сега. На крајот, мислам дека индивидуално треба да си секој одреди кои карактеристики кај партнер се важни и бараш да сте на иста страна, а кај кои има простор да не се согласувате 100%.
Не бива тотално различни... искрено. Вака на младост за врска, авантура, заебанција ОК, ама за животен сопатник, тешко, може не невозможно, ама тешко. Замислете еден сака патувања, другиот е домашар... едниот сака журки, другиот сака тивка атмосфера, едниот сака хорор филмови, другиот сака романтични комедии, едниот сака турбофолк, другиот сака метал... едниот сака среденост се да е под конец, другиот е хаотичен, еден да сака фамилијарен семеен живот, друг да е хард кор кариерист. Една работа да е различна ок, ама многу вакви да има, и да немаат заеднички желби и интереси никогаш нема да уживаат да прават нешто заедно...
Зависи, ако навива за фудбалски тим кој го мразам, не би ми пречело доволно за да прекинам контакт, но ако слуша музика од типот на турбо-фолк, не доаѓа предвид таа личност.
Лицемерни, манипулаторки и оние шо мисла шо се од големото добро утро, одбивни ми се, се друго е таман. Обично ништо не барам во девојка освен да е забавна опуштена, па и да знае сериозно да разговара да застани како жена, одговорна да е, стабилна. Преферирам што е можно послични да сме.
Сметам дека сите се различни, без исклучок и колку и да викаме еее исти размислувања, сфаќања итн имаме,сепак има нешто што е различно. Маж ми пример, не се замара и опседнува како јас, не се окупира до мисли, за разлика од мене што на свеи свашта ми иде паметот. Ама за друго се, сме горе доле исти.
Па да, ако е само тоа, ама зборавме ако се тотално спротивни, значи да немаат никакви заеднички интереси. Нормално е да не се сложиме во некои работи со партнерот, ама ако во сите сегменти сме различни ептен е лошо.