Возраста не е мерило за зрелоста на личноста. Никогаш не сум ги класифицирала луѓето врз основа на тоа. Може некој кој е 10 години постар од вас да биде исто толку пати поголемо дете, од некој кој што е помлад.
да, јас сум 2 год постара од дечко ми, 21 а он 19 не ни е нешто голема разлика, а супер си се слагаме
mene ne mi smeta postara zena od mene imam 39 godini moze da bide i 5 godini postara ne bi m iprecelo jas abram dobrian i pamet od zenata ne baram ubavina ubavinata e preodna umot e najvazen
Ноуп дарлинг.. Еден прстен не те прави мажена жена ништо не сум потпишала..уште сум слободна како птица А и бракот сам по себе не значи ништо за мене.. Можам цел живот да сум со некого и да не сум во брак...и да ми е убаво. Или да сум во брак и да не ми е убаво...ако има заеднички интереси што го држат бракот порадо ќе му кажам дека не ми е убаво веќе со него и да се бара чарето..а ако во тој момент развод не може да се случи од ХУ причини, тогаш се осеќам слободна да си најдам замена.. Јас него веќе сум го известила, па како сака - така.. Е таа замена секако не можам да замислам да е помлад...
Whatever, и онака стално се премислувам што повеќе ми се допаѓа, дали помлад, дали постар, или колкава разлика, зависи како сум расположена и зависи до човекот. Не оти се исти сите кои се генерациски блиски, иако гротото функционира по принцип на сличности, ама постојат поединци исклучоци.
Лично познавам парови каде што жените се постари по 6-7 години од своите партнери. Имаат деца ,супер си се сложуваат. Нормално дека кога е жената во раните дваесетти и да е постара 6-7 години(и обратно) од својот партнер е педофилски и налудничаво меѓутоа кога двајцата ќе ја прејдат триесетата таа разлика не се ни приметува. Демек постар маж ќе ве чува повеќе ај не се лажете ....може само да ве манипулира подобро Јас и мојот сопруг генерација сме си.
Јас искрено, во иднина, во врска се гледам со некој помлад. Не знам, овие од моја генерација и постари се како без душа останати.
Зависи од разликата во години. Сепак, ти сам/а треба да сфатиш што сакаш и како сакаш. Ако те сака некој/а те исполнува те прави среќен/а и слично без разлика на годините ќе си со таа личност. Имам исто така пријателка 41 година, таа мажена со две помали деца е во врска со дечко кој е 28 години, и ја прифати со двете деца и тоа што во минатото имала брак над 20 години. Сепак, до човекот е и до карактерот.
Sum bila so pomlad i se razocarav,ama ne znaci deka site se isti,ovoj bese mnogu detinest,aj do nekoja mera ama poveke kako majka da mu bev,nedogovoren,dosaden,razgalen,od togas samo so postari hahahaha
Jas bi probal so postara zaso pomladive ne mi izgledaat seriozni megutoa toa ne zavisi od godinite ima mladi Sto se dovolno zreli za godinite
Јас секогаш велев со деца несакам да си имам работа...ама ете се фатив со помлад од мене за 6 ипол години (д не кажам скоро седум многу е ) па функционираме многу добро..Годините не се мерило за зрелост,сум била и со постари детинести во паметот па нема до дека се понашаат ко тинејџери од 16/17год.... И покрај мојата ситуација што сум разведена ја прифати дури предобро.... До зрелоста е и до карактерот...