Заљубувањето е со краток рок така да, за да една врска се одржи, не потребно само заљубување, туку многу повеќе е неопходно заемно разбирање, почитување, планирање и ред други работи за да таа врска опстои.
Мене ова ми нема поента, за мене да сум во врска со некој значи безусловно да го сакам(да се сакаме), почитуваме, разбираме и ред др работи. Ми се има случено и мене една ваква кратка врска од неколку месеци, на почетокот мислев дека ке си одговараме, што всушност и карактерно многу си одговаравме, муабет супер имавме ама во мене го немаше тој ,,жар''. Можеби и не можев да го преболам бифшиот па затоа не ни сакав ништо повеќе.. на крај пак со бифшиот завршив и ден денес сме заедно хахах. Во секој случај мислам дека ваква врска е само измачување и за двајцата.
Decki ke ve molam za sovet. Iskociv na kafe so eden so koj se imavme zapoznaeno od poodamna i se smuvavme i prodolzivme da se gledame posle nekolku pati gledanje mi predlozi vrska a jas prifativ. Ideme okolu 2 meseci no problemot e sleden. Bash den pred da mi pise se osekjav mnogu osameno tazno deka nikogah nema da si najdam decko i op sledniot den mi pisuva. Na pocetokot bev vozbudena prvite nekolku pati edvaj cekav da iskocime no podicna taa vozbuda se namaluvase se do sega koga sega voopsto ne mi se izlaga. Svativ deka ne e moj tip. Sakam da prekinam ama se plasam sto ako zgresam. Sto ako treba da dadam vreme mozebi ke se zaljubam vo nego sto ako povtorno dolgo vreme nema da najdam nikoj ili sto ako vakva sum zoso sum se naviknala da bidam sama ili mozebi use kopneam po mojot bivsh. Fin e dobar e mnogu se grizi ama ne e moj tip. Ne mi se svigja ne go sakam. Neznam sto da pravam.. Da raskinam so vreme ili da dadaam vreme mozebi ke se zaljubam.
Ако не ти се свиѓа, не ти се излегува со него, зошто си ја мачиш душата? Да бидеш со некого заради тоа што се плашиш да бидеш сама е погрешна причина да бидеш со некого.
Да раскинеш не да дадеш време затоа што истото го осетив јас. Ако не го сакаш,кога го гледаш неосеќаш ништо спрема него подобро е навреме да кажеш и да раскинеш него да чекаш и да дадеш време затоа што така ќе ги направиш работите потешки. Нешто што не оди ако чекаш и го развлекуваш со тек на време само проблеми...
Од погрешни причини си со него, раскини му. Не е фер да го влечеш за нос, и да бидеш со него со надеж дека ќе се заљубиш. Ако досега не си го засакала, допрва нема да се случи тоа. Прекини ја врската, дај си време да преболиш, уживај малку сама, излегувај со друштво, прави работи што те исполнуваат, дечко ќе си најдеш.
Mnogu vi blagodaram Navistina e dobro dete i toa use potesko mi pravi zoso mislam deka se zaljubuva vo mene nesakam voopsto da go povredam
Сум имала . Дечкото го знаеше тоа од сам почеток . После две недели взамно мачење , се обидов да раскинам на што побезболен начин за него . Секако , тешко му падна нашето раскинување , па почна да ме озборува зад грб , кога дознав јас многу се изнервирав и разочарав , бидејќи ние почнавме како другари , а после раскинувањето решивме да останеме другари ... и така го изгубивме секој контакт помеѓу нас . Денес ниту знам каде е , ниту како е , ниту што прави . Жал ми е за изгубениот пријател , но кога влегов во таа врска , го очекував тоа . Некаде длабоко во себе , знаев дека ништо нема да е исто после врската . А и тој знаеше . Сепак инсистираше да и дадам шанса на неговата љубов кон мене .. И згрешив што го послушав .
Потрошив скоро 2 години убедувајќи се себеси дека го сакам и дека можам да имам иднина со него. Буквално секој ден ми беше измачување, особено кога ќе ми спомнеше секс, затоа што јас него го гледав како другар и не можев да се замислам со него во кревет. Никад више.
Два пати сум била во ваква врска. Ужасно е. По кратко време овие врски завршуваа, односно јас им ставав крај без некое логично објаснување. Никогаш веќе вакво нешто.
Не би влегла во таква врска, затоа што според мене нема смисла. За мене врска без страст, привлечност и пеперутки во стомакот не е врска со вистинска смисла на зборот. И јас како @nena2010, подобро би била сама во таков случај.
Едно е насловот, друго воведот. Нормално дека не би била со некој во кој не сум заљубена. Ако си заљубен па се одљубиш нормално раскинуваш, се разведуваш, разделуваш.
Сум била во ваква врска само еднаш и никогаш повеќе, среќа што кратко траеше, момчето на прв поглед ми изгледаше фино и симпатично, но немав помислено на врска со него воопшто. Така еден ден ми пиша и почнавме да си пишуваме и многу внимание посветуваше и така се договоривме еден ден да се видиме, првиот пат се беше океј, но за многу краток период тој почна да ми изјавува љубов, да ми вели дека многу ме засакал, кога му немав вратено подолг период на порака тој ми пишеше реферати, ми ѕвонеше и тоа на некој начин многу ме вознемируваше. Јас не чувствував ништо кон него, се обидов, но залудно и потоа ме фана страв да не се опседне со мене односно многу да се затреска на некој начин во мене и за да не го повредам ставив крај на врската, но сепак пак го повредив.
Не си требала воопшто да влегуваш во врска со него. Веќе од старт си го повредила, играјќи си со неговите чувства.
Мислам дека е невозможно. Или, влегуваат во врска заљубени по што, љубовта по некој период згаснува. Зошто? До хемија е, до психата или до нешто трето?