Od sto moze sekoe utro posle sranuvanke prvo mi se svrtuva vo glava, posle temnica mi izleguva, pa moram da lezam 15 min pa da si dojdam na sebe? Ne stanuvam naglo.
Дали е нормално некој што има епилепсија постојано да има вртоглавици? Се проверив се, состојбата моментално ми е иста и нема никакво влошување (постојано имам иако редовно пијам терапија). Докторот вели не знае зошто ми е така се си е океј
Здраво девојки, неколку дена имам вртоглавици при вртење од една кон друга страна во креветот. Во текот на денот сум како зашематена. Дали некоја се соочила со таков период и кој бил исходот?
Дали имаш проблем со ушите. Мене левото уво ми е затнато,кога ќе го затворам носот,и кога дувам,левото уво не се отпушта. Имам таков проблем со вртоглавица
@galeb77 Прво притисок да провериш, следно да одиш на ушно да се провери центарот за рамнотежа, следно да се провериш за вратна спондилоза
@anaja1 незнам не сум доктор, само паталец. Може да ти кажам дека кога бев трудна со второто, имав осет како да сум под вода , бев на лекар немаше ништо, и после се пушти и од тогаш никаков проблем.
Ако е вртоглавицата од вратот или од внатрешното уво или од крвен притисок не е страшна работа проблемот е кога вртоглавицата е од зголемен интракраниален притисок во главата и знае ова да дава исти симптоми а лицето да не е свесно за што се работи.
Jas sum so vrtoglavici skoro sekoj den ama imam iskrivuvanje na rbet lordoza plus vratna kicma mi rekoa kao demek od toa mi se amaa sekoj den sum so niv kako zasametena sum po celi denovi
Невролог треба да каже дали е од главата има испитувања што се прават и снимки зависно од симптомите. Интракранијален притисок од различни причини е многу сериозна работа. Тие се надлежни и за проблеми со вратот Такада треба веднаш да процени.