Трамп кажа дека му се јавуваат, му го бакнуваат задникот и го молат да потпише договор. И Македонија сака да потпише договор за некое си партнерство. А како бевте во еуфорија, се радувавте бетер од неговите деца.
Доларот паѓа, берзата паѓа, обврзниците неќе никој да им ги купи, кинезите продаваат амерички долг за пари а со парите купуваат злато, (златото порасна 15 проценти за две недели) и додека го прават ова ги боли к** шо паѓа јуанот во однос на доларот, а настрана од тоа и кинезот се заканува дека кој ќе тргува со мурика нема да тегува со кина ахахахха доаѓаме на мојот муабет од пред година година ипол, само се се одвива многу побрзо одколку шо очекував. @malerozna дедоларизација нема? Чуваш ли доларчиња, рубљата примамлива некако стое, а богами и иранската валута е подобра у однос на доларчето Америка е веќе грција…. Трамп изгледа брза колку може побрзо да си го среди доларот
Како по брат ми трамп, па ти си по еу унијата и про муриканка до некни ги бранеше ко луда, ја никогаш не сум бил промуриканец, шта се мени тиче правилен пат за државата е брикс ама тоа е друга тема, тука братот трамп е во прашање а он кутриот нагоре високо надоле длабоко незнае од кај му фуре, нели партнери бевме шо бидна сеа? Пак дојде на моето дека не ти треба непријател кога го имаш муриканецот за пријател?
Братот трампчо во најава за нова глупост, се надевам дека ќе го шитне повел и нема да сјебе пак се на светот
После царините на филмови, во хистерија влегов веќе- јадни американци, како ќе живеат без ,, малечката невеста,,... што полошо може...
Имав пишно за муриканскиот дефицит некаде ама не ми текнува во која тема а пак не ми се образложува…. Трамп го забрзува муриканското пропѓање дефицитот скока од 2 на 4 теилиони годишно плус 38 те трилиони долг Муриканците работат наголемо за имплемњнтација на CBDC кој неколку пати го зборувавме, сакаат да си го откупат сами својот долг а со тоа 99 посто го уништуваат доларот. Најјаката вест ви е ова мурика полека оди во историјата https://amp.cnn.com/cnn/2025/05/16/business/moody-us-credit
Нека го продаде америка биткоинот за да го врати долгот на кинезот. Европа пропадна ја пуштија низ вода веќе хаха @malerozna како си те нема нешто? https://www.tradingview.com/news/be...d-yuan-gold-and-bitcoin-as-a-strategic-hedge/
Купувај биткоин и ќути си Ќе дојде и нашето време. Еве работам па ко ќе ми платат ќе купам биткоин. Или некоја друга паричка беше а?