Вториот претседателски мандат на Трамп

Дискусија во 'Политика и настани' започната од DS10, 5 февруари 2025.

?

Ќе успее ли Трамп да се справи со сите домашни и светски проблеми и ќе исполни ли сѐ што вети?

1. Да

26 глас(а)
    33,8%
  2. Не

51 глас(а)
    66,2%
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.384
    Допаѓања:
    78.174
    Pump and dump сака чичето да прави.
    Сатоши ќе прави покољ наскоро.
    Како почнаа да се будат заспани паричници, ќе има пиштење вриштење.

Со двата акта доларот се зајакна.
    Е тоа што сега сами сакаат да принтаат до бескрај, тоа е друго.
    Ама важно се иде по планот.
    Бавно малку де :rofl:
    Само одлагаат 8)

2. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.255
    тие се битни, тие се тие кои свичаат во нашите токенчиња :) Сатоши ништо нема да направи, 2008 криза ќе има кај средина 2026 истиот проблем го имаат со недвижнини, мое мислење дека ќе дампа па ќе оди горе, ќе видиме сега крај на месец најголеми манипулации се прават.
    Ја лажам еве две години си го зборам истото, прорусин сум, ама еве нешто и Маск фати да го збори тоа ја шо го зборам
    :https://finance.yahoo.com/news/elon...JYYUhRBIP2gGuwJpOUYf5zOPnzMFgZxOY4tMHIPZJYCmc

Economist Peter Schiff responded to Musk’s post, saying that the U.S. is already bankrupt, and that it’s “just a matter of time before it’s obvious to our creditors.” Schiff then warns that following this, “interest rates will skyrocket to the point” where debt servicing costs will exceed total tax revenue. :lol:
    Свиркај си кога ќе дојде време да мењаш разгледај paxg- британска е ;)
    Ќе видиме за планот
    IMG_20250718_235539.jpg

Последна измена: 23 јули 2025
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.384
    Допаѓања:
    78.174
    Абе остај ги што зборат, гледај ги што прават.
    Нема јас што да ги мислам.
    Инвестирање во бизниси и уживај си во Виетнам за ич пари.

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.825
    Допаѓања:
    14.373
    Не се правам сезнајко, само гледам дека од БРИКС стопати се објаснија не мислеле да го исфрлат доларот. Зошто се правдаат посебно ако нешто е пред колапс како што тврдите? И сигурно група Македонци не се попаметни од економски експерти, гувернери во САД и во цел свет. А што ќе биде со доларот, лично ич не ме засега, не ме тангира никако.

5. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.255
    Користат ли брикс долар за меѓусебна размена на добра? Дај да видам кај се правдат

6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.825
    Допаѓања:
    14.373
    Гугл користиш, најди си ги изјавите, немале да исклучат долар, не биле БРИКС ни против долар, ниту против друга валута, земја итн. Се скапаа од правдање. И ти по твоите писанија ми зборуваш како да Американецот е посиромашен од Македонецот.

7. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.255

Поздрави ги горе у кале и другпат пред да коментираш да не биде бламажа прочитај салам
    https://investingnews.com/brics-currency/

Последна измена: 24 јули 2025
  8. Букерко

Букерко Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2023
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    317
    Досадниот антикомичар Стивен Колберт добил клоца! Со своето политизирање го уништи вечерното шоу, со самото тоа исклучи 50% од американското општество. Шоу-бизнисот е простор во кој треба да се балансира. Доколку сакаш да го постигнеш максималниот ефект, односно висок рејтинг (големата гледаност носи големи ѕвезди што, пак, влече голем рекламен простор/спонзорства) треба да најдеш и начин константно да бидеш интересен и/или смешен. Овој заврши 40 милиони во дупка!

Вечерното шоу (како индустрија), деценија наназад, е гробница од досадни комичари кои не знаат да го задржат вниманието на гледачот. Од сите овие, само Кимел, Конан и (можеби) Стјуарт имаат смисла за хумор. Шоуто на Оливер е класично досадно политичко ток-шоу. Фелон беше интерен, но никогаш не беше смешен. Ноа пролив. Дури и не го разбирам форсирањето на Гатфилд, кој не е ниту интересен, ниту смешен. Секогаш би го избрал 10 out of 8 cats does countdown, со Џими Кар, отколку било кој од горенаведените комичари. Да, има разлика од хуморот кој може да се пласира, едното е семејно шоу, а другото не, ама квалитетот на хуморот е евидентен во првите неколку минути.

Нема политички мотив клоцата на Колберт, едноставно нема бизнис логика тоа шоу да се одржува во живот. Трамп го боцна и Фелон, иако сметам дека станува збор за провокација, сакам да верувам дека неговата изјава ќе биде вистина!

9. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    980
    Допаѓања:
    278
    Го заменија со нешто извонредно подобро. :D

На sparklie и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  10. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.255
    Повели легендо, донирај помогни и ти, поздрав до кале, треба само 370 милиони муриканци да донираат по 100 000 долари за да ја спасат мурика
    https://www.theguardian.com/us-news/2025/jul/25/venmo-americans-us-government-debt Screenshot_2025-07-28-18-19-31-326_com.android.chrome.jpg

Последна измена: 28 јули 2025
  11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.825
    Допаѓања:
    14.373
    Мислиш ќе ги увеземе како работна сила?

12. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    41.484
    Си ја погодил правата членка за донации. Она се искина од пишување тогаш за Украина дека ако се качела струјата кај нас, она прва ќе била да донира на семејствата што не можат да ја подмират. Се додека не се зголеми цената, па и не пративме страница со донација. :rofl:

Ништо не донираше. :)

На Mrs. right и Realist1 им се допаѓа ова.
  13. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.255
    Не бе душо, вие шо ќе прајте ако ги увезете ќе лежете уште по канцеларии? Кој ќе ве плаќа? - тие шо ќе ги увезете? Засукување рукуаве и на посао :)
    Нешто да зуцнеш за долгот на мурика не а? Дистракт правиш одма на друга страна :)

14. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.255
    Тие се тие најгласните, кои беа со Украина до крај, појди Дубровник да видиш украинската елита и мафијаши какви одмори си тераат додека обичните смртници гинат на фронтотидта ти е и членката ко нив, готов е покровск го заобиколија скоро сега на ред иде киев

Последна измена: 28 јули 2025
    На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.825
    Допаѓања:
    14.373
    Мајката ќе плаќам струја на непознати лица оти некој на форум така мислел. Тоа е скроз ретардирано.

Секако дека лажеш, ќе се качела струјата, па јас ќе суНема што да плаќс
    Секако дека лажеш. Која сум ја да плаќам нечија струја на непознати луѓе, па замисли сум морала да се докажам пред тебе и пред форумов. Уууаауууу, Свети Петар да не сте? Свети Петар не е злорадосен веројатно. Зошто во држава каде време се троши на плукање на било кого воопшто треба да има струја? Јас мислам дека е вишок цивилизациско достигнување тоа. Имам донирано на пример за оние Македонците во Албанија што се пишаа Бугари за едно бајато геврече. Дали се кајам? Да. Македонците нека се научат да си плаќаат струја, струја е основно нешто, не е јахта, не е дијамант, а тоа што секакви помочковци прават деца, па ги оставаат без струја, кривично би ги гонела. И тие се јунаци на муабети. Истото важи за мајки што се мажат 4 пати од град на град, па питаат некој струја да им плати. Треба кривично гонење на родителите што запуштаат малолетни деца и одземање на тие деца, а не споделување сметки по форуми и некој да ги плател. Не се живее од донации, треба работа. И многу се засрамив, чим ти ме фати вака виртуелно дека не сум донирала, готово е, ми отиде угледот по вода, сега на гугл ќе ме снема автоматски.

Зошто воопшто како Ит инженер си дозволил да пушташ нечија сметка со нечии податоци тука? Си требал да платиш или да не платиш. Од каде тој фанатизам дека сте универзални морални вертикални и ќе ги уредувате туѓите животи, постапки, па и начин на мислење? Кориснички број на нечија сметка за струја е личен податок и мислам дека не ни треба да се споделува. Тој што прв ја пуштил во етер направил прекршок. На секој маж што кука за цена на струја, леб, со закон би забранила да се репродуцира. Основно правило, немаш пари, работа, вештини што ќе ти носат леб, не правиш деца, крај, се друго е изживување со децата. Па дури и стоката бе, земи за пример, мачки или било што, трча, бара храна, ги штити малите, а ти се гордееш со нашол некаде нечија сметка, па некој бил лош не им ја платил. Оффф леле, зошто воопшто за тоа се прави муабет, оти цело време се плука по форумов оваа нација, онаа нема вода во очи. Нашиве имаат ли вода во очи? Не.

Последна измена: 29 јули 2025
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.825
    Допаѓања:
    14.373
    Многу е ретардирано нација што за една година се задолжи 6 милијарди, 1 кај Орбан и 5 кај Стармер воопшто да коментира нечии долгови, било чии. Чиста злоба, фанатизам. Кои канцеларии? Мене дома ми е канцеларија. Кои Вие? Јас една сум. Кога ми се обраќаш пишуваш како да сум Еврејка, па Американка, итн? И не знам тука на форумов од каде поседувате нечии строго тајни и доверливи лични информации за тоа кој колку заработува, од каде и каде донира и дали донира? Ова е форум, дискутираме, не е ова место каде ќе исполнуваме манипулативни желби на лица што не ги познаваме. Сакаш да ми кажеш Американци ќе работат сезонски во Охрид и ќе те служат кафе за 400 евра, тоест минимална плата? Што има јас да зуцнувам да долг на Америка? Не живеам таму, не гласам таму, не плаќам даноци, не сум била, а не ни планирам да одам таму. Какви се тие глупости третата најсиромашна нација во Европа, македонската дека можела некому нешто да донира? Ни било ни ќе биде, најголема донација се скинати гаќи за Турција и скапани тенкови за Украина, друго немаме. Македонци без вода во очи ќе донирале на Американци. Многу трагично тврдење со ненормално себе издигнување, фантазија од невидени размери. И се потресува небаре ти лично ќе им го вратиш долгот. Има кој да си мисли, си имаат економисти, сигурно не чекаат чаре од некој анонимен Македонец. И другите знаат дека Грујо се луксузира во Унгарија, а будали поради него скапаа во затвор. Не си единствен сезнајко и озборувач, отвори по други форуми ќе видиш што другите пишуваат за нас.

Последна измена: 29 јули 2025
  17. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.255
    Сакам да кажам дека нема поента човек да дискутира со тебе, немаш рационален став и само даваш критика, ти самата незнаеш што си дали Еврејка дали Американка или египјанка и жално е тоа, ти сама немаш заземени конкретен став во дискусија и да си стоиш на истиот, па така мила моја одговорите ги добиваш спрема твоите реплики, останатото од твојот пост нема ефект да го коментирам дека тука темата е мурика и политиките на Трамп :)

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.255
  19. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.204
    Допаѓања:
    10.210
    Како тргнал, ништо чудно да заврши ко Никсон.

20. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    5.308
    Договорија средба браќата, брат Трамп и брат Путин.

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.