Pump and dump сака чичето да прави. Сатоши ќе прави покољ наскоро. Како почнаа да се будат заспани паричници, ќе има пиштење вриштење. Со двата акта доларот се зајакна. Е тоа што сега сами сакаат да принтаат до бескрај, тоа е друго. Ама важно се иде по планот. Бавно малку де Само одлагаат
тие се битни, тие се тие кои свичаат во нашите токенчиња Сатоши ништо нема да направи, 2008 криза ќе има кај средина 2026 истиот проблем го имаат со недвижнини, мое мислење дека ќе дампа па ќе оди горе, ќе видиме сега крај на месец најголеми манипулации се прават. Ја лажам еве две години си го зборам истото, прорусин сум, ама еве нешто и Маск фати да го збори тоа ја шо го зборам :https://finance.yahoo.com/news/elon...JYYUhRBIP2gGuwJpOUYf5zOPnzMFgZxOY4tMHIPZJYCmc Economist Peter Schiff responded to Musk’s post, saying that the U.S. is already bankrupt, and that it’s “just a matter of time before it’s obvious to our creditors.” Schiff then warns that following this, “interest rates will skyrocket to the point” where debt servicing costs will exceed total tax revenue. Свиркај си кога ќе дојде време да мењаш разгледај paxg- британска е Ќе видиме за планот
Абе остај ги што зборат, гледај ги што прават. Нема јас што да ги мислам. Инвестирање во бизниси и уживај си во Виетнам за ич пари.
Не се правам сезнајко, само гледам дека од БРИКС стопати се објаснија не мислеле да го исфрлат доларот. Зошто се правдаат посебно ако нешто е пред колапс како што тврдите? И сигурно група Македонци не се попаметни од економски експерти, гувернери во САД и во цел свет. А што ќе биде со доларот, лично ич не ме засега, не ме тангира никако.
Гугл користиш, најди си ги изјавите, немале да исклучат долар, не биле БРИКС ни против долар, ниту против друга валута, земја итн. Се скапаа од правдање. И ти по твоите писанија ми зборуваш како да Американецот е посиромашен од Македонецот.
Поздрави ги горе у кале и другпат пред да коментираш да не биде бламажа прочитај салам https://investingnews.com/brics-currency/
Досадниот антикомичар Стивен Колберт добил клоца! Со своето политизирање го уништи вечерното шоу, со самото тоа исклучи 50% од американското општество. Шоу-бизнисот е простор во кој треба да се балансира. Доколку сакаш да го постигнеш максималниот ефект, односно висок рејтинг (големата гледаност носи големи ѕвезди што, пак, влече голем рекламен простор/спонзорства) треба да најдеш и начин константно да бидеш интересен и/или смешен. Овој заврши 40 милиони во дупка! Вечерното шоу (како индустрија), деценија наназад, е гробница од досадни комичари кои не знаат да го задржат вниманието на гледачот. Од сите овие, само Кимел, Конан и (можеби) Стјуарт имаат смисла за хумор. Шоуто на Оливер е класично досадно политичко ток-шоу. Фелон беше интерен, но никогаш не беше смешен. Ноа пролив. Дури и не го разбирам форсирањето на Гатфилд, кој не е ниту интересен, ниту смешен. Секогаш би го избрал 10 out of 8 cats does countdown, со Џими Кар, отколку било кој од горенаведените комичари. Да, има разлика од хуморот кој може да се пласира, едното е семејно шоу, а другото не, ама квалитетот на хуморот е евидентен во првите неколку минути. Нема политички мотив клоцата на Колберт, едноставно нема бизнис логика тоа шоу да се одржува во живот. Трамп го боцна и Фелон, иако сметам дека станува збор за провокација, сакам да верувам дека неговата изјава ќе биде вистина!