Зарем не ставија вето за отварањето на Ормуз? И повеќе е од јасно дека го подржуваат Иран, кој моментално го чува образот на слободарскиот свет. Време е да исчезне една нацистичка антицивилизација, чија моќ почива на грабеж и на милиони невини жртви. Европа е смешна.....напокон и е јасно зошто Русија со години стои во украинската кал, со само една цел, да ги уништи сите западни резерви на оружје. Опасни тактики се на сцена....верувам дека праведните ќе победат, како и секогаш....жално само што многу жртви со крв мораат да платат.....
Значи ја на маж да честитам поштено роденден после 12, до 2 тамам, да не удри некоја апокалипса после .
Јас нема да бегам, ќе си ја прифатам судбината тука во собата. Туку ми текна дека не направив залихи, особено тоалетна. Шала на страна, мене страв ме фаќа малку. Имаше првоаприлска шега дека умрел Трамп, ќе си пукнев од мака дека не е вистина. Никогаш не сум посакувала нечија смрт толку.
Битно сега никој не мисли на Епстин фајлоjте, си ја постигнува Трампчо целта вака или онака. Пред 2 месеци:
Страните се согласиле на двонеделен прекин на огнот. Предвидливо според тоа како Иран го зафркаваа деновиве, нe му ги сфаќаа заканите сериозно.
Dobro e! I'm Prorabotija malce Mozocnite Kelii na TRaMP, u IZrael za prekin na ognot so Iran! Aman prestenete da se alcite I da pokaxuvate agresija pred Islamskite Drzavi! Tesnecot e Na Iran i ima pravo sto saka da pravi! Ostavete ja Ekonomijta I Naftata na raat!
Некои иранци преживеа, ние попосле ќе преживуваме За нафтата- купи си денес некоја цистерна, продај ја утре, задутре- поскапо.
Проблем е што обичниот народ се уште верува во државни интереси, патриотизам, религија и останати трибалистички идеологии/идеолошки мотивирани непријателства. Не може навреме да процесира дека војните денес се реални шоуа режирани од капиталисти за профит, дури и се лути кога ќе го чуе тоа.
Иако е рано да се каже, ова личи на чиста победа на Иран. Трамп мораше да преговара за иранските барања кои вклучуваат немешање во нивната внатрешна политика, повлекување на американската војска од Блискиот Исток , немешање во развитокот на иранскиот нуклеарен програм, плаќање воена оштета....и така натаму, вкупно десет точки има.... Ќе се види понатаму дали Трамп можеби купува време, но секако ова дава надеж дека е можно да се победи аждајата која буквално сакаше да го покори целиот свет....
Од рубриката ,,Трамп се расправа со сопственото стадо". Екс стадо поконкретно. Али писанијава, како некој лут тинејџер, Јорда Јоци вајб. Глупи сте и никогаш не бевте МАГА, скар!!
Не можам и не можам да поверувам дека Америка внатрешнополитички се претвори во Македонија (до пред некоја година) со поделбите, омразата и бламовите. Убаво ме насмеа ова вчера. Наредно ќе им ги објави тајните од средно школо, прва трачара е.
Ова е ко на времето Грујо да земеше јавно да ги руга Латас и Миленко и да им сврти грб, скроз незамисливо. Ќе паѓа овој ко круша.... или портокал? Whichever suits him best.