Среќно мажена е и 10 години се поминати откако го пишала тој коментар. Нема потреба да продолжуваш дискусија за коментар што бил напишан толку одамна.
Кој како сака нека си прави. Ако некому е многу повеќе од еден брак, нека не стапува во повеќе од еден брак. Ако некому не е проблем и 100 пати да стапи во брак, 100 пати нека го направи тоа.
Mazena e,vo pravo e clenkata. Postot e star i clenkata se najavuva so slicno ime ne so istoto,verojatno zaboravila pasword.
Јас ги подржувам тие што сакаат да влезат во втор ,трет ,четврт .....брак Но зошто воопшто да се влегува во брак ,ко може да се живее и без тој папир? Вонбрачно ... помалку главоболки би имало или воопшто би ги немало Да додадам дека овие глупостиве со јавно запросување се толку клише , што веќе почнаа да се исмејуваат со тоа Кажала ДА! Јас не познавам некој што му кажала НЕ !
Ама не е баш исто во брак и надвор од него. Поголема заштита имаш ако си во брак. Имам и пишувано во друга тема. Не можеме ние со Американците. Што ќе ми е друг маж. Јас мојов едвај го трпам.
После првата лекција и мене лично папирот не ми значи ништо,ама на сопругот му е прв пат па...може затоа Туку папирите ми се хаос,на венчаница на местото на моминско-родена, сум со презимето од првиот , па венчана на вториот. Првото дете во фзо се води на моето моминско абе хаос Да знаев дека е вака турли тава ,ни првиот пат воопшто презиме не би менувала. А може требаше и сите три презимиња редум едно по друго да си ги ставам на документи
Мислиш заради вложувањето финанси во заедницата тука ќе има потешкотии ? Воопшто нека не се вложува , зошто да се вложува ?животот е еден Нека е жива и здрава ќе си има и други прилики
За Не дај Боже. Ама да не ја трупам темава со оф топици. Тоа што го пишува во Законот за вонбрачна заедница, кај нас не се применува баш. Пишував во другата тема за комшиката. А втор брак...кој си сака. Имам братучетка во втор брак. Супер и е. Од првиот брак немаше деца.
По граѓански развод од пред 10 години, треба ли и црквен развод да се направи за да се стапи во втот брак црквен?
Не е задолжително,индивидуално е ,согласно убедувањата,ниту пак има врска колку време поминало од развод. Друшката моја ,си сакаше црковен развод пред повторно да се венча. Ама не дека некој и бараше, туку лично нејзина желба беше. И јас сум во втор (граѓански) брак,сеуште не сме венчани, но кога ќе се венчаваме ќе барам и јас развод(црковен) Маж ми е понаклонет кон дедо Боже(а и прв брак му е) ,па желба му е.