Ништо посебно,се плаќа во црква околу 3.000+/- за лист на кој пишува дека си црковно разведен. Нема церемонија за црковен развод колку што ми е познато(од искуство на другачка ми). Е што не го даваат листот веднаш ,туку може да треба да се чека и повеќе од месец. Наскоро ќе можам да кажам и од прва рака информација
Со пари. Исто како венчавка, крштевка, молитва, погреб... Без фискална, и без плаќање данок. Многу просто...
Боже сачувај зарем имало и црковен развод? My love бил во брак 10 месеци и бил и венчан во црква ,се разведил судски али за црковен развод не знам често го зезам и му велам дека на другиот свет ќе е со бившата (велат со тој што си венчан во црква и на другата страна ќе си се нашол со него ) Инаку за црковен развод треба двајцата бивши сопружници да присуствуваат?
Мора црковен развод за пак да можеш да се венчаш црковно? Ај пари шо се даваат, ама и повторен контакт и соочување не сакам.
Едвај пари дадов за црковната венчавка во август, сега ќе треба пари и за ноември зошто планираме развод со сопругот. Живот.
Кој и да си ти што си го хакнал профилот на Одор, колку треба да платиме за да ја ослободиш од заложништво? Одор и црквa
Да, треба. Нема повторен контакт никаков. Тој што прв сака да го поднесе тоа, во случај пример тој што после разводот прв запознал некој и сака да се вечна, си ги брка тие работи, си плаќа, документи добива. Не, не треба. Кој прв посака, тој си плаќа. 2500-3000 ден незнам како беше точно
Не. Ако збориме за венчавка во црква нема да може, зошто црквата има документ дека таа личност е венчана.
Па нели тоа што Бог соединил, човек не смее да раздвои?! Една од светите тајни освен крштението е и стапувањето во брак, а црквата венчава по втор пат само вдовци?! Како бе вака црква за пари те разведува?! Па нека ти смени и име и пак нека те крсти. Чудо. Јас уште не сум венчана и според поповите живеам во грев. А они што прават со ова?
Бришат гревови за 50 евриќи. Нивните не се рачунаат, они се глас на бог, може он им рекол за 50 еур сите гревови им се простени, за да имате пари за во џибчињата. Шала на страна глупо е, треба да оди автоматски и тоа разведување, заедно со судското.