Јас имам таков проблем на палецот на нога. Веќе со години го лечам секој ден му ставам егзодерил капки. Претходно ми даваа апчиња да пијам и некој маст, но по неколку месеци пак ми се појави и од тогаш сум само на егзодерил. Не знам колку се здрави тие апчиња што ги препишуваат.
@Angie94 не се сеќавам пред неколку години беше но, ако отидеш на кожен лекар сигурно ќе ти дадат терапија.
Ќерка ми има вакво на ноктот и навистина незнам што може да е.Пробав со турпија врз кожата ама плаче,вика многу ја боли.Дали некој има искуство со ова?
Ова личи на брадавица. Оди на кожен лекар и види што ќе ти кажат за сигурно да не ја лечиш сама. Има масче во србија се вика алфабета (околу 140динари) се мачка со него и ќе и помине. Видов во групата пишале и за едно од тука на сенсилис ама тоа го немам користено за да можам да ти кажам дали делува.
Пробајте со масло од чајно дрво. Можеби ќе биде потребно повеќе време (зависи од степенот на зафатеност), ама функционира.
Здраво дали некоја од вас имала вакво вдлабнување на ноктите? Ова е мојот нокт, често знае на палците да ми излезе вдлабнување вакво. Почнав со канестен од денес, па ќе видиме дали ќе ми делува. Грдо изгледа
Definitivno pozitivno iskustvo. Se macam so gabicki na nokt vekje 10 god. Za seriozna infekcija treba podolg vremenski period od 1 mesc, no seriozno funkcionira. imam probano prethodno se, od specijalni lakovi (od tipot na egzoderil), kremi (canesten, mikonazol, lamisil), soda bikarbona, sol, jabolkov ocet, luk i sto li ushte ne... Imalo momentalno podobruvanje no i pokraj kontinuiran nekolku mesecen tretman bez 100 postoten uspeh. Pa posle znaete kje ve fati depresija/inaet i ne pravite nishto, i posle nekoe vreme mora da pocnete so istoto pak. Tinedolov go koristam kontinuirano vekje 3ti mesec (sabajle i vecer na cisti noze, isusheni ubavo so fen). Do kraj na mesecov ocekuvam da izraste noktot skroz i planiram da produzam so aplikacija ushte mesec dena da nema povtoruvanje na infekcija. Stvarno prodira ubavo pod nokt. Naskoro kje stavam i sliki, sakam da zavrshi tretmanot skroz. Naracka: Se vnesuvaat podatoci na linkot, agent ti se javuva i za nekolku dena ja dobivash kremata, plakanje na raka. Preporacuvam ako imate dolgogodishna infekcija da si zemete paket od 4 kremi, davaat ponuda. Kje platish nekolku iljadi no koj si ima maka neka ne gi zali. Dosega seriozno imam potrosheno 5pati povekje od ova, bez nikakov uspeh. Pa pozdrav i ve ohrabruvam da si naracate krema i da se kurtulite od makite.
Da, ja ima. Treba da odtavish kontakt na stranava. Se javuva agent za nekolku minuti. http://mk.thetinedol.com/? Edna tubica cini 1990 mkd, jas zemav paket od 4 za 5700 mkd. Otprilika tubica ide za mesec. Ako e kozno samo moze i da e dovolna edna, ama za na nokt, osobeno ako e na palec na stapalo treba da se koristi povekje meseci.
Дали има некој искуство со Тербинакс таблети? Ми ги препишаа за габичка на нокт, но да ги пијам два месеца, а читам некои нус појави што не ми се свиѓаат, па ме интересира дали некој ги пиел или пие и ако сака да сподели искуство...
Мене дерматолог ми ги препиша ама не ми помогнаа. Исто и го мачкав ноктот со разни мастови и ништо. Тешко се лечат габичките.
Ти благодарам за одговорот. А дали осети некои нус појави од апчињата, промена на расположение на пример? Мене малку ми се менува расположението од хормоните, па пошто пишува дека може да предизвика депресија или анксиозност, се мислам уште дали да ги почнам. Дали ти осети такви нешто?
Едно година ипол до две, секој ден ќе си капнувате на ноктот масло од чајно дрво. Секој ден, година до две. Тоа е најбитното нешто - масло од чајно дрво. Ќе си земете терапија од Eveline специфична за лечење габи на нокти. Следете го упатството и користете го паралелно со маслото. Ќе си земете спреј за стапала со чајно дрво. После секое миење на стапалата и промена на чорапите, прскаjте ги стапалата, а поготово прстите. Сето ова, година до две правете го. Ќе гледате дека ноктот расте со тоа што заболениот дел ќе продолжи да стои на врвот. Како што ќе расте нов нокт, постојанот ќе го кратите и ќе стигнете до момент кога конечно ќе нема повеќе заболен нокт. Кога ќе успеете трпеливо со години да се изборите, не заборавајте дека: секогаш ќе бидете склони кон повторно добивање на габи на ноктот и поради тоа, СЕКОГАШ ќе мора да обрнувате екстра внимание за хигиената на стапалата и обувките.
Па јас во тој период почнав и плус лекови за депресија и ансиозност да пијам па не можам точно да ти кажам.